Tävlat i Mariefred

Stall Lövholmen

Alltså om jag tyckte gårdagen var mastig så var det ingenting jämfört med idag, det blev en riktigt intensiv tävlingsdag. Kl.9 satt jag på Activia och kl.16 åkte vi hemåt och då hade jag nog suttit i sadeln totalt i 5-6 timmar på mina 5 starter för det var ingen lugn stund på hela dagen!

Tidig avfärd blev det redan vid 7 tiden imorse! Frukostnäten var uppskattade eftersom ingen av dem har ro att äta hö på morgonen inne när vi ska iväg på tävling.. 😉

sessoribilen

När vi kom fram var det bara att sätta igång och rida, Activia var först ut, hon fick vara lila idag 😀

Alila

ArosettHon kändes bra på framridningen, lagom framåt och lyssnade fint, förstås som vanligt lite på hugget och studsade glatt på stället vid galoppfattningarna 🙂
På banan byttes dock detta ut mot ett härligt sug framåt utan att hon blev för dragig. Tyckte kanske rundan kändes bättre än den ser ut på filmen ha ha 😀
Med tanke på rutinen hos henne och att vi ännu inte är så tajmade tycker jag att det ändå är en väldigt bra runda. Perfekt med lite motor i hästen också tänkte jag, van vid Ph som inte är alltför på hugget alla gånger och Hibbi som ska glo på allt! 😉
Denna 95 cm klass blev alltså andra starten för oss två och det blev felfritt och rosett!! 🙂

Hibbi var näst på tur och skulle idag gå avd A i 1 m klassen för att jag skulle få ihop alla starterna för dagen. Hon kändes så mjuk och fin på framridningen och även när jag gick omkring inne på banan före min start men så spände hon tyvärr till under tiden jag red banan, man kan se att hon sista steget före avsprång stannar till lite, hon känns betydligt mer spänd än vad det kanske ser ut. Plötsligt ville hon inte alls hoppa kombinationen som var upptryckt längs staketet men med en snabb övertalning så fick hon minsann fortsätta banan utan stopp tyckte matte! 😉 4 fel alltså i första starten för Hibbi.

AhopparActivia fick starta 1 m klassen idag också även om hon kanske inte riktigt är redo för det ännu. Hon kändes inte trött i första klassen och jag red inte fram mycket till andra klassen, inte till första heller för den delen, men jag kände ändå att hon var lite matt i 1m klassen.

Hon ålade sig mellan hindren och blev väldigt stark och dragig. I kombinationen som Hibbi glodde på (och ungefär resten av klassens starter också) bestämde hon sig för att inte hoppa B hindret och jag var inte alls med på detta och höll faktiskt på att åka av där, inte bra! Tänkte såklart blixtsnabbt på mitt ben att jag INTE får ramla av, pausade lite innan jag red på igen och denna gång gick det bra om än lite spänt, resten av banan kändes ok men mer rutin och självförtroende för henne behövs såklart.

Konstaterar efter idag att Activia inte är så tittig och hellre ska gå en klass än två, så nu vet jag det då efter att ha provat två klasser idag. Imorgon blir det 1 m bara för henne, optimalt hade kanske varit en 90 cm klass imorn, lite lättare, men nu under sommaren är det extremt tomt på 90 cm klasser och ska hon kvala är det 1 m som gäller så det är bara att se rundorna som övning och att det ger rutin för varje gång.

Phantasia blev runda nummer 4 för mig och hon gick 1.10 avd A och det blev en rätt bra runda, det kändes ok och jag red på lite lagom i omhoppningen, kom 5:a! 🙂

PhhopparFrågan är om jag inte byter bort 1.20 imorn med Phantasia mot 1.10 faktiskt, tycker det är lite halvbra underlag och så känns hon lite trött i kroppen även om hon kommer igång jättebra efter en ordentlig framridning.

Men jag har ju ingen brådska med 1.20 så det gör det samma om hon går det nu eller senare. Hade ju planerat för det men ibland blir det till att omplanera. Får se om jag kan få dem att byta klasser åt mig imorn så jag får ihop det tidsmässigt annars rider jag väl 1.20 klassen i alla fall.

Idag har det flutit på bra med tiderna, inte stressigt men ändå gått i ett hela tiden, har inte suttit på rumpan mer än i sadeln och först nu äntligen hemma i sängen och färdig att sova vilken sekund som helst! ha ha 😀

HhopparSista rundan gjorde Hibbi i 1.10 avd B och då kände jag mig faktiskt lite mör, hade typ sadelsmak i baken, ont i trampdynorna av mina soft up stigbyglar som har piggar för att få bra grepp men efter 5 rundor känns det snarare som någon slags felaktig akupunktur i foten istället.

Lite svårt med fokuset också en sådan här lång dag, och att hinna äta!!! Äter helst inget mellan starterna men en banan och en festis blev det före Hibbis avdelning och det var nog bra för sedan satt rundan fint med lite påfyllnad av energi i lagom dos 😉

Hibbi som inte gjort en felfri 1.10 ännu gjorde det idag och känslan var verkligen toppen!!!

Så fin hon kändes och va framåt hon var?! Hon var som en dröm att rida på framridningen, mjuk och energisk som en riktigt GP häst ha ha 😀 Men jag fattade ingenting varifrån denna plötsliga vändning kom inne på banan??? Något hände när hon var inne på prisutdelningen i Phantasias ställe och blev helt tossig när vi skulle galoppera ärevarv, det gick liksom aldrig ur och hon skuttade glatt runt hela 1.10 banan felfritt och med energiska och fina språng. Hon till och med låg på lite i handen, utan att titta eller tveka eller direkt spänna sig någonstans…öh..? Ok, ja jag är ju jättenöjd förstås men en aning förvånad. Hoppas det håller i sig till imorn! 🙂

Hibbi fick modella med alla rosetter på från idag eftersom hon var sist ut, så duktiga de var alla hästarna <3 Känner mig även nöjd med mig själv att jag faktiskt orkade med dagen och alla rundorna och kunde behålla koncentration och fokus hyfsat bra, jag var sjukligt trött imorse och måste verkligen sova tidigare idag!

Hrosetter

Det blev inte så mycket foton idag för vi var så busy jag och Madde som var med och hjälpte till och fixade så allt flöt på åt mig, tusen tack <3 Vi hade himla trevligt och tävlingsplatsen var väldigt praktisk, nära till allt så det underlättade mycket.
Ja, så vi hann helt enkelt inte med att vara så medialt sociala idag ha ha 😀 Filmer blev det i alla fall!

Imorgon blir det ny rapport från tävlingsdag nr.2 🙂