Tillbaka efter bloggpaus!

Stall Lövholmen

Nu blev det verkligen en (ofrivillig) bloggpaus tack vare alldeles för mycket att göra i studion och på gården, till och med så mycket att jag nästan glömt bort att blogga, inte ofta det händer för det är ju väldigt kul! 🙂 men blir det mycket att göra så är jag supertrött på kvällarna inget annat går att utföra då än mat, tandborstning och sedan sängen!

Nåväl, nu ska jag försöka komma ihåg vad som hänt sedan sist!

träninghakingI förra veckan, i tisdags, fick Hibbi vara med på Haking träningen för första gången och istället för Phantasia som inte känts ok den senaste tiden (halt) och jag valt att helt enkelt ställa av henne tills Chris skulle komma hit och kolla både henne och Skrållan på onsdagen. Hibbi var väldigt duktig på träningen och hoppade klokt igenom de hittills svåraste övningarna för henne bestående av ett par 5,5 m kombinationer på volt, bom framför och bom bakom och litet hinder bara men ändå väldigt svårt på en häst som ska stärka sin galopp innan detta egentligen fungerar men hon gjorde det verkligen bra ändå!

Dagen efter gick Hibbi också dressyrträningen för Pelle och det gick mycket bra, väldigt stadig i formen och fin och avslappnad för övrigt, är så nöjd med henne och ser mycket fram emot att börja tävla under våren så småningom när hon känns redo!

Chris kom senare på kvällen och mycket riktigt så var Phantasia inte alls bra, rätt rejält halt på ett framben och det värsta är att jag har ingen aning om varför?! Hon som aldrig varit halt tidigare frånsett att hon fick opereras för griffelbensfraktur förra året men hon var knappt halt då, bara seg och ovillig liksom. Detta är något annat. Skrållan hade även hon en del reaktioner men det var mer runt om så troligtvis har det med ryggen att göra och anses mer positivt eftersom det troligen har släppts en del då i muskel inflammationerna och spänningarna i ryggen och hältorna kommer fram så att säga.

IMG_1224Igår åkte jag därför in till kliniken för att reda ut alla problem och efter en 6 timmar lång utredning av båda hästarna hade vi hittat samtliga fel och det blev en del behandlingar för dem båda, förvånansvärt nog var kotleder de största problemet på båda vilket jag inte kan minnas senast jag haft det problemet på någon häst, brukar ju mer vara hovled och knä.

Det känns skönt att ha varit inne och kollat dem ordentligt nu i alla fall och det var inte kul att köra i snö modden igår så jag är glad att jag kom iväg och att den värsta utredningen är över, vid återbesöket om två veckor är det förhoppningsvis bara några få ombehandlingar och efter ytterligare två veckor, dvs en månad fr o m nu, är det kanske så att jag får sätta igång igen!

Har väl räknat lite på det och enligt Chris skulle hästarna kunna vara tävlingsklara för enklare klasser i maj, hoppas verkligen det! Hade ju ”stora” planer för i år med Phantasia och tyvärr sätter detta fullständigt stopp för dessa planer på ett tag då hon tar tid på sig att komma igång… Med Skrållan har jag egentligen inte gjort upp så många planer mer än jag skulle vilja åka med i så fall henne och framförallt Hibbi till Youngsters tävlingen i slutet av augusti. Det är som det är när hästarna blir halta, förr eller senare händer det alla tävlande hästar så det är bara att hålla ut och vara glad alla de dagar de får vara friska som Cia i stallet brukar säga…

Jag passar därför på just nu att vara mycket i studion och ytterligare något jobb är på gång så det är kul att det rör på sig, ska bara hinna med allt också! Puh.. Den bästa kombon är hästarna OCH studion ihop för när det bara blir mycket studio blir jag så trött i huvudet faktiskt 😉 frisk luft behövs och att röra på kroppen är nyttigt.

chChindra är äntligen tillbaka ifrån sin ”tand vila” efter vargtanden som fick tas bort så nu är det nya tag och fortsättning på ridningen som gäller. Cia har varit här två gånger efter inridningsfas 2.0 som vi kan kalla den nu då ha ha och det har gått jättebra, snart dags för Cia att rida ”själv” och släppa linan jag håller i, Chindra är så duktig och cool!! Har sett att datumen för 3 årstestet är kring 10 maj, hoppas att det kommer gå att visa henne så hon inte växer så himla mycket då som hon tyvärr gör hela tiden känns det som, svårt att tajma in ridningen bra, hon får ju inte bli överansträngd och tycka att det blir jobbigt, men än så länge är det bara ett par gånger i veckan vi gör något och en till vila är dessutom inplanerad före testet så jag hoppas det kommer bli ett hållbart upplägg.

Ja, det är väl i princip vad som hänt sedan sist på hästfronten, i studion är det för tillfället mest prio på musik till Lilla Melodifestivalen 2013 och idag är jag hästledig när Gullan kommer och rider så nu gäller det att utnyttja hela dagen i studion och vara kreativ så därmed avslutar jag med detta och hoppas återkomma med lite kortare mellanrum i bloggen nu! 🙂