Torsdagsmys i stallet

Stall Lövholmen

Vaknade tidigt imorse och var väldigt pigg men det höll dessvärre inte i sig särskilt länge. Redan innan jag hunnit komma ut till hästarna hade jag slumrat till i soffan en stund och blivit så där seg som man kan bli då. Egentligen är ju torsdag hästfri dag och jag kör på från morgon till kväll i studion istället. Idag hade jag dock planer att rida eller göra något med hästarna eftersom Gullan som normalt sett har torsdagarna är utomlands denna vecka.

Energin för att ta tag i ridningen fanns i alla fall inte i morse så jag beslutade att istället göra klart gårdagens inspelning i studion för att kunna leverera den färdig redan idag istället för att dela upp det på flera dagar och kanske då hinna med hästarna efter det om jag jobbade på intensivt.
För en gångs skull fungerade planen! Redan 16.30 var jag ombytt och på väg ut! Det är verkligen inte ofta som jag rider på em eller kvällstid, har mest och bäst energi på morgonen och trivs med att vara ”klar” med hästarna när jag ska jobba i studion resten av dagen och kvällen så slipper jag passa en tid då.

astalletMen idag var det bara så skönt att gå ut till stallet på em istället, ofta tycker jag hästarna är lite mysigare att pyssla med den tiden, dels är de nöjda för att de varit ute hela dagen och så är det så lugnt och skönt att höra dem äta middagsmat samtidigt som man pysslar runt lite i stallet!

Hade bestämt mig för att rida Activia igen, även om hon kunnat vila idag också, men jag var så sugen så hon fick sig ett lätt pass i ridhuset 🙂 Fortsatte med hinderövning idag igen och det går mycket bra måste jag säga. Hon känns som en riktigt enkel häst vilket är härligt, varför rida eller skaffa sig en svår häst eller en häst som har svårt för sig liksom?!

Jag känner mig redan nu hyfsat säker på henne vilket gör det hela ännu roligare att det fungerar så bra, tycker jag får en bra ridkommunikation med henne också, att hon förstår min ridning och mina signaler på något sätt trots att hon inte är så mycket riden och jag bara ridit henne på ”riktigt” 2 ggr skulle jag säga, idag och i förrgår. Hon är väldigt lättriden också, enkel att sitta på och jag som normalt sett har väldigt svårt för det ha ha 😀 kan till och med enkelt sitta ned på henne lite i traven!! 🙂

 

aridhuset

Hindren, även om de är små, tar hon sig an på ett bra sätt, det känns väldigt okomplicerat och jag tycker hon lär sig snabbt så det är väldigt roligt att lära henne. Trots den låga höjden hoppar hon med kroppen över dem så det känns som ett språng, en bra egenskap, att även små hinder är viktiga att vara noga med om man ska bli hopphäst 🙂
Däremot förstår hon sig inte alla gånger på bommar och hur hon ska göra med dem 😉
Jag ser i alla fall redan fram emot nästa tillfälle vi ska skutta igen!

En märklig tanke slog mig idag, det är exakt 20 år sedan jag köpte Activity (Activias mamma) alltså 1994 och då var Activity 5 år… Nu, 2014 och 20 år senare är Activia 5 år och här hos mig – nästan lite kuslig deja vu eller?! Hon heter ju nästan likadant också så det är lätt hänt att jag säger fel.. hi hi
Känns till och från väldigt konstigt med denna form av upprepning av nästan samma häst men inte på något dåligt sätt, mer bara underligt hur det kan bli. Jag ser väldigt mycket drag av Activity i henne, hon har samma milda sätt även om hon är lite mer alert, hon verkar lika snäll och inställningen till arbete verkar också påminna om Activity. De är även lika varandra i att de inte är direkt ”unghästar” i den här ålderna, de är liksom så vuxna i sättet, kanske ”lillgamla” 😉 Activity var som vilken rutinerad tävlingshäst som helst när jag köpte henne minns jag trots att hon inte kunde någonting och Activia känns likadan! Jag minns inte alla detaljer kring Activity nu längre men Activia är helt klart hennes avkomma kan man konstatera!

Hibbi och Phantasia fick gå länge i skrittmaskinen för att göra någon form av motion, jag kom av mig lite med Hibbi häromdagen när hon var lite jobbig men ska ta tag i det imorn igen och se till att hon blir riden ordentligt så vi kommer igång igen.

häter_1häterHon borde inte ha några bekymmer med sin böld nu mer än att hon inte får gå ut i lerhagen igen än, hon trivs bra i sin ”egen” hage men skulle nog gärna vilja röra sig lite mer därav denna överskottsenergi både i skrittmaskinen och när man ska rida 😉

Hon har hittat på ett nytt sätt att äta också, varför hon nu tycker att det är bekvämt förstår jag inte men hon står med rumpan inne och resten utanför och äter så hon borde ju inte vara öm i den framhoven då längre ha ha… 😀 Att dela hönät fungerar lite halvbra numera när Ph insåg att hon kunde äta upp hela nätet genom att äta från Hibbis sida av staketet så de får varsin hög nu istället 😉

 

 

 

chstalletChindra vilar just nu då hon blivit dålig i sina luftvägar igen och hostar tack vare att jag klantade mig och glömde täcke på henne för någon vecka sedan när det var rätt kallt ute och ösregn hela dagen.

Normalt sett går de ju in i lösdriftshallen då men denna dag hade det rasat av all snö från taket under dagen så de vågade inte gå in då så hon blev helt genomblöt och frös verkligen när hon kom in… Typiskt.

Hon är känslig efter den komplicerade infektion hon hade förra året i samband med operationen av benbitarna så hon fick sig en omgång av denna hosta i höstas också men det gick över på någon vecka då så jag hoppas det gör det nu med..

Hon undrar förstås varför hon inte får göra något kul så jag gosade lite med henne nu ikväll och borstade vilket hon verkligen tyckte va mysigt! <3

 

 

hstallet

Gjorde lite annan nytta i stallet och pysslade även med H och Ph när de var klara i skritten, övervägde att klippa bort de långa hårstrån som både Ph och H har fått nu eftersom det var ett tag sedan jag klippte, men insåg att jag var för hungrig och beslöt mig istället för att gå in och äta. Tvättade i alla fall Ph:s svans vilket var ett tag sedan och i detta väder är den inte alltför ofta vit..

Hade så bra energi efter jag ridit när det gick så bra med Activia och sedan myst runt i stallet på det så jag satte igång och städade lite hemma och strosade omkring lite, plockandes med saker som jag lämnar framme vecka efter vecka utan att lägga tillbaka på sin plats, innan Fredo kom hem, han var och hälsade på sin mamma i Västerås över dagen.

Tar paus från studion några dagar nu då det blivit väl intensivt ett tag och jag är trött i huvudet och vill vara ute i luften med hästarna istället 🙂 Har planerat att göra några ärenden imorn efter hästarna är klara och sedan se fram emot en helkväll framför TV:n med alldeles för många filmer såklart eftersom jag har sovmorgon på lördag, väldigt lyxigt!