Team Lövholmen, mål och planering!

Stall Lövholmen

Tänkte att jag kanske skulle berätta lite om alla som hjälper mig med hästarna nu, det har blivit några fler och vi får nu kalla oss för Team Lövholmen helt enkelt! 🙂

Har ännu inte bilder på alla så jag snodde headern på vår Facebook grupp så ser man lite bilder i alla fall.

Team lövholmen

Från vänster är det Tessan, Sara, Gullan, Madde, Katja och Natalie!
Här kommer då också en presentation om varje person och vad den gör i teamet!

Tessan
Hyresgäst på gården som hjälpt mig med mina hästar till och från sedan hon flyttade in men mest intensivt blev det ju i våras när jag ramlade av och hon tog över all ridning med Skrållan tillsammans med Gullan. Tessan tränar nu Skrållan för Pelle i dressyr och hoppning för Haking. Hon kommer att tävla Skrållan under hösten och även Hibbi och Phantasia i lite lägre klasser till dess att jag är igång! 🙂 Sedan ska jag också få hjälp av Tessan med Chindra fr o m november och fram till i vår så får vi se sedan om jag kan rida henne själv. Jag är mycket glad åt att Tessan kan hålla igång hästarna träning- och tävlingsmässigt under den här perioden!! 🙂

Sara
Hyresgäst på gården som hjälper till att motionsrida Skrållan 3 dgr i veckan, Sara och Tessan är båda tuffa men mjuka ryttare som passar Skrållan perfekt, Sara ger sig ut i skogen på egen hand och ser till att Skrållan får den här sista pusselbiten på plats och blir mer trygg vid uteridning vilket varit ett visst problem tidigare med istadighet då hon både är rädd och ibland lite dum och kan resa sig, bocka och vara allmänt nervig och spänd. Utan Sara skulle det inte fungera att hålla Skrållan igång så jag är väldigt tacksam över Sara <3

Gullan
Rider 3 dagar i veckan, ofta 2 hästar per gång och mest Hibbi och Phantasia. Har och kommer att rida Skrållan framöver också när det är dags för dressyrtävling för henne. Gullan har tävlat Phantasia i dressyr upp till LA med placering och tanken är att fortsätta in i Msv klass. Jag vill att alla hästarna ska tävla lite dressyr som omväxling och då måste man ha en Gullan helt enkelt! I höst blir det en del dressyrtävlingar för både Hibbi och Skrållan också och så småningom, kanske nästa år, även för Chindra och förstås för alla framtida hästar jag kommer ha eller hur?! 😉 Gullan är ju numera en inventarie eftersom hon ridit mina hästar så länge så vad skulle jag göra utan henne? <3

Madde
Bor granne med gården och är teamets nya super groom! Kommer att mysa lite och pyssla med hästarna några gånger i veckan, kanske gå en promenad eller longera om det behövs och såklart följa med på tävlingar förstås! Är mycket glad för detta nytillskott i teamet, väldigt trevligt att få sällskap och mer hjälp på tävlingar! 🙂

Katja
Ny medryttare sedan strax före sommaren, rider två dagar i veckan för tillfället och rider Phantasia och Hibbi. Stor tillgång att någon mer kan rida än Gullan eftersom jag inte kan rida Hibbi själv och jag har länge velat ha en till medryttare så det underlättar lite OM nu alla hästar helt plötsligt ska hålla sig friska nu?! Vore ju trevligt 🙂 Hoppas på att Katja blir lika långvarig som Gullan! 🙂 Sara och Tessan är ju tillfälliga i teamet så länge det behövs till Skrållan då de också måste ta hand om sina egna hästar här på gården, medan Katja och Gullan inte har några egna hästar och kan ägna sig åt mina hästar enbart 😀

Natalie
Min brorsdotter och allt-i-allo kan man säga, tar hand om mycket i stallet med mockning och fodringar eftersom Natalies ponny Molly står där så passar det bra med lite byten/arbete mot stallplats 🙂 Hjälper mig med hästarna när det behövs eller när jag ska åka bort någon gång ibland. Natalie kan rida eller träna mina hästar ibland också om det behövs och hjälper till med det mesta på gården! Följer nästan alltid med på tävling och hjälper till och fotar då också supersnygga hopp- och dressyrfoton på alla tävlingar och borde för länge sedan startat ett eget företag inom hästfoto 😉 Eftersom jag har 3 storebröder varav ingen i min egen ålder och inte heller några gemensamma intressen så är väl Natalie den syster som mamma alltid tjatat om att jag skulle haft? ha ha 😀 Känns så i alla fall! <3

Puh! Det blev en lång presenstation!

RidschemaGällande hästarna så har vi förstås ett välorganiserat ridschema för att allt ska fungera, jag hoppar eller tränar dock inte ännu så det är en del prel planering på detta schema.

Chindra är ju inte heller igång ännu men så småningom så tar jag väl över mer och mer själv så inte alla andra i teamet måste slita så mycket 😉

Förutom schemat har vi då en egen grupp på FB där vi alla skriver och uppdaterar hur hästarna mår och hur ridningen gått, väldigt praktiskt måste jag säga, så slipper man smsas och allt är samlat på ett ställe.

Jag tror vi alla måste glo en del på schemat, även jag, nu så här i början för det är en del att hålla reda på. Det finns ytterligare ett schema för vem som har hand om stallet men Madde däremot är inte schemalagd, hon får komma och gå som hon vill  😀

nyhage

Jag måste alltid ha ett mål i någon form framför mig så följande mål är satta för hästarna under hösten:

Hibbi
Tävla 1 m hoppning och LB dressyr

påvägen2

Phantasia
Tävla hoppning mest för underhåll, tävla LA dressyr.

phgullan

Skrållan
Tävla LB klass dressyr, bonus om hon kan gå en LA innan året är slut.
Tävla t o m 1.10 hoppning med Tessan, bonus vore en start i 1.20 om allt flyter på bra…

skrhoppar

Chindra
Får mest bara komma igång igen fr o m ca november och bli lite mer stabil i ridningen och löshoppas!

chindra

Med de målen för Ph, Skrållan och Hibbi är det då alltså en del tävlingar inplanerade såklart och här kommer de, om alla blir av får vi se och vem som ska tävla var och vem som rider är inte riktigt klart förrän vi märker hästarnas form. Vi har ju några att välja mellan i alla fall 😉

25 aug Pay´n Jump Södertälje – Tessan rider Phantasia (90 cm) och Skrållan (1 m)
1 sept hopp Mälarhöjden – Tessan rider Ph (1 m) och Skrållan (1.10)
7 sept hopp Märsta – Tessan rider Ph (1 m) och Skrållan (1.10)
15 sept dressyr Uringe – Gullan rider någon av hästarna i LB klass, är reserv…
22 sept dressyr Hufvudsta – Gullan rider någon av hästarna i LB klass
29 sept dressyr Tyresö – Jag (????) rider Ph i en LC klass, är dock reserv…
5 oktober hopp Sollentuna – Tessan tävlar Hibbi (85 cm) och Skrållan (1.10) och jag Ph i 90 cm??
6 oktober dressyr Botkyrka – Gullan rider två av hästarna i LB och LA klass!
13 oktober hopp Solna eller dressyr Haninge, inte bestämt ännu!
19 okt hopp Tyresö – alla hästar om möjligt!
27 okt dressyr Södertälje – Gullan rider två hästar
2 nov ev hopp Märsta – alla hästar om möjligt!
3 nov hopp Botkryak – JAG TÄVLAR! Mitt mål för året att kunna rida denna tävling om det inte går tidigare!
Alla hästar med om möjligt så jag hoppas på Tessan där med för jag orkar nog inte med alla på en gång på första tävlingen ha ha 😀

phhoppar

… det är en del organisation kring hästarna med andra ord, men förhoppningsvis har vi ett super team nu och det känns som om det kommer bli en väldigt rolig höst med mycket häst för oss i Team Lövholmen!