Trimmat in i det sista!

Stall Lövholmen

Har legat i och trimmat hästarna in i det sista så här dagen före julafton. Men imorgon tar vi jul både hästarna och jag. De var faktiskt riktigt trötta båda två idag efter gårdagens hopp-pass. Jag med, men benet är mycket bättre nu än vad det varit nyligen under en två-veckors-period så det känns jättebra!

Imorgon blir det vilodag så får jag se sedan om det blir en tur på juldagen innan jag och Fredo åker på en trip från annandagen och några dagar framåt. Då blir det nog 4-6 dagars vila och det är lagom så inte Ph kommer ur form för mycket 😉

hibbirosa

Hibbi har inte helt lätt för dig med dessa studs och kombinationsserier, hon är ju trots allt inte så mycket hoppad men har inte heller så lätt att hålla reda på tassarna och var de är och när de ska upp eller ned, hon river inte så mycket men känslan är fortfarande ”spänd” och flack när hon hoppar så hon behöver mycket mer träning framöver, det ser jag fram emot, det är roligt att jobba och vidareutveckla hela tiden.

hibbistuds

Ph däremot känns ju till motsats från Hibbi väldigt rutinerad, det är dags för henne och för oss att kanske kliva upp några snäpp i nivå snart, jobba med tempot i banhoppningen och jobba med tekniska svårigheter på banor. Gymnastikhoppning gör hon busenkelt oavsett vad så hon får mest hoppa detta för att hålla igång hoppningen medan Hibbi mer måste lära sig och stärka sig först.

Chindra fick sig också en tur idag, hon fick till och med hoppa sitt första hinder med ryttare idag, ett litet kryss med travbom framför:

Det gick bra och hon är väldigt snabb på att lära sig, förkylningen har gått över och hon är pigg som vanligt och går liksom och väntar lite om dagarna på att det ska bli ”hennes tur” att bli riden. Härlig inställning! Om drygt två månader är det kanske dags för henne att få vara med på någon enklare träning och sedan blir det så småningom om tävlingsstart – längtar! Det ska bli så kul att se vad det blir av henne 😀

Det blev en lång dag i stallet idag, vi hade lite mysdag jag och hästarna, chindra ville inte gå ut imorse så hon fick ha sin boxdörr till lösdriftshagen öppen och göra som hon ville men föredrog att stå inne och studera vad vi andra gjorde, hon ville gärna mysa med Hibbi men de hade inte riktigt samma uppfattning om saken:

hgladhsur

Nu är det snart dags för julafton och dags för det sista ”stöket” inför imorgon, vi är hemma i vanlig ordning med mamma och pappa och äter gott efter Kalle Anka etc som alltid måste ses såklart!
Fredos mamma är här och allting känns väldigt juligt trots det milda vädret 🙂