Tävling Märsta!

Stall Lövholmen

Mitt i allt planerande och arbete hemma blev det ju dags för tävling i Märsta igår – men det blev inte riktigt som det var tänkt, alla tre hästar skulle ju varit med, istället blev det en och som inte heller startade planerade klasser! 

Förra veckan gick Quramie sin första tävling, det gick ju bra även om det inte kändes som förr och jag blev därför ganska förvånad när hon i veckan inte alls ville längre, det var som att börja från noll igen med hennes form och styrka. Något hände på tävlingen, mentalt eller fysiskt som gjorde att hon inte ville, just nu i alla fall. Planen är ju inte att hon ska pressas på något sätt utan mer hållas igång på en lagom och kul nivå för hennes egen hälsas skull. Nu känns det tveksamt om det blir någon fortsättning.

I alla fall så föll hon då bort och Skrållan som skulle höstdebuterat tappade i början av veckan en sko som för en gångs skull kom tillbaka på plats ganska fort men hon blev halt av att gå utan sko i två dagar och det var ingen chans att hon skulle kunna gå tävlingen på lördagen redan – så det blev bara Phantasia kvar! 🙁
Jag som hade gjort så rent och fint i bilen förra veckan för att hela ”familjen” skulle med!! Får hoppas på att det kanske går att göra om proceduren vid annat tillfälle!

Jag och Gullan hade planerat sedan länge att gå på sista Sommarkrysset igår på kvällen och för att det inte skulle bli sjukt stressigt bokade jag om klasserna så Ph fick gå två 1 m klasser istället för bara 1.10 som det var tänkt.

 

Det gick jättebra i båda klasser, kom 4:a i första klassen och 10:a i andra klassen så det blev två priser med hem!! Dock så gick vi omkull på framridningen till andra klassen så det blev inte riktigt lika bra runda efter det men helt ok, Ph kändes lite skakig efter och själv hade jag lite huvudvärk efter att ha landat på huvudet och lite svårt med koncentrationen.

Trots oturen med detta är jag mycket nöjd, det var nyttigt att rida dessa klasser, bra för självförtroende för både hästen och mig och roligt att avslappnat kunna leka runt banan, den känslan ska jag försöka ta med mig i större klasser sedan då det blir betydligt svårare att känna just den där lek känslan, det blir oftast mer allvar då.

Det regnade förstås hela dagen men det gjorde detsamma, det var skönt att komma iväg och göra något annat än att lacka skåpluckor och montera krokar så det gick fint med regn! Gullan och Natalie var ju med också så jag hade gott om hjälp och support med bilder som vanligt av Natalie – Tack!! 🙂