Svårt beslut

Stall Lövholmen

Jag har ju tidigare berättat om Quramie och hennes tidigare och nuvarande skador och där jag ska ta något slags beslut nu om hon ska fortsätta ridas för att hoppas på en comeback som tävlingshäst eller om hon ska återgå till aveln. Förvisso kan hon ridas då med men inte på samma vis såklart. Det är ju inte heller vad jag vill ha, ett avelssto att rida på. Antingen rid/tävlingshäst eller avelssto.

Det som gör det hela så svårt är att hon är en så fin häst att rida, fantastisk ridbarhet och ett temperament jag verkligen gillar, cool men ändå framåt och arbetsvillig.

Jag blir inte klok heller på situationen för att hon är så ojämn, det är så svårt att veta vad hon själv vill också. Rider jag ut är hon hysteriskt pigg och travar på och till och med galoppen är bra, hon är framåt och tar skänkeln bra och är allmänt fin, känslan är bra och hon känns mjuk, hon är oberörd av vilket underlag jag rider på och verkar bara tycka allt är toppen.

Rider jag däremot på ridbanan ja då är det inte samma sak, motsträvig generellt men lossnar bra i traven ganska fort. Att hon behöver lite uppvärmning är ju fullt naturligt för hennes nuvarande form och ålder (13 år) men när man så småningom ska galoppera då är det något som är fel och jag bli tokig på att jag inte vet vad. Senast på kliniken konstaterade Chris att hon har ett problem kring korset, hon behandlades där och visst känns hon mycket bättre nu men så stor skillnad är det inte. Frågan är ju fortfarande alltså om någon veterinär hittat det huvudsakliga felet??? Hon är inte direkt halt, hon känns stel men kommer igång och när ritten är avklarad känns hon väldigt mjuk och fin i kroppen. Galoppen är också bättre då men ändå långt ifrån bra och så som det ska kännas. Tog något språng igår och det var helt ok faktiskt, känns bättre med hoppningen än galoppen…konstigt också.

Om hon nu har ett problem i galoppen, varför visar det sig inte ute i skogen?? Hon är ju en häst som säger ifrån och det borde ju vara lika stort problem att galoppera där som på ridbanan??? Mycket frågetecken kring detta och därför väldigt svårt att veta hur man ska gå vidare. Efter helgen måste jag börja bestämma mig! Ska hon semineras är det brunsttid då så det måste bli ett snabbt beslut kanske, inte min starka sida… Får se vad dagarna fram tills dess utvisar!