Tävling Sundbyholm

Stall Lövholmen

Som vanligt för trött igår för att orka blogga när vi kom hem efter en lyckad dag på Sundbyholm, det blev en 12-timmars-dag, igång från 8 på morgonen till 20 på kvällen innan jag kom in. Men bra gick det för oss alla så vad gjorde det!
Det är verkligen en fantastisk tävlingsplats Sundbyholm, har ni inte varit där och tävlat – åk dit!!

Chgaloppframridn

Chindra var först ut, hon var kanske mer spänd än vad vi förväntat oss, men så är ju också Sundbyholm en stor tävlingsplats som kanske kan verka skrämmande för en ”bebis” som Chindra 😉

Chframhoppn

Hon var stark och spänd i kroppen på framridningen och på banan ville hon inte riktigt lyssna på alla instruktioner då det fanns alldeles för mycket annat att ta in tyckte nog hon.

Ch1

Det blev inte heller de små sprången över hindren direkt..

Ch2

Man kan säga att Jennifer och Chindra var på ”flygtur” mer eller mindre hela banan runt ha ha :D…

Jennifer säger själv om känslan:

”Tävling på Sundbyholm idag och ska man ta det för vad det är så har det faktiskt gått riktigt bra, spänd och orutinerad tjej presterade så bra hon kunde! Lite läskigt längst långsidan mot kombinationen vilket resulterade i mycket trevande galopp och helikoptersprång som följd över 4a. Tog om och då hon överlevde första gången så var hon allt lite modigare och vågade galoppera på gång nr två. Anridning till hinder nr 7 följt av nr 8 blev också en utmaning för den fortfarande rätt vingliga galoppen men hon är tapper och försöker göra sitt bästa och lika så piloten”

Ch3

Det var ju förstås inget större missöde med rundan utan hade hon fått en till klass att gå runt i lite mer avslappnat hade det nog blivit toppen, men ofta är 1 m lägsta klassen på dessa tävlingar så det är bara att kämpa på när hästarna blir spända och inte riktigt vill lyssna.

Ch4

Jag tyckte som vanligt de gjorde det så bra och jag är så glad och tacksam att Jennifer ridit och tävlat Chindra på de här hopptävlingarna för även om hon nu ska få lite paus från hoppning och lite vila på det sedan också så har dessa tävlingar gett henne en start och erfarenhet hon kommer att ha nytta av när hon får reflektera lite under sommarbetet för att så småningom komma igång igen – och då blir det ju till att starta om från början igen. Det kommer nog bl jättebra det här med Chindra när allt fallit på plats så småningom! 🙂

Lite tight med tid blev det mellan Chindra och Activia som startade samma klass. Hann inte riktigt med att rida fram så länge som jag velat, men Activia var mer avslappnad på denna tävling än på Mälarhöjden så det kändes ju väldigt skönt i alla fall! Inget skrikande till dem i bilen och hon hade väl knappt hört det heller eftersom det är lite liv vid banan och bilen stod på bra avstånd.

A1framridn

Dock så var hon så där lite spänd inombords som hon kan vara, hon brukar inte göra något väsen av sig annars men kan alltså hamna lite i sin egen bubbla och blir då lite seg i kroppen och ålar sig fram och tillbaka i kroppen när man vill svänga och är nog allmänt lite nervös.

A2

På banan blir hon bättre, alla hästarna, förutom kanske Hibbi, tycker jag ändå har en bra förmåga att fokuser när det är dags för att rida banan och det är skönt!

A3

Jag fick till ritten ok tycker jag, fick vara stark i ridningen större delen av banan och rama in mycket men det verkar ändå som att det börjar komma lite nu, frånsett några hinder som hon tittade på och att hon fortfarande är spänd överlag och hoppar språng där hon ”fryser” lite i luften så var rundan, ja helt ok!

Arosettsundbyh

Vi blev felfria och fick en fin grön-vit rosett, kul med lite egna färger! Det var Karlslund som anordnade denna tävling så de hade denna färgkombination på rosetterna 🙂

PhfinframridnSå blev det till slut och efter ganska lång väntan Phantasias tur och vi skulle rida en 1.20 klass!!!

Alltså det var ju typ hur länge sen som helst som jag red 1.20 och också för Phantasia då såklart!
Kollade faktiskt i TDB nu på morgonen och det är 3 år sedan.

Jag bestämde mig ändå i veckan för att ändra klass från 1 m till 1.20 för att hoppa 1 m känns lite meningslöst faktiskt, 1.10 är ju ok men från början trodde jag det skulle bli så mycket starter emellan 1 m och 1.20 då det var unghäst 1.20 emellan till min klass, och någon 1.10 fanns ju inte, men när det inte blev så mycket nu i veckan så bestämde jag mig – 1.20 skulle det bli!

Så det kändes lite nervöst inför denna start.
Normalt sett måste jag ju ”rida bra” om hindren bli högre för Phantasia går inte riktigt av sig själv.
Men saker är inte ”normalt sett” med henne nu – hon är i superform!

Phantasia var nog den enda i gänget igår som inte tyckte det var så kul att gå ifrån de andra, hon gnäggade ynkligt hela tiden under framridningen som blev väl lång för att det tog sådan tid mellan klasserna och så skrittade hon ivrigt runt hela tiden hoppandes på att vi skulle gå mot bilen ha ha 😀

De första sprången på framhoppningen var inte heller de bästa, väldigt spänd var hon och hoppade bara rakt upp i luften och fick ingen längd alls. Men med lite bredare oxer så löser sig ofta detta problem, inte hoppa så högt utan hellre brett.

Phframhoppn

Sista språnget innan jag gick in var bra, men jag hade inte riktigt någon känsla över hur det skulle gå mer än att det var skönt att hon var lite extra pigg vilket hon blir av att skrika efter de andra och oja sig… 😉

Den rundan jag fick till i denna 1.20 klass igår var så bra att det nog är en av de bästa rundorna jag ridit och även hur Phantasia hoppade – hon var 100% framme för skänkeln, lyssnade på alla hjälper hela tiden och var bara helt fantastisk!!!!

Ph1

Rytmen var bra banan igenom men konstruktivt sett så är jag lite ivrig med överlivet, men jag gör gärna så om jag är lite taggad/nervös och glömmer att jag inte ska bli så snabb framåt… Men rytmen är så mycket viktigare och framförallt känslan så jag är så glad över detta och för att hon mår så bra – vi var ett bra team igår hon och jag!

Rev sista hindret och det gjorde jag nog för att hon var så med på noterna att jag red henne lite in i hindret tack vare att hon var så framme för skänkeln och hon har ju sin tendens att hoppa högt men inte långt så därför rök bakbommen 😉 Jag ”passade på” att hoppa första hindret i omhoppningen efter och fick en fin sista linje och språng! 🙂

Hon var så glad efteråt Phantasia, det lyser om henne och hon vet att vi gjorde något bra och att hon var duktig. Jag är också lite extra nöjd över att jag klappade och berömde henne under rundans gång, det är inte lätt att mellan hindren släppa lite på fokuset och tala om för hästen att den är duktig, men jag tror hon tyckte om det för hemma pratar jag ju med henne konstant när jag rider 🙂

Se så fin hon är i kroppen och utstrålningen!

Phsundbyh

Så ja, jag är mer än nöjd med oss i 1.20, nu får vi se när vi ska åka på nästa tävling, har inte riktigt bestämt mig ännu men det får nog bli någon mer 1.20 i alla fall nu 🙂