Stormig tävling i Märsta

Stall Lövholmen

Tävlingsdag nr 3 denna helg var i Märsta idag – i värsta orkanen typ! Fy så det blåste. Inte det bästa tävlingsvädret. Hibbi skulle gå en 1 m klass och en 1.10, hennes andra start i 1.10.

Hon kändes ganska bra på framridningen i första klassen trots enorma vindar till och från, tyvärr hade inte arrangören fixat så bra med banorna som de brukar så det var varken vattnat eller vältat så där fint som det varit alla tidigare tävlingar?! Det gjorde att det var värsta torra sandstormen på hela stället, inte så kul! 🙁

Hgalopp

Hibbi var spänd överlag som vanligt och blåsten gjorde ju inte det hela bättre, även om hon var ok på framridningen fick jag inte till avslappningen före och på banan idag och två hinder drog hon med sig, hon kändes okoncentrerad. Red dock inte på henne så mycket heller eftersom jag bestämt mig för att testa en lite ”softare” ridning nu ett tag. Jag får kanske mer känslan av att Hibbi inte ”gillar” banan i Märsta än att det hade med vare sig blåst eller tittiga hinder att göra i huvudsak.

Hräcke

Fredo som va med idag fotade i 1m klassen och filmade 1.10 klassen, kul med ännu fler tävlingsbilder, har ju inte så mycket på mig och Hibbi! 🙂

Hoxer

Svårt att veta hur hon skulle reagera på 1.10 klassen, hade inte jättebra känsla när jag skulle gå in i den klassen, det är hennes 2:a 1.10 klass och av någon anledning verkar hon som sagt spänna sig väldigt på den här banan, annars tycker jag alla hästar fungerar bra i Märsta.
På väg mot första hindret kände jag skönt nog att hon skulle gå bättre i denna klass, mer framåt än spänd och rundan blev riktigt bra. En rivning även i denna klass på ”brunn-hindret” som hon tyckte hon såg spöken i oavsett hur många gånger jag hann visa det för henne både i klassen innan och före själva starterna när jag väntade på min tur. Blir hon spänd river hon ofta rejält. Lite trött kändes hon också men inte så att det störde rundan.

Kändes förstås surt att hon inte var lika fin som senaste två tävlingarna där det känts som att hon slappnat av och ”allt” lossnat men är ändå glad över känslan i 1.10 klassen som var MYCKET bättre än första klassen!

Hframridn

Igår när jag red tyckte jag inte heller jag fick till det bra, hon lossnade inte riktigt trots 1 timmes tragglande på banan, kanske behöver hon en veckas vila nu då det blivit en del tävlingar för henne under våren, de andra har ju inte varit igång lika länge som Hibbi som fick dra lasset själv en del i början när de andra var skadade.

HoFHon var i övrigt lugn och behaglig i bilen och på tävlingen idag, Fredo som var med mig och hjälpte till med att hålla henne när det behövdes uppskattade att hon var så snäll <3

Hon skrek och gapade inte alls så mycket som hon brukar heller även om jag tror alla tre hästarna tycker bäst om att åka på tävling tillsammans, de tycker det är mysigt att komma tillbaka till bilen och ha sällskap av de andra. Jag måste kanske åka med alla tre hela tiden nu då?? Ha ha 😀

Pustar åter ut här i sängen framför Tv:n för tillfället, vi har ju ingen soffa så sängen agerar både säng, soffa och kontor.

Imorgon ska jag inte tävla även fast jag kom med till finalen med Phantasia, den skulle förstås gå på gräset – så det hade ju varit kul att få rida där!! Men jag håller mig till min plan = 1.20 på nästa tävling!
Däremot ska ju Phantasia gå dressyr, en LA klass, i Mälarhöjden med Gullan istället. Så tävling blir det imorn men inte för min del, känns skönt, är ganska mosig efter veckan som varit och 3 tävlingsdagar.
Ser verkligen fram emot en lite lugnare vecka! 🙂