Tränat med Hibbi!

Stall Lövholmen

Åh äntligen kom jag liksom lite igång med Hibbi trots att jag knappt börjat! Det var helt rätt drag att gå in på träningen direkt och få bra hjälp med ridningen och känslan jag har problem med på Hibbi just nu.

Pelle sa som vanligt bra tips och har med sitt otroligt pedagogiska och lugna sätt en så behaglig inverkan på alla ekipage! Jag blev väldigt glad att det överhuvudtaget fungerade att vara med hela träningen.

Hibbi kändes fin men jag red verkligen uselt i början i traven, stötigt och orytmiskt och hade svårt med att hålla balansen i lättridningen. Dessutom red vi massor med travbommar vilket inte gjorde det hela direkt lättare. Upplever att Hibbi är mycket mer välriden nu (tack vare Gullan!) än i våras när jag red sist och det känns väldigt kul och är väldigt tur för mig, annars skulle det gå ännu sämre.

Jag är också väldigt glad att Tessan hoppat henne för hon är ju ändå igång och hoppar och tävlar nu så det blir inte så stor grej med träningen för henne vilket är nog så viktigt när jag nu ska studsa runt i sadeln och lite väl mycket också för att vara på en 5 åring.. ha ha men tycker ändå hon tar det med ro och ger mig chansen att hinna ikapp med ridningen. Snäll unghäst!

hibbihoppar

Så fort det blir galopp kan jag andas ut lite och försöka att slappna av mer i benen eftersom jag måste hålla i mig så mycket traven med låren. Galoppen gick mycket bra bitvis idag. Sprången var sådär men några gick helt ok. Hibbi var lite tittig vilket troligtvis inte har alls med det att göra utan att hon tycker att jag klämmer för mycket och liksom bara reagerar på något sätt och då blir det lite ryckigt och tittigt precis före hindren.

En liten filmsnutt från ikväll, Madde var på plats och supportade, kul att se hur det ser ut och nyttigt för mig att analysera min hållning och ev snedheter eftersom jag måste rida på 2 håls skillnader på stiglädren fortfarande, upplever även att jag är sned upptill till och från men allt går inte att rätta till ännu…

Liten kort snutt nedan från lättridningen också, inte så enkelt att förstå kanske vad som är svårt men vänster och höger ben gör helt olika saker hela tiden, vänster kniper vid låret och höger vid vaden, vänster duttar mot sidan på Hibbi hela tiden medan höger är mer normalt och så skillnaden på stiglädren på det..

Vänsterbenet är alltså fortfarande inte ”utstretchat” ordentligt i vad och fotled där jag även har lite nerver som inte är med ännu, hälen går inte att trampa ned ordentligt vilket medför obalansen i helheten i ridningen i kombination med att jag inte kan stå i stigbygeln utan håller mig fast med låret och lite med knäet istället. Laborerar med olika längder på lädren för att benen ska kännas ungefär lika även om de inte alls gör det men inget annat man kan göra än att öva på lättridningen och ta upp stigbyglarna ibland för att sträcka ut.

Det hela blev i alla fall mer avslappnat med både anridning och sprången mot slutet av träningen och jag kände att jag ”kunde” rida henne lite ändå och att jag i fortsättningen kan vara med på den här träningen med henne så Phantasia inte kommer behöva gå alla träningar framöver med mig 😀 Känns jättekul!!
Jag ser redan fram emot nästa träning om 2 veckor! Kanske tar jag Hibbi redan nästa vecka på dressyren, får fundera på det! 🙂