Tadaaa!

Stall Lövholmen

Japp, ni ser rätt – en vagn!!! Dags för årets hästprojekt INKÖRNING….!

vagnen

Jaha, vad nu då?! Nja, ja, jo, jag har ju tänkt på det här med körning rätt länge, för många år sedan körde jag rätt mycket med de hästar jag hade då och tanken har funnits med lite då och då att kanske ta upp det igen.

Så, efter några års funderande råkade jag komma över en begagnad sele och vagn till fyndpris och bestämde mig för att slå till! Lite på vinst och förlust…

Glad i hågen tänkte jag såklart först att det här det kommer gå fint! Öva lite bara sedan är det klart, japp körning på schemat fr o m nästa vecka kanske?!

plastskaklNehepp, jag har visst glömt momentet att det kan vara väldigt svårt att köra om hästen inte tycker det är en lika bra ide! 😉

Igår startade jag upp med Phantasia som jag liksom föreställer mig ska vara coolast med det här, men efter en första test av lite skrammel omkring henne så kanske jag måste ändra mig. Hon var känsligare än jag väntat mig.

Backade några steg idag då gårdagens plastskaklar inte var populära alls och istället fick det bli en lite enklare variant först i form av grimskaft och mer för att vänja vid kommande draglinor så får skakelvänjning bli steg nr 2.

Först blev det bara grimskaft hängande som jag sedan fäste plast i som släpades efter för att ge lite mer ljud, och på det la jag till en kratta med så småningom ett plaströr åkandes efter. Allt måste ju kunna gå sönder eller släppa enkelt så här i början så inget sitter direkt fast utan lossnar lätt!

rasslar

Detta gick i alla fall galant.

Så någon körning nästa vecka blir det såklart inte, men under det här året kanske jag kan få till det hela, om inte så kan jag nog tjäna en slant på att sälja vagnen igen ha ha, gäller att göra bra affärer som går plus.
Men roligast vore förstås om det går att få till. Phantasia börjar jag egentligen med för att hon är mest van vid tömkörning och går bäst på mina kommandon och vi känner varandra bäst, om hon sedan är det bästa valet av körhäst bland mina 4 hästar vet jag däremot inte. Det får visa sig om någon annan verkar lämpligare.

Tänkte dock bara starta upp projektet med 1 häst 😉 De andra är lite onödigt pigga just nu efter vilan för att tycka att det här är en bra ide skulle jag tro! Nedan Gullan och Chindra i full fart på banan i veckan 🙂

gochCh

Min tumme har repat sig så pass att det har gått bra att fixa lite med hästarna under veckan, mest har det blivit tömkörning och skrittmaskin nu till en början så tänkte jag lägga på lite mer ridning i veckan som kommer.

En liten parentes som inte alls har med ämnet ovan att göra är att det gått så himla bra för den senaste singeln på skivbolaget!! Den har spelat över 21 000 spelningar på Spotify nu vilket känns himla kul när det bara är vi själva, jag och artisten, som marknadsfört så mycket vi bara kan och så har den börjat sprida sig själv! Kul, kul! 😀 Fortsätt gärna lyssna och så behöver vi massvis med följare så tryck gärna på ”Följ” på RBECKA´s artistsida på Spotify så lir vi superglada!!!

insta-spot-thanks

Ja, det var väl veckan, inte så mycket som hänt mer än uppstart med hästarna, i kommande vecka blir det lite jobb blandat med häst.

Hörs!