Tävling Ekerö

Stall Lövholmen

I dag var det dags – ”tävlingsdebut” för Quramie – även om det inte riktigt var så kändes det verkligen så! Hon är ju en helt annan häst idag än vad hon var. Det kändes inte som jag tänkt mig.

I vanlig ordning är ju Quramie som en dröm att köra omkring med och på tävling, står som en staty och är cool och snäll i bilen (till skillnad från ”stållorna”) så att man utan problem kan gå omkring en stund på tävlingen innan det är dags att lasta av. Skönt!

Hon var i alla fall på tårna denna dag och kunde knappt bärga sig innan vi gick ut ur bilen, gjorde iordning henne där inne eftersom det förstås skulle regna, jag var först ut i denna 90 klass då det tydligen blivit strykningar och alla före mig förstås… Minns inte när jag senast startade först, inte så ofta som det händer.

Det gjorde ju inget men det blev en tidig morgon *gäsp* vilket jag alltid tycker är lite jobbigt, mest för att jag inte kan somna i tid, har dessutom just nu kommit in i någon slags ”jag-vill-inte-gå-och-lägga-mig” period så ja, det kändes lite sömnigt.

Fördelen är ju att vi var hemma igen på gården 10.30!

 

Nåja, nu till själva tävlingen då. Först väldigt på tårna och sedan typ jättespänd på framridningen, tävlingen var på gräs (lera) så det sög en del där jag galloperade fram, säkert lite jobbigt för henne, fick i alla fall inte till något direkt bra på framridningen, det känds väl ok men hon blev inte som jag tänkt mig och så som hon känns hemma när hon känns så mjuk och uppvärmd som hon kan.

Väl inne på banan så blev hon supertittig – hon som aldrig tittar annars?! Domartornet bestående av något slags tält var förstås då ett jätteproblem att ta sig förbi och det var väl på håret att jag överhuvudtaget kom förbi och hann rida genom startlinjen i tid. Men det gjorde jag och rundan blev felfri!

Tyckte inte hon hoppade så tokigt, sprången var bra, hon har ju alltid hoppat med lite hängande ben och hoppar hellre högre än att vika in dem, kanske alltid berott på hennes rygg.

I vilket fall var det nog mer känslan idag som var lite hej och hå. Det blev lite på och av och banan var hal trots brodd så jag red lite försiktigt då för att hon inte skulle halka.

 

 

Quramie verkade inte riktigt vara med på noterna idag, hon betedde sig ganska tveksamt runt hela banan, som sagt tittig men också lite seg blandat med överilad vissa galoppsprång.

Som jag tidigare sagt behöver det inte vara lätt att rida en 90 cm klass om hästen i fråga inte kan galoppera som den borde och trots att det nu gick bra resultatmässigt skulle jag önska lite mer framåtdriv i henne nästa gång, vilket är om en vecka i Märsta och då blir det 1 m (!) och dessutom ska grållorna med så jag ska åka med alla 3 (!) hur nu det ska gå… då kommer det bli livat!

Frånsett vissa tveksamheter idag verkade hon tycka det var roligt att åka någon annanstans än till kliniken vilket varit det mest spännande som hänt för henne de senaste åren frånsett Qido (fölet) förstås!