Träning och framsteg

Stall Lövholmen

Denna vecka har det varit både Haking träning i tisdags och Pelle dressyr igår. Båda träningarna gick jättebra!

Red förstås Phantasia på båda träningarna och om jag berättar om Haking först så är det helt klart så att det går bäst för mig på denna träning till skillnad från när jag hoppar själv eller är med på en annan hoppträning som inte har lika mycket uppvärmning för både mig (mitt knä) och hästen.

Phantasia får god tid på sig att bli varm och under tiden kommer jag igång i kroppen också, massor med markövningar blir det alltid innan det är dags att hoppa bana och då har vi redan hoppat små hinder en lång stund också. Det gick så pass bra i tisdags att jag blev lite morsk igen och ville hoppa högre! Kändes hur bra som helst att avsluta med den känslan även om jag nog velat ta ett sådant språng så tyckte Haking att jag skulle vänta lite till bara. Säkert har han rätt. Knäet känns väldigt lite på Haking träningen i alla fall så det är därför det går så bra där varje gång! 🙂

I onsdags tränade jag också Ph för Pelle, hon går mycket träningar nu 😉 och vi övade sluta och öppna i galopp, lite byten och sedan rätt mycket nedsittning i trav och det tar sig må jag säga! Även om jag fortfarande är lite studsig och måste ha gramanen i traven så gör jag framsteg…och då är det INTE för mitt KNÄ utan för att jag är så DÅLIG på att sitta i traven som jag har gramanen till hands ha ha 😀

phdressyr

Pelle skojar och pratar dressyrtävlingar för fullt när jag rider men nej, Gullan är det som ska tävla hästarna i dressyr, jag vill mest bara bli bra på att rida både och, dressyr som hoppning, markarbete osv, tycker det är utvecklande och motiverande att vara mångsidig som ryttare.

Idag är jag hästledig och ska jobba hela dagen i studion, har massor av jobb som väntar så det känns rentav lite stressigt, bäst att få en del gjort med andra ord…

Imorgon blir det en del förberedelser inför helgens tävlingar så jag återkommer med rapport efter vi varit i Tyresö på lördag och hoppat och sedan dressyr på söndag i Farsta!