Tävling Södertälje!

Stall Lövholmen

Väckarklockan till igår morse ställdes på 05.15 och känslan att tävla igen kändes väl ungefär densamma, lite trött och segt i huvudet och ovant i kroppen att sätta igång, jag ville liksom ”somna om” lite ha ha 😀 Det är väl egentligen inte konstigt att det är lätt att hamna ur fas med 6 månaders tävlingsuppehåll varje år över höstern-vintern när det inte är några tävlingar direkt, men trots det faktumet så är jag lika förvånad varje gång hur svårt det är att komma igång igen och bara tycka det känns naturligt att åka runt och hoppa nya banor och att hoppa banor med en jämn rytm överhuvudtaget.

Det gick ju ändå, trots ringrostigheten, väldigt bra igår! För oss alla, både mig, Jennifer och hästarna.
Chindra fick åka på sin första tur tillsammans med flera hästar i bilen och hon skötte det galant med att stå och vänta medan en häst var ute och tävlade och så bytte vi mellan dem inför nästa start osv. Lite gnäggande var det dock i bilen så även hästarna kände sig nog lite förvånade över den plötsliga tävlingssäsongen som drog igång. I alla fall Phantasia och Activia, Chindra är ju redan ”rutinerad” för i år ha ha, hon gick ju sin 3:e start igår!

Activia var först ut, jag var lite spänd över om hon skulle bli lite tittig kanske eller bara känna sig ur tävlingsform, men det kändes rätt bra.

Var nöjd med rundan men kan rida bättre när jag kommit igång lite mer. Att bli klar till hindren med allt vad man nu sysslar med i sadeln och handen, det är sådant som oftast inte går sådär jättebra på första tävlingen för året, så det får jag tänka vidare på.. 🙂

Arosettsrk

Chindra gick också 90 cm klassen liksom Activia, medan det var en kom-igång-klass för Activia för i år så var det debut för Chindra! Södertälje har ju en bana och hinder som en ”riktig” tävling, det är färger och lite saker att titta på så för Chindra blev detta helt klart hennes svåraste uppgift hittills.
Jennifer red verkligen bra som lotsade henne runt denna bana på det här sättet, med sin stora och ostyriga galopp så kunde jag inte ens föreställa mig själv att komma runt en bana, eller ens styra på ETT hinder hemma ens 😉 Så det här tycker jag är bra gjort av dem båda:

Det blev rosett även för Chindra!

ChoJ

Phantasia gick 1 m klassen och jag var nyfiken på om hon skulle kännas så där bra som hon gjort hemma nu i faktiskt 2 dagar i rad!! …och ja, det gjorde hon faktiskt, det syns kanske inte riktigt i sprången, hon hoppar ju inte mer än hon behöver 😉 men hon var mjuk och fin att rida och kändes fräsch faktiskt!
Det gjorde mig nog mest glad igår på något vis, trots att alla hästarna gjorde en strålande insats!

ph-srk

Det är nästan ett år sedan hon tävlade och när hon väl tävlade förra året så kom vi inte någon vart direkt, det har hela tiden varit något som gnagt som inte känts bra, om det är över nu vet jag inte men det kändes i alla fall annorlunda igår och det blir mycket spännande att se vad nästa borrelia test säger, om det blivit bättre och också om det varit det som varit problemet, har ju haft svårt att tro på det men nu börjar jag fundera på om han hade rätt, han som jag skickade tageprovet till. Bättre i magen är hon också som ni ser på bilden, smalare och inte lika uppblåst och inte heller besvärad av den så ofta nu.

Fick med mig ett hinder i omhoppningen, det föll rätt sent hörde jag så hon var väl i kanske både fram och bak så den rullade ned, det går ibland lite långsamt när vi ska svänga snävt för Ph tycker om när det inte går så fort 😉 då hinner hon tänka och det passade mig bra också igår med lite lugnare svängar, men det blev kanske för lugnt då ha ha 😀 Annars hade vi varit 3:a för det blev en rätt snabb tid 🙂

Summerar första tävlingen för min egen del som helt ok, det kändes inte helt avslappnat så jag antar att jag måste få några mer rundor i kroppen och hästarna också.

Nästa tävling blir 16 maj i mälarhöjden och då avancerar vi allihop, Chindra tävlar 95 cm, Activia 1 m och Phantasia 1.10 där. Det blir till att träna vidare.
Idag är det dags för mig att rida Chindra igen och ta nya modiga tag…
På onsdag ska vi träna för Pelle hon och jag så jag hoppas få hjälp att hitta lite knappar då! 🙂