Tävling med hela gänget!

Stall Lövholmen

I lördags var det tävling med hela gänget Phantasia, Hibbi och Activia. Hade bilen rymt 4 hästar och Chindra varit igång hade hon nog varit med hon med ha ha 😉 Nä, det var nog ett skämt när jag tänker efter för fy va trött jag blev efter alla starterna och hade det varit en 4:e häst hade det nog inte gått så bra på slutet som det gjorde 🙂

Preppade bilen dagen innan och var från början ute i god tid med förberedelserna…

preppatbilen

Men lite dramatik blev det som vanligt, aldrig ska det bara flyta på liksom… Denna gång visade det sig att Activia tappat en sko som jag till slut hittade i hagen och efter typ en timme fick jag på den på hoven också och kunde rida henne som var sist ut för dagen förstås så klockan 22 red jag runt i ”mörkret” och kunde sen äntligen gå och sova.

aimorker

Det var väldigt skönt att åka så kort bit till tävlingen – till Mälarhöjden och rida på deras fina bana! Hästarna trivdes förstås utmärkt i bilen när de fick åka alla tre och äta morgonhö i bilen – supernöjda!

nojdaibilen

Vädret visade regn (igen!!.. tror jag ridit en tävling i år som det INTE regnade på) men det blev inte mer än några stänk på morgonen som tur var!

Med mig hade jag ”finhjälp” denna gång med Madde och Gullan så hela ”teamet” var på plats! 😀

mad-gul

Madde filmade och Gullan fotade och däremellan var det full fart på och av med utrustning på hästarna och det kändes så lyxigt att ha ”finhjälp” med sig, Madde och Gullan gjorde verkligen att dagen flöt på jättebra och att jag kunde pausa själv åtminstone några minuter mellan starterna! <3

Först ut var Activia som skulle hoppa 95 cm.

Aframridn

Hon var först lite okoncentrerad vilket kan hända när hästarna ska åka alla tre och springa ut och in ur bilen hela tiden och ”lämna flocken” ha ha, de blir lite nippriga då…

Aoxermalarh

Men sedan tyckte jag att hon kändes som vanligt och rundan blev väldigt bra och jämn och fin.

Phantasia som egentligen skulle hoppat 1.10 bytte jag klass på till 1 m.

Phbanan

Jag tycker inte riktigt hon kommit igång som hon ska ännu, hon är ju lite sådär stel och tung i kroppen ibland, faktiskt som jag själv kan känna mig till och från så jag förstår henne, och då är det meningslöst att hålla på och hoppa 1.10 när hon kan få gå en lite lättare klass bara för kuls skull så får hon komma igång mer vartefter.

Phoxermalarh

En väldigt bra grundomgång men kanske lite för taggad i starten på omhoppningen 😀

Nöjda var vi ändå trots pet. Phantasia strålade så som hon alltid gör på tävling <3

Ph_malarh

Hibbi gick också 1 m klassen och kändes väldigt fin redan på framridningen.

Hframridn

Till min förtjusning slapp vi vattenmatta denna gång. Även om vi såklart måste öva på detta vidare så är det skönt att på någon tävling någon gång slippa krångla med Hibbi som för alltid kommer att vara en guldfisk och inte komma ihåg från en dag till nästa att vattenmattan INTE kommer att äta upp henne eller är farlig…

En placering blev det för Hibbi!

Hvitrosett

Även Activia gick 1 m klassen så det blev några hästbyten där i den klassen men inte stressigt så frånsett att det tar lite på krafterna så var det kul att rida 3 hästar i samma klass. Kan inte minnas att de gått samma klasser förut alla tre.

Activia verkade själv lite trött i denna klass, hon brukar bli lite springig och stark då, men så var hon ju lite stollig på framridningen till första klassen och kanske gjorde hon av med all sin energi då 😉 Oavsett vilket är hon ju alltid så duktig med sin inställning och sin kvicka teknik så hon nollade även i denna klass och fick två rosetter med sig hem!

A_malarh

Hibbi startade sedan 1.10 klassen själv, de andra hästarna var då klara med sina starter, och där måste jag säga att vi fick till en riktigt bra runda trots att jag kände mig en aning vimsig i huvudet. Men som Madde sa precis innan jag skulle in på banan:

– ”kom igen nu, det är ju bara 2 minuter..!”

Japp, bit ihop och rid nu tänkte jag och höll med om att 2 minuter till går väl bra.

Hrackemalarh

Hon var lika fin och framåt i denna klass och hängde med bra i omhoppningen! Vi får öva på att komma ur svängarna lite mer bara 😉 blir lite mycket hoppsa-steg där fortfarande hi hi…

Det blev en 4:e plats med Hibbi!
Hon har mognat så mycket alltså, just nu känns hon också väldigt fin i formen men mest nöjd är jag över att hon slappnar av mer och mer på banan, hon som varit så spänd tidigare. Det är riktigt roligt nu när det går att ”rida” banan och inte bara kämpa på för att komma framåt och över hindren.

Hrodrosett

Sedan var jag färdig kan jag säga. Kom hem och var tvungen att göra lite saker men så småningom somnade jag gott i soffan redan 19.30 ha ha 😀 Har nog inte riktigt satt min tävlingskondition för 3 hästar ännu… Men kul var det och 4 rosetter med hem av 5 starter!

Hrosettermalarh

Den obligatoriska ”team” bilden vi alltid måste få till oavsett hur bråttom det är ha ha.. och alltid samma bekymmer med att få alla hästar att koncentrera sig och ha öronen framåt mitt i allt tävlingskaos, men se så fina de är <3

Teamet

Denna vecka är det något lugnare när Activia åker själv på sin tävling på fredag och Hibbi också som ska tävla lördag. Veckan därpå är det en välbehövlig tävlingspaus för oss alla för att sedan åter åka och tävla med alla tre hästar med.

Ikväll är det träning på gång hemma för Piia Pantsu som är A-tränare i hoppning så det ska bli kul att se hur det är att träna för henne igen, det var ett tag sedan sist!

Hörs! 😀