Träning och kallt väder!

Stall Lövholmen

Igår var det träning för Pelle, dressyrträning, och jag hade premiär ridning i min dressyrsadel. Den har jag ju ridit i förr såklart ha ha men inte på träning 😉 Drar mig lite för det eftersom det är mycket jobbigare men sitsen blir ju annorlunda och bättre även om jag för tillfället mest halkar runt i den och klamrar mig fast till och från. Idag har jag också mycket riktigt lite träningsvärk – säkert både av sadeln och träningen!

outfitAnvände ett nytt schabrak träningen till ära, ett Equiline (såklart!) i mörkblått med vit och silver snurra, hade Veredus skydden igen och är så nöjd med dessa! Sitter jättebra och enkla att ta på och av. Enda nackdelen är att de är vita och blir VÄLDIGT smutsiga VARJE gång de används… suck. Men jag ville ju ha vita så det är bara att skrubba efter ridningen…

Hibbi blir bättre och bättre, traven är rätt stadig och välbalanserad nu med undantag från avbrott galopp till trav, det är katastrof mest för att jag inte kan sitta till ordentligt faktiskt 😀 Idag gick det ganska bra men fick inte till galoppen så bra, måste öva på rätt rytm och känsla i galoppen för mig själv så jag hittar knapparna på vart jag ska ha henne i tempot för att få så mycket balans som är möjligt för henne på den nivå hon är nu.

tjockttäckeHibbi fick byta till varmare innetäcke idag, ett 400g Rambo stalltäcke, det är ju väldigt kallt ute om dagarna och i stallet också faktiskt, kring nollan i stallet och mellan 12-20 minusgrader ute.

Hästarna värmer upp stallet bra under natten men vid intaget på em/kvällen är det nedkylt i stallet.

Detta är ju min första vinter med ”kallstall” vilket inte är helt sant, stallet är ju isolerat men det blir liksom ändå ett kallstall när inte värmen är på vilket jag helst vill undvika – dyrt med elen + att det fungerar bra som det är. Vattnet är ju ändå uppvärmt så det fryser inte och inga andra problem med kylan har uppstått än så länge peppar peppar…

grållornafrostFöre träningen fick Phantasia och Skrållan ta ett gemensamt pass i ridhuset med lösgalopp och lite longering varvat, fungerade himla bra att ha dem ihop i ridhuset men så är de ju också vana att gå synkade när jag rider med Skrållan som handhäst till Phantasia.

Phantasia var stadig och lätthanterlig i lösgaloppen fastän hon mest travade i någon slags jätteökad trav, väldigt fin! Hon stabiliserade i alla fall så Skrållan höll sig efter henne hela tiden istället för att byta varv stup i kvarten som Skrållan gärna gör. Det kan nog bli en bra variation för Phantasia att också göra detta typ av arbete minst en gång i veckan. På träningen för Haking i tisdags kändes hon inte helt ok, hon har varit lite tjock och konstig i ett framben före jul så hon fick vila då tills det släppte vilket var ett par veckor men nu är hon lite ojämn i ena varvet och jag får för mig att hon är halt?! Hon ska inte kännas så i alla fall! Så imorn kommer en veterinär ut hit och kollar henne, hoppas vi hittar något eller inget alls, det där mittemellan när man inte vet vad som är fel är ju värdelöst!

QfrostChindrafrostI lösdriften är det kyligt men hästarna är glada, här Quramie och Chindra som är helt frostiga!

Chindra har ju uppehåll från ridningen nu efter att vargtänderna drogs ut så hon går mest och skrotar runt i hagen och passar förstås på att hitta på hyss, hon har smitit in till de andra hästarna otaliga gånger nu.

Hon vill ju prompt vara med Molly och Skrållan, Quramie och Hibbi är väl för tråkiga som sällskap och leker inget med henne. Det gör väl inte Molly heller kanske men Skrållan kan nog slå till på en bock-och galopptur ibland! Chindra är ju uppvuxen med Molly och Skrållan så hon saknar nog att ha dem i flocken. Strömmen i hagen är helt obefintlig så just nu är det inte mycket att göra åt mer än att rigga upp trästaket där det går, då stannar hon, i alla fall tillfälligt, kvar i rätt hage. Bäst hade ju varit om alla kunnat vara tillsammans men Molly och Phantasia kommer då rulla in i stallet varje dag då de inte kan gå på fri tillgång på hösilage!

Nu är det dags att börja jobba i studion så nu måste jag avsluta, det är hästfri dag idag vilket känns både bra och dåligt, ute strålar solen och det riktigt gnistrar i luften – härligt! MEN det är så kallt idag så jag är ganska nöjd med att vara inne i den varma studion hela dagen! 🙂