Tuggummi

Stall Lövholmen

Just nu är jag inne i en lite seg period. En sommar utan någon riktig ledighet blir till slut som ett enda segt tuggummi utan smak som man bara fortsätter tugga och tugga på. Inte är jag klar med de jobb jag ska/skulle göra heller, varför göra idag det man kan göra imorgon har plötsligt blivit mitt favorit motto.

Jag tittar avundsjukt på bilder ifrån andras semestrar och längtar tills jag ska vara ledig också, men det blir ju inte förrän i vinter är tanken. På sommaren måste man (med gård) göra en massa saker och det passar som sämst att vara ledig då även om jag försöker lägga in lite lediga dagar här och där.

Eftersom hästarna vilade i vintras/våras passar det inte denna sommar att låta dem (jag) ta tjänstledigt även om det nu blivit en del oplanerad vila för dem allihop under sommaren pga småskador frånsett Chindra som är ur funktion för tillfället och under behandling för en gammal skada på ett framben.

hibbihoppar

Övriga tre hästar håller jag igång lite lätt och Hibbi har väl varit mest igång av dem, hon fick ta över efter Chindras intensivperiod och ta över träning- och tävling. Ett både bra och dåligt system att koncentrera sig på en häst i taget för tävling.

Det är ju skönt att åka på tävling med bara en häst samtidigt svårt att hitta tävlingar till alla då när de ska åka en och en och i år är det ju väldigt ont om tävlingar med de klasser jag sökt här i Stockholmsområdet över huvudtaget. Senaste tävlingen i helgen som var så åkte jag och Hibbi till Vänsta, Kolbäck nära Strömsholm.

Förvisso kul att åka till nya platser men också skönt ibland att det inte är 3 timmars resa totalt på tävlingsdagen, ja lite lat har man väl blivit 😉

Hibbi gjorde i alla fall en bra tävlingsdag trots åska, blixtar och ösregn till och från och tävlingen fick avbrytas precis när det var dags för min start. Ett pet i 1 m klassen men inte på vattenmattan denna gång för någon sådan fanns inte ha ha 😀 I 1.10 klassen blev det två ned men Hibbi var så fin i båda klasser så det är bara ringrostighet då det är väldigt länge sedan hon tävlade 1.10 nu, 2 år sedan tror jag.

Den enda bild som blev från tävlingen var denna eftersom jag var själv på plats.

hibbivansta

Nu har Hibbi gått 3 tävlingar och det är dags att fokusera över på Activia som äntligen är på väg igång igen och tävlar sin första start om några veckor. Det blev ingen senskada men några veckors vila igen så det är mycket på/av nu som varit men förhoppningsvis på nu då ett tag.

ahoppa

Hon är som vanligt överlycklig över att få hoppa och hennes energi smittar av sig på mig när jag rider så det känns roligt att förbereda henne för tävling!

Jag tänkte jag skulle berätta om ridhus underlaget som uppdaterades i år under några veckor i juli, det finns massor med bilder, men jag gjorde en film istället denna gång så jag låter den berätta hur det gick till istället!

På gång är ny webbsida för anläggningen och hästverksamheten och det har varit på gång länge nu men som alltid är det så mycket jobb innan det är klart. Även bloggen kommer att få en egen sida framöver och eftersom jag ofta lyckas komma på alla idéer samtidigt så håller jag även på att uppdatera typ alla sidor/projekt jag har för mig, någon gång måste det ju göras, så det är en del på agendan framför datorn.

Nu har det i alla fall blivit lite kyligare ute så att det går att jobba utan att smälta som en isglass i värmen. Jag får ta mig i kragen och få gjort det jag ska som är kvar att göra på gården. Även i studion är det dags att börja jobba igen. Trots att mycket av det här är roligt att göra är det ändå som att kroppen inte riktigt håller med, den har slutit en pakt med min hjärna och vill helst sitta på verandan och blicka ut över grönskan så mycket det går om dagarna…

gront

Även om jag inte gillar värme så gillar jag sommaren och även om den inte är slut ännu så känns det att hösten/vardagen på något vis är i antågande. Trist. Sedan blir det vinter. Nästan så jag längtar till i vår redan nu ha ha… Okej, bäst jag avslutar nu innan det blir alldeles för deppigt. Jag ville mest bara säga att allt känns lite tuggummi för tillfället 😉