Trögt, trögt, trögt….

Stall Lövholmen

Åh, nu går det trögt med allt i huset.
Igår blev dessutom en helknasig dag med sämsta timingen ever på typ allt.

Igår var det ju dags för återbesöket på kliniken.
Bäst beskriver jag nog gårdagen så här:

Fixar stallet som vanligt med skrittmaskin för alla, mockning och mat osv.
Hade fått hem en ny klippmaskin som jag var enormt sugen på att prova.
Sätter igång och klipper Hibbi, kommer nästan en hel sida när maskinen slutar fungera.
Va?! MIN NYA MASKIN!! Va f-n…!
Ägnar alldeles för lång tid åt vad som är fel och får till slut till det hjälpligt men ringer förstås till shopen där den köptes och förklara att det inte klipper som den ska och de var inte alls sugna på att hjälpa till.
Nehepp. Kul. Orkar inte ens förklara hela den storyn.
Skitstressigt blev det ju då för att hinna få till allt före avfärd (varför jag nu skulle klippa Hibbi just igår, de ska ju ändå vila över jul?! Det tänkte jag visst inte alls på då!)
In och byta om och så kastade jag i mig mat och sprang ut igen och hämtade lastbilen och Elin som kommit till undsättning och fixat det sista hade alla hästarna klara i tid och så in med dem i bilen.

Så här såg det ut en timme innan vi skulle åka. SNÖ???
Alltså VARFÖR? Varför just igår den 17/12 2014 när jag skulle på detta sista återbesök som jag väntat på i typ 3 månade nu!!!!

snö

Det vräkte på snabbt och jag funderade på om det var en bra idé att åka? Lastbilen är inte säker i nysnö då den kan glida för mycket vid bromsning. Men det ”kom jag ju inte ihåg” igår inte…

Javisst, redan några km hemifrån var det förstås kört, det vräkte ned snö och bilen gled på plan mark.
ÅH NEJ.
Inget att välja på, bara att vända hem och göra en fasansfull körning nedför en lång och brant backe på väg hem… lastbilen skulle ju praktiskt taget glida eller sladda nedför hela backen om jag inte fick till det.. Otäckt. Med alla hästar i också, fy sjutton!

Jag bromsade bara ytterst lite, körde väl inte ens i 10 km/tim men eftersom hästarnas tyngd där bak gör att bilen skjuts iväg vid ett visst läge så fick jag släppa gasen när den började glida och bara hoppas på att inget möte skulle komma på väg mot en smalnande refug mitt i backen också förstås.

Handen beredd på tutan och så till slut lite gas mot slutet av backen så klarade vi oss hem jag och Elin och hästarna. En mardrömstur och vansinnigt korkat att ens åka iväg.
Never again säger jag bara. Inte i 10 cm nysnö! Fanns väl inte en plogbil som hade varit beredd och dessutom skulle det frysa på lagom till kvällen och vår planerade hemresa från kliniken och så mörker på det, nä det var tur att jag vände och hästarna klev förvånat ur igen hemma och fick gå ut i hagen och ha kul i snön istället…

Gick in och kände mig helt tom.

Så här såg det ut när jag tittade ut genom köksfönstret..
Förstås så slutade ”snöstormen” lagom tills jag kommit hem och innanför dörren efter att ha gjort klart allt i stallet, mockat bilen efter våra stackars km som vi kom för hästarna hade förstås hunnit grisa ned..

vinter

Hade ju sett fram emot det här besöket, få lite ordning på allt liksom. Nu blir det ju inget förrän efter jul och alla självrisksperioder hinner löpa ut. Har precis betalat saftiga veterinär räkningar för hela hösten, inkl Activias operation som inte blev direkt billig, då de är så sega på att fakturera i god tid så humöret var minst sagt inte på topp.

kontorJobba i huset var ju bara att glömma – det ville jag INTE. Det här skulle ju blivit en heldag med hästarna!

Satte mig vid mitt ”kontor” och sorterade trumpet papper och gjorde min bokföring vilket tog resten av dagen ända till sen kväll eftersom jag staplat papper på papper och miljarder kvitton på hög sedan ett bra tag. Suck.

Det var ju inget att göra åt det uteblivna besöket och planeringen kring hästarna igår som gjordes helt i onödan och under stressade former. Jag fick ta tag i en ny dag idag.

Elin har tillfrisknat efter att ha varit sjuk några dagar och hon skulle tacksamt nog fixa stallet idag så jag satte igång med huset igen då, Fredo med såklart. Vi två och huset från morgon till kväll liksom 🙂

Alla bilder är inte ifrån idag men berättar bara på lite vad som skett under denna vecka eftersom jag inte vare sig orkar eller hinna blogga varje dag.

Skivor och tänkta bordsskivorna fixas med dekorvax varje dag typ, 3 ggr dekorvax och sedan toppvaxen på det. Drygt och tar tid men blir ju bra när det är klart.

vaxskiva

Gav mig på kuddfodral.
Senast jag gjorde det gick det inte bra, jag förstod inte beskrivningen och sydde aldrig några ens 😉
Nu läste jag den, kanske var jag lite mer motiverad, och förstod direkt. Öh? Ok. Ja, det var väl bra då.

Steg 1. Kuddens omkrets ggr 3, klipp…

kuddf1

Steg 2. Sy in kortsidorna och lägg tyget med avigsida kring kudden för att se vart omlotten ska vara
Dra ur kudden och sy ihop.

kuddf2

Steg 3. Vänd rätsidan utåt

kuddf3

Klart!! 😀

kuddf4

Blev ju faktiskt mycket bättre än vad jag trodde, har haft svårt att hitta fler kuddar i annan turkos nyans än de små jag hade så därav detta påhitt av ett överblivet gardintyg som sitter som gardiner i TV rummet.

Inspirerad av min framgång med symaskinen då i tisdags satte jag glad i hågen igång med att göra en dyna till den här bänken idag.

bänkdyna

Mäta ut dynan är ju enkelt. Dynan är en s k barnmadrass, nästan rätt storlek från början. Finns att köpa billigt på jysk! Samma princip sedan då som med kudden (gjorde dock ett dåligt val här med omlotten på längden…)

dyna2

dynaklarÅter igen kom ett utnyttjad gardin väl till pass!

Men mja…
Inte blev denna dyna lika bra som kuddfodralen men det syns inte när den ligger på plats och allt har stylats till lite ha ha 😀

Den här bänken har jag haft i evigheter och den var också nära på att få ställas på ”förrådet” tills jag kom på att göra den här lilla ”mini-soffan” vid mitt kontor och byta ut luckorna mot nya enkla vita.

Beslag på det också förstås, ett måste med dessa finare beslag alltså, annars ser det bara Ikea ut, det är tråkigt!

Har även en större och längre bänk i samma stil som också fick nya luckor och blev mycket bättre än de som satt där innan på båda dessa möbler och var typ i glas och bok, är inte förtjust i bokträ alltså… Mattorna är billiga varianter från Rusta som faktiskt gjorde sig bättre än väntat på plats. Ett tips alltså om man letar billiga mattor att besöka Rusta 🙂

nyaluckor

En sittpall (också från Rusta men i en hemsk turkos färg från början) fick också en lite omgörning med nytt tyg, om än hafsigt ditsatt i bara farten när jag höll på, men nu är den mer diskret i alla fall.

pall

sminkbFredo har kämpat med spegeln till sminkbordet, den lilla prinsess-hörnan i badrummet liksom ha ha 😀
Nu är det klart i alla fall och det är så skönt att sitta ned där med bra belysning när man ska göra sig fin, även om det numera händer allt mer sällan. Hästarna kollar ju inte om man har en dålig hairday så att säga 😉

Ja, det är väl vad som hänt sedan sist. Fortfarande är listan lång på saker som ska vara klart senast på tisdag dagen före DAGEN så att säga, julafton förstås! Vi kämpar på jag och Fredo, på alla vis man kan, med humöret, med energin och lusten för husarbete som är på lavinartad fart nedåt. Trögt, trögt, trögt är det nu….

… men snart, snart, snart är det klart!!!!….