Tävling och flyttlass

Stall Lövholmen

I helgen var det full aktivitet med tävling för Hibbi två dagar, hoppning i lördags och igår dressyr nästan ”granne” med oss, bara lite längre ut mot Grödinge på Uringe.

Det blev en rätt tidig start och det är skönt att komma hem i tid och ha lite tid kvar på dagen, alla helger nu går ju till tävlingar, antingen hopp eller dressyr, mest hopp kanske, så det blir ingen ”helg” riktigt då. Fredo som är borta på helgerna och spelar med Uggla har inte heller någon helg direkt så vi brukar normalt sett ta måndagar som helgdag om inget särskilt händer, men idag har vi verkligen varit igång och faktiskt till och med kört iväg det första flyttlasset!

Åter till tävlingsrapporten! 🙂

Denna gång startade Hibbi en LB, tävlingen var inomhus och framridningen ute. Hon är i rätt bra kondition nu och var pigg och fin på framridningen.

H1

Gullan slog på stort och hade nya fina vita skydd och boots! De var mycket stiliga! 🙂 …även om det regnväder som varit de senaste dagarna gjorde skydden rätt smutsiga på nolltid 🙁

Htrav

Det märktes dock lite även på denna tävling, trots en markant lugnare miljö än på Mälarhöjden, att hon var spänd och inte riktigt kunde slappna av. På banan gick det väldigt bra överlag, lite spänt i övergångarna men procenten landade på 64 så vi kände oss nöjda!

Som alltid passade vi på att fota en massa förstås!

Hhalt

Denna gång blev det också lite exteriör bilder, har inte så mycket ”ordentliga” bilder på Hibbi och sist fick vi ju så fina bilder på Activia att jag blev inspirerad att passa på att ta bilder på alla hästar vartefter de kommer ut på tävling och på tävlingsplatser där det är fin miljö vilket det var på Uringe.
Obs! Hon är inte lös på tävlingsplatsen, ha ha, tyglarna är bara bortredigerade 😉

Hexterior

HhuvudTävlingsplatsen var jättebra på alla sätt, lugnt och skönt och nära till allt, både med bilen hemifrån och från parkering till banor väl på plats. Dit åker vi gärna igen!

Nu blir nästa dressyrstart den 31 maj när alla tre hästar ska var med! 🙂
Det ska bli kul, lite mer action liksom 😉 och så kanske Hibbi blir lugnare då när hela dockhuset är med och hon faktiskt kan höra dem svara och träffar på dem när hon kommer tillbaka till bilen efter sin ritt?

Hm.. ja, jag vet inte, eller så blir hon ännu mer spänd för att hon ska gå ifrån dem, vi får se!

Idag har vi verkligen hållt igång jag och Fredo med packning hemma, oj oj oj vad mycket saker det är att sortera och packa ned, en flyttkartong rymmer ju INGENTING!?! .. och det är ändå några rum i min nuvarande ”lägenhet” även om den ”bara” är omkring 70 kvm.
Bild nedan från när jag BÖRJADE packa lite smått, idag tömde vi rätt många rum och garderober så det var kaotiskt inne en stund innan vi fick ut allt.

flytt

pirranrampenVäldigt smidigt att inte flytta så långt liksom, bara ta Avanten och en kärra och köra 100 m så är vi framme ha ha, men det är ju tungt ändå att bära kartonger upp och ned i trapport både här och i huset.

Vi använder de nybyggda ramperna rätt flitigt dock, ses till vänster i bilden nedan, och så får man snedda över min brors gräsmatta fram till vagnen.

rampovagn

Fredo bär det tyngsta och jag packar det mesta, det går förvånansvärt bra att bära tungt ändå med mitt ben så länge jag inte ska ned i trappor, upp går fint!

flyttlasset

frammevidhusetpärmarDet mesta får stå kvar i sina kartonger i huset tills vidare, där uppe ser ju våra kartonger rätt fjuttiga ut i jämförelse med den plats de tar inne hos oss nu! ha ha..
Vi passade i alla fall på att packa upp alla våra pärmar, både jag och Fredo är ”kontorsråttor” och har förstås sparat bokföring i MÅNGA år, så det blir måååånga pärmar som ska sorteras (pust) och stå i rätt ordning osv. Vi hittade i alla fall ett perfekt skåp för detta i källaren 😀

sladdhinderSå här på kvällen efter en heldag med detta, hann dessutom med att både rida Ph och sladda ridhuset + köra ut hinder till utomhusträning imorn innan vi började, så känner jag mig rätt mosig nu faktiskt..
..Huvudet är tomt och kroppen känns genomarbetad, en ganska skön känsla!

Imorgon blir det nog mest lite fortsatt plock och packning inne så bär vi vidare en annan dag, vi är fortfarande ute i god tid innan den 26:e när möblerna ska flyttas och vi får flytthjälp, väldigt skönt att ha det här pysslet med kartonger och detaljer färdigt då! 😀

rådjurPh kändes riktigt bra idag när jag avslutade, red bara henne idag så jag la extra mycket tid på henne och njöt av att bara ha en häst att koncentrera mig på.

Vi träffade på många rådjur hemma på gården idag, de passar minsann på att äta av de första fina gräset som börjar komma!

Har fått hem en hösilage leverans idag och bad om två balar hö som jag ska prova till Ph nu och se hur magen tycker om det, lastat in det i ligghallen tillsvidare där ingen är just nu. Ska bli spännande att resultatet imorgon bitti om man kan se någon direkt skillnad så snabbt vill säga.

hö

Imorn rider jag alla tre och Hibbi ska dessutom träna för Haking, det blir tätt mellan hoppningarna för henne nu men kommande helg har hon i alla fall paus när Activia ska ha sin debut!! 😀
Jennifer filar för fullt på detaljerna under denna vecka 🙂