Tävlar i 6 dagar!!

Stall Lövholmen

Just nu pågår ett riktigt tävlingsmaraton – i 6 dagar är det tävling planerad och de flesta starter kommer att ske på Sundbyholm med undantag från idag när turen går till Sigtuna.

Startade upp i torsdags med 1.10 i Sundbyholm där Hibbi och Phantasia skulle hoppa. Hibbi skulle få gå avd. A och gick alltså liksom Phantasia kvalen till Riksmästerskapet i hoppning på 1.10 nivå. Tanken var väl att Phantasia skulle gå 1.20 men formen på henne och hettan utomhus gjorde att jag tänkte om och så här i efterhand var det helt rätt val.

Hibbi fick bekanta sig med en helt ny typ av tävlingsplats, nationell känsla på alla sätt i teknik på banan, höjd och bredd på hinder, miljön och allt runtomkring som går mycket snabbare.

Hon var till en början rätt cool både på framridningen och på banan före start, de första hindren gick rätt ok men sedan var hon tyvärr tillbaka i spänd-träsket och tittade och blev osäker, jag red för allt jag kunde men fick inte fram henne alls egentligen. Hon stod emot som sjutton och hoppade mer eller mindre stillastående på vissa hinder trots ivrigt drivande och smackningar från mig.. Hon liksom fryser i sprången och galoppen går på tomgång i anridning mot hindren, hon ser ut att gallopera på men i själva verket är det mest uppåt vi kommer i galoppen.
Vi kom runt med enbart ett nedslag dock och ett tidsfel så resultat mässigt är jag nöjd men känslan var usel.

Phantasia däremot, rutinerad vid det mesta efter att ha tävlat Falsterbo, Breeders mfl liknande tävlingar, hon gick bara in och såg sig lite omkring och gjorde en jättebra runda, fick ett pet i omhoppningen men känslan var jättebra!

Kom 6:a! Hade jag inte rivit så hade jag vunnit 😉

Phärevarv

Så är det, turen eller skickligheten var hos någon annan då och nedslaget i omhoppningen var inte så mycket att hänga upp sig på.

Det var sjukligt varmt där, 37 grader visade deras termometer på tävlingsplatsen. Fy sjutton alltså! Activia var med som sällskap för att hålla dem lugna alla tre och jag och Jennifer öste vatten över dem hela tiden, de stod med handdukar och vi försökte kyla ned dem men de är ju så varma att det knappt går!!

phkyls

Även igår var jag i Sundbyholm med samma koncept och red det andra kvalet, hade hjälp med mig av AK och Gönül i stallet vilket var jätteskönt att slippa åka själva med dem alla tre även om A inte tävlar dessa dagar.

Jag var en aning osäker på hur jag skulle göra med Hibbi igår, om hon skulle gå en klass till med tanke på hennes ”chock” över banan och miljön, men bestämde mig till slut för att göra det. Rundan igår blev bättre, hon var felfri också, men frånsett det var hon fortfarande spänd och svår att få fram, jag fick rida i princip lika mycket som dagen innan, skillnaden var bara att hon lyssnade ett uns mer men inte mer än så, svettig och flåsig kommer jag ut från banan med henne och utan minsta flåsighet alls när Ph hoppat ha ha 😀

Fick ett tidsfel med Hibbi men det gjorde detsamma, bättre hon fick avsluta där när det gick ok än att rida ännu fler språng så jag känner mig nöjd med den rundan. Hon hamnade också precis första utanför placering! Attans!

phrosa

Det roliga med ”meetings” är att man kan använda alla sina outfits ha ha 😀 Igår var vi rosa allihop, Hibbi hade ljusrosa set och Phantasia mer chockrosa, riktigt nice med färg och ombyte varje dag! Tur jag är flitig med att köpa tävlingsset för nu går de verkligen åt! 😉

hvillintegåutsvettigastövlarFunktionärerna på banan kom till och med fram och sa att vi var så fina i rosa, roligt! 🙂

Otroligt skönt att man fick rida i kortärmat också!! Jag har ingen långärmad skjorta vilket är det man normalt sett får använda vid varmt väder om inte arrangören håller på kavaj tvång, så jag var väldigt glad att slippa kavajen kan jag säga!

Min stövlar var ju praktfullt genomblöta också efter jag var klar! Kolla bilden uppe till höger!!!

Åter till gårdagen.
Phantasia och jag vi blev nog lite bekväma i hennes start senare i klassen för det blev förvånande nog 2 nedslag, inte ofta men jag tror jag vara både trött och avslappnad av värmen efter insatsen med Hibbi och Ph kände sig nog som jag – rätt avslappnad. Jag blev för inaktiv i min ridning och Ph är ju inte den som galopperar av sig självt, så var det med det och ingen omhoppning för oss igår 🙁

Kom däremot med till finalen som är imorgon med båda hästarna, valde förstås Phantasia då Hibbi gjort sitt och kämpat på så mycket hon kunnat. Man får bara rida en häst i finalen, annars hade Hibbi kunnat gå en skolrunda till. Så till imorgon får jag allt koncentrera mig bättre med Ph och inte sitta och såsa!!

Idag ska jag till Sigtuna med Activia som ska ”värma upp” inför måndagens tur till Sundbyholm för henne, då blir det liksom för Hibbi debut på ”svår” och ”tittig” bana och miljö, får se vad hon tycker om det då. Börjar med ”liten” tävling idag i alla fall 🙂

Mer updates kommer vartefter tävlingsdagarna fortsätter!