Svårt att vara borta från djuren…

Stall Lövholmen

Äntligen hemma igen! Även om jag har så proffsig och pålitlig hjälp med hästarna och pappa fixade mat till katten så är det alltid och no matter what lika skönt att komma hem och se så att allt är bra med djuren. Jag får sammanfatta det så eftersom det nu är både hästar och katt – djuren.
Så, jag och Fredo har alltså befunnit oss hemifrån några dagar, i Kalmar där Fredo skulle spela. Före dess gjorde vi ett stopp på vägen för påhälsning hos vänner och väl i Kalmar så hade vi smart nog planerat in en dag extra där före det var dags att jobba för Fredo.

Känns skönt att göra nytta före ledighet.

Före avresan lyckades jag, trots min sommar-slöhet, få till lite nytta några dagar med traktorn, galoppbanan behövde klippas…

…och även en del ogräs i hagarna.

Hästarna kom förstås direkt spatserande på led och skulle självklart vara med och i vägen för mina aktiviteter ha ha… ? Men det är mysigt att de tycker om att socialisera även om det så är med traktorn?

Trött både före och efter.

Ibland kan något man ser fram emot göra så att dagarna går lite lättare innan och med en del på att-göra-listan på gården så var det skönt att få några ”nytto” saker gjort innan vi åkte. Jag har en tendens till att bli väldigt trött så fort jag åker bort och väl borta så är det ju också aktiviteter man planerat in och det blir lätt rätt intensivt där med, vilket innebär att jag är trött både före, under och efter semestern ha ha… Tröttsamt kan man säga.?

Älskar roadtrips!

Ja, jag älskar verkligen roadtrips. Men, jag har insett efter denna tur, att jag nog tycker bäst om turen till resmålet och inte hem. Vad kunde passa bättre än att se huvudklassen från Falsterbo samtidigt?! Förstås ihop med obligatoriskt intag av färdkost i form av ostbågar. Lyckan var total!?

Längtat efter att bada.

På sistone har jag tänkt mycket på att bada, helst i havet. Det är så lätt att bli badsugen på sommaren såklart med värmen men också för att ”alla andra” befinner sig på någon härlig utlandssemester och plaskar i turkost mega badkar.

Själv fick jag ”nöja” mig med en 38 grader varm bubbelpool på hotellet i Kalmar men det stillade min badfeber i alla fall lite. Att ”färgen” på vattnet också var turkos och att jag faktiskt var på en semestertrip gjorde badet till en känsla av riktig lyx trots allt. Jag plaskade därför extra länge där och njöt i övrigt mycket av ett så bra hotell med goda frukostalternativ.

Som man bör på semester har vi ätit gott i Kalmar under dessa dagar. Att maten skulle vara bra på ALLA restauranger vi valde blev dock en över förväntan positiv överraskning. Jag tycker annars att restaurangmat kan vara rätt sådär många gånger, men inte i Kalmar!

Mmm, jag känner fortfarande smaken av det där goda vitlöksbrödet…

Huvudattraktionen för resan var ju att Fredo skulle jobba så underhållen blev jag också.

Jag skulle nog vilja påstå att alla semesterpunkter fick en check eftersom jag också shoppade lite onödiga saker som jag annars aldrig skulle letat efter eller köpt.

Vill hem!

Efter ett väldigt kort tag borta brukar jag börja längta hem. Jag är uttrycket ”När får man åka hem?” personifierat. Det är väldigt få gånger detta stadium inte infinner sig.

På resan hem gjorde vi ett tamt försök till att ”göra något mer kul” på hemresan och lyckades få till en lunch i hamnen i Västervik (med långt ifrån samma matkvalitet som i Kalmar så det var ju ett rejält antiklimax på den punkten) för att sedan bestämt styra kosan hemåt.

Fredo är lite som jag han med så vi var glada när vi steg innanför dörren HEMMA!❤️

Djuren blev glada.

För en gångs skull verkade det som om hästarna märkt min frånvaro för de kom direkt lunkandes i hagen när jag ropat och ja, de hade fått mat, så jag låtsas som att de inte ville ha mer mat utan bara hälsa på matte förstås!!?

Hibbi och Phantasia påminner lite om Smirro ibland, de försöker liksom sätta sig i knäet och vill bli kliade överallt så efter en stunds mys fick de nöja sig med sig själva som kli-möbler.

Katten Smirro lyste med sin frånvaro, ingen välkomstkommitté där inte. Pappa muttrade om att han jamat och jamat. Hm.. ja, det var ju inte hel väl tajmat att åka iväg så nära inpå hans invänjning vid att bo hos oss numera. Men å andra sidan måste han vänja sig vid att vi inte kan serva honom 24/7 vilket han nog skulle föredra, så utsvulten som han är på socialt umgänge.

Det dröjde dock inte länge förrän han kom galopperandes över gräsmattan, ivrigt jamandes samtidigt, för att några minuter senare, mätt och belåten, inta denna position bredvid mig i soffan.

Efter det sov han HELA natten i huset, han som alltid vill ut. Nä, han ville nog inte riskera att vi skulle försvinna igen på ett tag. Väldigt gullig och personlig katt det där.

Det där med att jag vill hem har mest med djuren att göra, för hem och jobba nä det va inte det som drog direkt…

Men, man kan inte ha kul hela tiden så nu är det dags att ta tag i lite fler saker på listan och se fram emot någon ny happening som måste planeras in för att semestra, och gärna korta sådana, och att vara ”fri” och ren från hästhår och gårdslukten det är trots allt väldigt härligt!