Tävling och träning!

Stall Lövholmen

I söndags var det dags för första tävlingen för Activia på mycket länge och igår var det första träningen för hösten så nu är inspirationen på topp!

Det är väldigt länge nu sedan Activia tävlade sist så jag var nyfiken på hur hon skulle vara om hon skulle vara lite sådär tittig och spänd som hon kan vara när hon inte tävlat på ett tag men faktum är att det var hon inte alls! Ja, lite spänd kanske men väldigt lite. Lite, lite tittig också på något hinder men mest gick hon som tåget!

Känns bra när de förberedelser jag gjort fungerar! Eftersom det är lite mer utspritt med tävlingar för hästarna i år då de åkt ensamma och inte alla tillsammans än så länge så då blir det lite periodvis med varje häst att de förbereds lite mer intensivt för sin tävling ca 3 veckor innan då jag hoppar flera gånger i veckan på väldigt låga hinder och först sista veckan före tävlingen går jag upp på aktuell tävlingshöjd.

atranar

Skulle kanske velat ha fått till lite mer flyt framåt i 95 cm klassen, ett dilemma jag dras med när jag inte tävlar så ofta. Rytmen och det optimala tempot är allra svårast att få till då.

I 1.05 klassen gick det lite bättre med tempot – Activia var med och bestämde lite mer 😉

Men det blir till att fortsätta jobba med tempot, rytmen och svängarna med Activia, hon gillar att skotta på där och vi flyter iväg lite ibland…Annars är jag väldigt nöjd och Activia verkade också nöjd att ha tävlat igen.

Arosettsmedstorp

Hon är så rolig att hoppa med Activia, hon vill verkligen och så är hon så kvick och en ”tacksam” häst om man kommer lite nära då blixtrar det bara till lite extra där i frambenen så är hon över hindret felfritt. Duktig!

Jag är så tacksam för att alla mina hästar är så snälla att åka med och hantera, de liksom bara tar det cool och står still och är väldigt mysiga att ha med sig på tävling, det gör det hela lite roligare också även om just denna tävling var lite trög i starten med väldigt tidig uppstigning och en bit att resa till Nyköping. Jag lyckades dessutom sätta gps:en på fel adress så det blev en liten omväg på en sisådär 30 min och jag var väl i hyfsad god tid från början men blev inte det i slutändan då 😉 Typiskt mig det där. Fredo som var med svor åt att han inte dubbelkollat vägen själv, han trodde att jag för en gångs skull hade koll själv ha ha 😀

Aofredo

Så då var det avklarat med Activias första tävling i år, nu har alla hästarna kommit igång och tävlat i år och nu under hösten kommer det att rulla på med lite fler tävlingar till skillnad från i våras då vi kom igång lite sent.

Eftersom jag då hade långledigt i våras så blev det inga träningar heller under hela våren vad jag minns och faktum är att det inte heller blev så mycket på hösten innan heller så igår på första Haking träningen för terminen var det riktigt kul att komma igång med träning igen!!

jagohgrasmattan

Passade på att rida både Hibbi och Phantasia och det gick så bra med båda, de tyckte också det var kul och ansträngde sig som de alltid gör på träning och gjorde fina språng och var taggade!! Själv insåg jag för miljonte gången hur bra det är för motivationen och inspirationen att vara med på träning och checka sig själv och hästen och hitta nya saker att öva på.

hakingtraning

När det blir en så pass lång period som jag haft utan träning så är det lätt att man lägger sig till med ”olater” ha ha, men det kändes rätt bra igår, såklart lite saker att tänka på såsom tempot i svängar där jag kan fastna lite när jag ska komma ur sväng och så behöver jag öva på Hakings knep-och knåp övningar med trav- och galoppbommar… men roligt att min egen träning ”med mig själv” ändå fungerat bra under träningsuppehållet.

Känner mig lite mörbultad idag efter tävling i söndags följt av jobb hemma med ridhuset som skulle saltas och vattnas en sväng till och så träning med båda hästarna igår på det.

saltning-ridhuset

Nog för att jag rider flera hästar om dagen normalt men inte riktigt så intensivt som det blir på träningen. Men ibland är det skönt att ha ”tagit i” lite extra och svettats lite, för att inte tala om hur bra man sover efter en sådan träning. Slocknade i soffan direkt igår efter dusch och mat efter träningen och vaknade supertidigt idag! Me like 😀

Annars är allt som vanligt, fortfarande jobb på gården på dagarna varvat med jobb i studion och så hästarna som ska ridas. Än så länge bor hästarna ute men delar numera på sin ligghall vilket har fungerat förvånansvärt bra. De tycker om att få vara tillsammans där inne i alla fall eftersom det tyvärr inte går att ha dem ihop i hagarna då det blir bråk om maten…

ligghallen-avdelad

Hibbi och Phantasia får samsas på lite mindre yta på knappt ca 4×6 m medan Activia och Chindra har den lite större delen och de står alla gärna där inne och myser hela dagarna speciellt igår när det ösregnat hela dagen… 😉 Skönt för mig för då rullar de sig mindre ute och mer i spånet istället ha ha 😀

Hoppas på fint september väder så får de fortsätta gå på lösdrift ett tag till. Väldigt skönt att slippa passa exakta tider med fodring eftersom det fortfarande är en del gräs för dem att sysselsätta sig med.

Nej, nu är det dags att ta tag i dagen. Hörs! 🙂