Tapetsering – CHECK!!!

Stall Lövholmen

Åh, äntligen klar med tapeterna!!!!! Det var bra segt igår att få klart den sista fonden, humöret var inte det bästa och min önskan hade varit att ha varit ledig hela dagen men nu är vi inne på slutspurten så jag måste köra på för att bli klar. Jag är en sådan person som gillar projekt som har ett början och ett slut, där man kan SE slutet också. Tänk att vara klippare/redigerare på en lång film ex sagan om ringen, det tar liksom flera år att klippa allt material på en sådan film, hur kan man orka det? Det måste ju kännas som om det inte finns något slut?

Vi flyttade ju in i huset 26 maj, eller flyttade in det vet jag inte om man kan säga, vi sov bland kartonger och även om vi inte kom igång direkt med allt fixande så har perioden från den dagen och fortfarande nu varit ett enda stort kaos överallt i huset. Vi har inte börjat ”bo” på riktigt ännu eftersom det här projektet med att fixa i huset har dragit ut något enormt på tiden och vi hela tiden också fyllt på listan med nya idéer 😉

Ja, än är inte projektet slut men det går att se att det kommer ett slut – äntligen.

våd1Till fonden då, väggen ville inte samarbeta med mig utan den buktade ut och var så ojämn typ överallt att min första våd med laser inte hjälpte resterande våder att komma rätt. Då blev jag sur.

tapetcloseHela väggen blev jättekrånglig och inte alls så där enkel som jag föreställt mig – det var ju liksom inga hörn och krångligheter där så varför skulle det nu vara så krångligt då?!! 🙁

Tapeten är en rätt så mäktig variant modell stormönstrad som sjutton och egentligen mycket lite mönsterpassning. På nära håll eller med belysning på glittrar den väldigt fint! 🙂

Trots enkel mönsterpassning var det svårt att få till den och tålamodet var inte på rätt sida igår. Det blev en och annan ”miss” eller vad man nu ska kalla det, jag fattar faktiskt inte hur man jobbar med stormönstrade tapeter när det blir en bit över…?
minivådDet går ju inte att lägga omlott och skära eftersom det inte går att dela på mönstret??

Det var liksom en liten, liten, liten snibb som var enda passningen att hålla sig till och tapeten som verkar hålla lite högre kvalitet rättade sig exakt efter denna lilla lilla snibb hela vägen ned så det blev inga missöden med själva passningen…. men….

…denna mini-våd till vänster, vad sägs om den va? Inte kanske vad proffsen gjort men jag fick till den i alla fall 😉

Den var hela 1,5 cm bred, det ni… ha ha… 😀 😀 😀
Tur att det ska sitta gardiner där.. 😀

Förstås är jag inte helt, helt klar, idag ska jag upp och skära en rak överkant eftersom jag upprepade gånger igår skar våderna precis lite för korta, så där på några mm, otroligt irriterande men hjärnan var inte med. Då får man kompensera och göra alla i jämn höjd.

Så här såg det ut när det blev klart:

fond1

fond2

gråmotfond

v-rum

Så nu har vi alltså fått till vårt vardagsrum från att ha varit ljust gul-beige till mustigt mörkgrå i olika varianter i TV-rum och den andra delen för att dela in detta L-formade rum i två rum.
Troligtvis kommer vi undra om några år varför vi gjorde så mörka tapeter??
… men just nu blir det här toppen! 😉

Fredo städade och gnuggade rent på alla snickerier under tiden och jag är så tacksam att slippa det nu också, mina fötter och mitt ben är klara med att stå på stege hela dagarna för ett tag framöver!!

Det första vi ska göra efter gardinerna kommit upp är att packa upp vår SOFFA!
Den har stått där i vardagsrummet embalerad sedan i juni. Det var ju verkligen nödvändigt att köpa den redan då, eller hur!?! ;)…

Sedan ser jag fram emot att börja inreda under veckan – min favritsyssla – äntligen är vi redo för det momentet och det blir med glatt humör vi ska åka till Ikea kanske en sista (?) gång denna vecka och inhandla det sista.
(Det där var nog en lögn, att det blir den sista gången, men ja… ni förstår hur jag menar ha ha…)

Lyckades ta mig upp på min ”favorittid” 05.30 idag, då hinner jag jobba lite administrativt inne före hästarna, blogga och lite annat som gör att jag känner mig redo att rida på morgonen.

gäsp2Det tar på krafterna att göra mycket om dagarna och minsta lilla att jag ställer om dygnet och inte kommer upp förrän strax före 8 då pajar hela dagen! Jag är trött i huvudet och matt i kroppen och energin bara rinner ur vartefter timmarna går och så ska jag rida och vara igång på det, nä det går inte så det är bara att vara disciplinerad och få tiderna att fungera för att få till vår ”extreme home makeover” som vi är inne i nu OCH spendera tid i stallet OCH tänka på den övriga verksamheten och gården även om det blivit lite mindre av det den här perioden med huset-projektet.

Efter jul ska det bli så skönt att återgå till vanliga rutiner, då ska studion tillbaka in på schemat och jag har lite sommarprojekt i planeringen kring gården som ska förberedas och budgeteras osv. Men det är EFTER jul det, nu är det INFÖR jul istället och jag ska tillsammans med förhoppningsvis både min familj och Fredos verkligen njuta av den bästa julen ever i VÅRT HUS!!!!!! 🙂