Tävling Mälarhöjden

Stall Lövholmen

Parkerade i soffan igår kväll redan kl.19 och somnade direkt efter att mat intagits, det blev en rätt lång dag i Mälarhöjden igår, soligt väder och lite spända hästar så det tog på krafterna med så mycket utomhusluft och aktivitet på en gång. Tog in hästarna senare än vanligt (eftersom jag somnade i soffan ha ha) och somnade därefter om igen i sängen och sov till 8 imorse. Trött? Ja, tydligen. Pollen? Ja, det med.

Har idag åter parkerat i soffan för en ledig söndag, Gullan kommer strax och tar hästarna idag, lyxigt!! 🙂
Jo, tävlingen ja, det var ju den jag skulle berätta om!

Chindra skulle hoppa 95 cm, Activia 1 m och Phantasia 1.10. Hibbi fick stanna hemma och ha tråkigt själv 😉

Chindra var alltså först ut!

chväntarpåstart

Mälarhöjden är ju en lite livligare tävlingsplats än andra så Chindra var på hugget!

Jochgalopp

Hittills har hon varit förvånansvärt lugn på tävlingarna men så är det ju så ibland att ju mer medvetna de blir desto mer taggade blir de också, så länge det inte slår över i dumheter i beteendet så är det ju ok.

Chindra var väl något för spänd och taggad igår tyckte vi men rundan blev ändå ok, det är ju så mycket nytt för henne med alla tävlingar fortfarande så hon gör det ju jättebra dock stadigt guidad av Jennifer som gör ett jättebra jobb och lotsar henne runt!

Med en så orutinerad häst ligger allt hos ryttaren!

Chhopparbrunn

Felfri då i sin 95 cm debut!! 😀

JoChrosett

ChrosettNästa gång blir det 1 m, inte för att vi avancerar med flit utan för att de tävlingsplatser som är bra och som vi valt ut helt enkelt inte har 90 cm överallt utan man får ta lägsta möjliga ibland vilket kommer att bli 1 m då på Sundbyholm nästa gång.

Activia var skrikig och spänd att rida fram!
Mälarhöjden har ju onekligen, trots en väldigt bra tävlingsbana och helt ok framhoppning, inte så bra förutsättningar för själva framridningen.

acthopparoxerHar man då en spänd häst som man gärna vill gå in på en ”bana” och rida fram och inte sitta bland buskar och trava omkring på blir det inte optimalt. Med många hästar i rörelse överalt på tävlingsplatsen är det tur att det inte händer mer för det bockas och stegras och ryttare sitter löst lite här och var mest hela tiden där tycker jag.

Visst finns det fina vägar i skogarna där också men är hästen flockig och inte vill gå ifrån bilen är det inte så enkelt att få fokus till att rida omkring på en väg i en okänd skog långt ifrån bilen där de andra såklart inte gör saken bättre genom att skrika tillbaka hela tiden.
Suck. Sådant här tycker jag är jobbigt! Men det är ju å andra sidan mitt problem och inte tävlingsplatsens! Banan måste helt klart vara bland de bästa i Sverige tycker jag när det kommer till underlag!

Acthopparmorot

Tidigare har det inte alls varit några problem när de åker alla tre, det verkar vara Chindras närvaro som gör Activia flockig. Bättre var det när Hibbi var med 😉

Hursomhelst så blev även Activias runda felfri om än lite spänd kan jag tycka, det var väl ingen njutning att rida banan när jag kände att jag var tvungen att hålla henne i fokus hela tiden istället för att slappna av och rida bra. Telefonen ville inte riktigt vara med på Activias runda så filmen startar vid hinder nr 4 och det var bara 8 hinder men lite ser man ju i alla fall!

ArosettÄven denna tävling kände jag att jag inte är i gängorna alltså! Jag vet inte vad det är men det är som att jag inte är fokuserad tillräckligt mycket själv heller.

Förra året var det ju inga problem med det, men nu ska det tydligen ta flera starter då innan jag känner mig varm i kläderna.

Activias startsträcka i år på tävling är ju också lite kortare än förra året då vi tog god tid på oss innan det blev start i 1 m som ju var hennes limit förra året i och med att hon gick som 4 åring då.

I år är ju målet mer åt 1.10-1.20 hållet även om 1.20 ligger en bit fram i tiden. 1.10 bör hon väl vara startklar för inom en inte alltför lång framtid men det får ju anpassas lite om hon behöver fler 1 m starter på sig för att spänna av och hitta suget i tävlingen utan att fokusera på fel saker när vi är där! Nästa start på Sundbyholm blir i alla fall också en 1 m så får jag se sedan!

Gullan kom och anslöt sig till gänget igår och hjälpte till, så vi var många på plats vilket var jättekul och trevligt, att vädret var fantastiskt gjorde ju också sitt till. Vi hjälptes åt allihop med att fota och filma hästarna och rundorna så därför är det gott om både bilder och film denna gång 🙂

gänget

vikollarfilmSom ett team studerade vi förstås de filmade ritterna när det fanns tid över.

Jag, Madde och Jennifer kollar in film och lånar grannens trailer som stativ ha ha 😀

Phantasia får inte heller så lång startsträcka på tävling i år nu när hon väl kommit igång i kroppen, hon känns väldigt bra fortfarande och även om också hon var ofokuserad och skrikig igår så bidrar det oftast till lite mer energi på henne vilket inte är fel 😉

Jag har fått hem ytterligare medicin till henne nu som hon ska fortsätta att äta ett tag till annars känns det mest som att det bara är att köra nu och jag är faktiskt sugen på att starta en 1.20 snart, det var ju ett tag sedan sist nu….

Phoxer

Fick igår ett retligt pet på ett hinder där jag inte tyckte det fanns någon anledning mer än att hon flöt ut lite med bogen i svängen men hade henne ändå bra på ytterskänkeln så hon kanske behöver lite mer banor i kroppen hon med!

phhopparmorot

Hade planer på att svänga och rida på ordentligt i omhoppningen denna gång men det fick vi inte göra då så de planerna får sparas till nästa start 🙂

Även utan rosett får man vara med på bild efteråt! 🙂

jagophhögersida

Hon har blivit fin i kroppen nu! Mer nacke och mindre mage <3 🙂

Dagen före tävlingen laddade vi med korvgrillning hemma hos oss, gott! 🙂

korvgrillning

jagophmyserIdag blir det en lugn dag som sagt, är parkerad i soffan sedan hästarna gick ut i hagen och inga planer finns på något måste idag – så skönt!

Förutom att Fredo ska hämtas efter att ha varit i Piteå och spelat med Shirley igår samt att det anländer en ny hyresgäst till stallet så är det softa som gäller!

Me like a lot!! 🙂

I fredags var jag och hämtade de första ”team” jackorna som nu är broderade med min nya logo för gården. Det blev jättebra och jag är så nöjd att äntligen ha fått till dessa.

Det får bli lite visning av hur de ser ut i ett eget inlägg i veckan kanske 😉
Hej så länge!