Summering och planering

Stall Lövholmen

Kanske dags att summera 2013 nu och se fram emot 2014. Se fram emot 2014 har jag gjort länge, 2013 var verkligen inte mycket att minnas…! Men allting dåligt för väl något gott med sig eller hur var det nu..?

Jag tror inte ens att jag minns alla saker som varit under 2013, jag har redan gått vidare liksom, men ska försöka ”rada upp” några ändå mest för att njuta av att det är över ha ha 😀

Så, dåligt med 2013 var:

– Att jag bröt benet
– Att jag bröt benet
– Att jag bröt benet
– Att jag bröt benet
– Att jag bröt benet
….. ja, etc etc i all evighet…
– Försäljning av Skrållan och Quramie
– Chindras operation OCH luftvägsinflammation

Det var väl de stora ”händelserna” men i och med benbrottet så fallerade det mesta totalt. Har skrivit så mycket om det här redan så det känns inte ens lönt att gå in på det men året var verkligen mycket mer dåligt än bra – på alla plan!

Det fanns dock några ljusglimtar också:

+ Chindra reds in
+ Skrållan blev frisk efter sin operation
+ Hibbi och jag hann tävlingsdebutera
+ Jag kom på ”benen” igen
+ Alla tävlingar med ”teamet” under hösten när ALLA hästar kunde åka med!
(förstås stjärna i kanten för alla fina resultat som gjordes av teamet också!!!)

Jag är inte mycket för nyårslöften, tycker bara det sätter en onödig press på tillvaron som kan vara nog stressig som den är, att bara ”leva” och försöka må bra känns liksom nog. Det jag skulle vilja ha som ett form av mål eller löfte är att ha roligt! Är man glad är man motiverad till det mesta och mycket kommer på köpet. Hur exakt jag ska gå tillväga för att ha roligt får jag väl komma på vartefter ha ha 😀

Att jag sålde två hästar var väl egentligen inte negativt i sig, det blev ju två väldigt bra försäljningar, det är mest bara tråkigt att behöva ta beslut utifrån att man inte har något val så som det har känts eller snarare ta möjligheten när tillfället erbjuds så som det blev med både Quramie och Skrållan. Saknar dem båda när jag väl tänker på det men oftast tänker jag inte så mycket på det… Tiden nu med 3 hästar har känts väldigt skön och avslappnad, det är effektivt och lättarbetat allting och jag har mycket mer tid för allting. Men.. jag känner ändå att jag saknar min ”hästfamilj”… <3 jag är inte van att ha så ”få” hästar att det känns lite konstigt. En hel fjärdedel försvann med Skrållan på något vis eftersom hon var en i ”tävlings-gänget” så frågan är om jag inte kommer att skaffa mig en till häst i någon form, ung eller mitt emellan. Vi får se.

Att jag inte gillar nyårslöften hindrar mig dock inte att planera – jag älskar att planera!!! 🙂
Inför 2014 har jag funderat lite kring mina mål med hästarna, eftersom jag måste ta hänsyn till mitt ben känner jag mig dock lite osäker på om mina mål är realistiska ännu men förhoppningsvis så är de följande:

hibbiHibbi
”Debutera” på tävling igen då!

Hann bara rida en klass förra året så det blir till att börja om igen med henne, det känns väldigt spännande och jag har ingen aning om hur långt vi kommer?!?

Mitt högsta mål med henne för i år är att rida 1.20 innan året är slut, delmålet är 1.10 vilket jag absolut bör uppnå. Där är jag väl också nöjd om det blir bra rundor.

Vore kul om hon kunde gå någon unghäst tävling ex Champion of the youngsters det här året eftersom det är sista året som ”unghäst” men då måste hon upp emot 1.25 klasser har jag för mig så ja, jag får ta det som det kommer och se hur hon (och jag) mognar.

Phantasia
Vill absolut tillbaka till 1.30 med henne, hoppas på att hennes knä inte ska krångla igen så att hon håller några år till innan hon för en massa ”phölisar” ha ha 😀 Planen före jag bröt benet var 1.35, då var hon i fin form, nu börjar vi om igen då…

Jag börjar med låga, låga klasser för att vänja mig själv lite igen vid tävling och arbetar mig uppåt och ser om vi når 1.30 till sommaren och jag fixar det ridmässigt också med benet. 1.35 får kanske vänta lite då…?

ph

Chaccindra
Enkelt med mål för en 4-åring – championatet förstås, och kvalitén eftersom hon inte blev visad som 3 åring pga sin operation. Utöver det gärna några unghäst tävlingar såsom youngster etc. Chindra är väldigt klar gällande själva språnget och hoppningen känns det som trots att hon knappt hoppat, men resten är det ingen ordning på alls så det är svårt att veta hur hon kommer svara på träningen och ridningen och om hon tänker växa igen mitt i allting. Samma sak här alltså, man får ta det som det kommer! Just nu och ett bra tag framöver rider jag ju inte ens själv och vet inte i nuläget om jag kommer göra det ens i år men som tur är finns hjälp att få med både ridning och tävling. ”Mitt” mål med henne vore då kanske att bara komma upp på ryggen på henne innan året är slut. I absolut bästa fall rider jag semifinalen i championatet själv…? 😉

chindra

Frånsett ovan mål med hoppningen fortsätter vi förstås med dressyren också, vart det landar beror väl kanske på hur mycket hopptävlingar det blir för min egen del men planen tidigare har i alla fall varit att Phantasia ska gå Msv dressyr och Hibbi LA i år. Det vore ju roligt om Chindra kunde starta någon dressyr i slutet av året också om hon inte är helt slut då efter all hoppning som det kommer bli.

Mål med hela hästeriet är att komma iväg på några meeting med dem ALLA TRE! Precis så som jag tänkte vid denna tidpunkt förra året… Det var ju så himla kul att ha med dem allihop på tävling i höstas och det vore förstås en dröm att själv få åka iväg med dem så fast att jag själv rider, finns det resurser för det, pengar, tid, ekonomi och någon groom (?) som vill följa med så kör jag gärna på! ha ha 😀

Kring mitt övriga liv, gården, verksamheten finns inga direkta mål just nu eftersom ”allt” redan är gjort och uppfyllt på något vis genom alla år som det pågått en utveckling på gården. Det känns rätt skönt att det är så, att det är ”klart” med något. Däremot när det gäller studion och musiken har jag ganska mycket mål och motivation till att vidareutveckla mig och bara bli bättre och bättre på allt det jag gör! 🙂

Ja, det var väl det, kommer inte på något mer just nu. Jag får kanske fylla i målen vartefter eller stryka något, det visar sig. Jag avslutar väl med att säga – Välkommen 2014!!