Tävling och lite av varje

Stall Lövholmen

Imorse vaknade vi, jag och Fredo, 05.30, tidigt javisst men ALLDELES för sent för dagens tävlingsstart!!! Vi skulle ju ÅKA 05.30, alltså gå upp 04.30 och jag mitt miffo har alltså ställt klockan EN HEL TIMME FEL!! Ooooh, det var med mycket rask takt vi flög ur sängen, ut ur huset och tyvärr hela 30 min senare kom iväg till Sundbyholm. Tur att det bara var en häst med och att jag hade lite ramtid från början!

Svettigt värre alltså, men det blev ändå bra när vi kom fram, hann rida fram och ordentligt och också se en del ekipage på banan innan det blev min tur. Activia har haft en blandad vecka, hoppträningen i tisdags gick inte enligt plan. Min tanke om utbildning och tränarens tanke stämde denna dag inte överens.

Det innebar att jag tyckte den dagens övningar blev för avancerade för Activia och hon kändes stressad så jag avbröt redan i början av träningen, tråkigt för mig men det måste bli rätt för henne i första hand.
Dagen efter på dressyrträningen var det svårt att få henne med mig, hon var fortfarande inne i dagen före och intrycken ifrån det och spände sig och var på hugget på ett stressat sätt. Det gav med sig till slut tack vare en förstående tränare som tryckte på de rätta och avslappnande knapparna utan att för den sakens skull vara kravlös, krav behövs men på rätt punkter och ytterligare en dag senare kände jag igen henne igen!

Idag var det då tävling på suveräna tävlingsplatsen Sundbyholm igen och nu blev det minsann ingen rosett hem, nähä för vi fick denna gång ett nedslag – på sista hindret. Hon rev bak på framridningen en gång också och klonkade även i näst sista hindret. Activia är något matt bak sedan ett tag tycker jag även om jag kunnat rida något bättre idag och kanske har hon lite träningsvärk och annat, kanske växer hon lite och så och det börjar närma sig en längre vila för henne, men hon känns samtidigt väldigt fin så att det kommer sådana känningar och perioder är fullt naturligt i utvecklingsstadiet.
Så någon längre vila blir det inte förrän efter finalen förstås 🙂 Ada ska komma på måndag och kolla igenom A så hon är i fin form till semin om två veckor och så blir det lite paus i tävlandet sen, A har ju nästan bara gjort felfria resultat så hon är verkligen värd lite tävlingspaus när man är så duktig och jämn!

Asundbyh

Fram till semin kommer vi rida mycket i skogen och inte hoppa mer än en gång i veckan på träningen, det ska bli skönt att komma ut i skogen, med bara en häst att rida just nu och sedan några veckor och mycket träningar bokade blir det lätt mycket träning och ”hemma” ridning.

Vädret är verkligen fantastiskt nu, jag älskar ju hösten! Så perfekt temperatur, solen skiner och luften är så härligt kylig men ändå varm. Mysigt! 🙂 Hästarna njuter i hagen om dagarna och solar sig och tar en siesta då och då, Activia och Chindra är fortfarande ute dygnet runt och bor i ligghallen medan Ph och Hibbi är lite mer bekväma av sig och bor i stallet 😉 De väntar otåligt om kvällarna på att bli insläppta..  😀

Asover

Ph är fortfarande inte ridbar pga hovsprickan. Det känns rätt ovisst hur lång tid detta ska ta?
Hibbi däremot klarar sig ifrån komplikationer med led-såret och kan snart ridas igen!!! 😀 Chindras utslag har gått ned förutom en knöl under sadelgjordsområdet (förstås där av alla ställen! = ingen sadel på än så länge) så hon är väl på gång att kunna ridas rätt snart igen hoppas jag!

I alla fall, kom av mig från tävlingsrapporten ha ha 😀
Rundan idag var jämn och bra i övrigt, jag red inte så bra som jag planerat, men det känns ok.

Något som känns väldigt bra och som bara blir bättre och bättre är Activias inställning på hinder, mindre tittig och spänd för varje tävling och mer säker i sitt språng och roligt tycker hon att det är också!! Snäll förstås kring allt på tävlingsplatsen och därmed Fredos nya favorit tror jag bestämt 😉 De såg ut att trivas i alla fall medan jag gick banan och var social med lite folk på tävlingen 🙂

foa

Analyserade dagens runda och ska nu tänka lite extra på några saker inför semin och det är följande:
– rytmen, detta som är så svårt, tänk att det ska vara så svårt att bara flyta på????!
– tempot, inte hamna för mycket tillbaka nu när A blivit mer lyhörd och lydig för hjälperna
– vara mer inaktiv med handen och vara still generellt och uppe med överlivet

lilarumkappasoffaHemma har vi fixat på när vi hunnit, tapeter har vi fått upp i ena rummet, de är grå-bruna med lila blommor och ska alltså matcha färgen vi redan hade målat, blev ok även om vi gjorde några rätt klantiga misstag med fel längd på någon våd och diverse lappningar som proffsen skulle garvat åt i flera timmar om de sett hur vi gick tillväga. Men nu är ju vi beginners så vi får göra som vi vill! 😀 I köket har soffan fått en lite gardinkappa längst ned för att se mer ”soffig” än ”bänkig” ut.

Mitt i alla pyssel har det blivit datorhaveri i studion så hela studion och allt arbete är totalt ur funktion för tillfället, vi anar att det blir svårt att få ordning på datorn som inte var särskilt gammal men verkar ha lämnat in ändå…. suck, inte den bästa timingen! Har något någonsin bra timing förresten?
Utöver det har jag ägnat några veckor åt att ordna och fixa med mamma som ramlat och fått en fraktur och för tillfället och sedan en tid har hon som tur är fått mycket proffsig hjälp med detta så hon befinner sig inte så långt hemifrån och sitter i en sådan här trevlig liten ”park” om dagarna och blir servad och får omvårdnad.

mamma

Vi får se vad det blir för fortsättning på det, jag försöker hälsa på så ofta som möjligt och idag har jag varit på shoppingtur och lämnat över lite nya kläder vilket både behövdes och uppskattade så det var kul att kunna vara till hjälp 🙂

halmpelletsHar förresten helt glömt att berätta att jag just nu testar halmpellets!! Har aldrig provat det förut och tyckte först det verkade jättemeckigt – så mycket vatten det behövdes för att få det att ”pulveriseras”!! Både Hibbi och Phantasia tyckte det såg mycket gott ut med pellets i hela boxen och åt glatt av ”godishavet” till en början. Det är ju inte bra förstås men det avtog som tur var ganska snabbt och nu så här två veckor senare är jag väldigt nöjd med ströet och överväger att testa detta några månader, det är ju snart dax för en ny ströleverans nämligen.

Skulle säga att den absolut största fördelen är att pelletsen suger upp urin/fukt på ett speciellt sätt likt en kattlåda vilket gör att man sparar in enorma mängder strö, gissar jag just nu i alla fall, att testa detta en längre period kommer kanske bekräfta att det är så eller inte. Nyhetens behag…

Till skillnad från torv är detta strö på något sätt också drygare och inte lika tungmockat och kutterspån är ju frånsett den första fräscha lukten när det läggs in ganska ohygiensikt sedan dels med mycket urinlukt men också så dammar det en hel del. Det återstår att se vilket strö som kommer vinna i längden, men jag tror på halmpelletsen just nu och jag undrar när jag ens ska lägga in fler påsar efter att boxen fått 15 påsar för att fyllas upp?! Känns som om det kommer dröja minst en månad innan något behövs!?!

mockarhalmpellets

Ja, det var väl tävlingsrapport och också lite om vad som händer på gården. Idag ska jag njuta av en ledig kväll utan målning eller tapetsering och försöka hålla ögonen öppna genom åtminstone en film innan john blund kommer… 🙂