Tävling Värmdö

Stall Lövholmen

Idag var det DM i Värmdö, veckan har varit helt hysterisk med jobb i studion så jag var jättetrött imorse och inte alls taggad för tävling men när jag väl var på plats så vaknade jag till lite, fint väder i höstsolen och trevlig tävling.

Det gick tyvärr inte så bra däremot, vet inte varför men ibland så är Phantasia så spänd och tar inte skänkeln utan hon liksom ”springer” utan att komma någon vart. Har hänt förut och oftast efter hon hoppat någon klass som hon tycker är högt vilket verkar vara från 1.20 och uppåt, hon överhoppade sig mycket idag också och ville liksom inte fram till hindren, suck. Svårt att rida då, försökte fokusera till tusen på de övningar vi gör på träningen och som fungerade så bra förra helgen men det var lönlöst, det var bara att försöka rida framåt och få igång galoppen och bjudningen.

Resultatet blev ett nedslag så det är inget fel resultatmässigt i mina mått mätt men känslan var inte bra. Funderar på om hon känner av något från omkullridningen eller om hon helt enkelt bara var för försiktig idag. Skulle tro jag måste rida henne varannan tävling 1.20 och varannan tävling 1 m typ för att hon inte ska spänna sig, förra veckans 1.20 var inte alls som dagens så någon annan typ av struktur än andra hästar behöver hon kanske för att fungera som hopphäst?

Det blev några fina bilder från idag, Natalie som fotat 🙂