Update från benet!

Stall Lövholmen

Oj, 10 dagar har passerat sedan jag skrev något om benet. Kan berätta att det är positivt, då har jag haft mycket att göra!

Mycket har hänt med benet den senaste tiden, markeringsgången fungerar bättre och bättre, så bra att jag till och med snubblade förra veckan och vips så satte jag ned benet med full kraft. Läskigt!!! Men det höll, det kändes bara som om det var ett träben! Ingen som helst stötdämpning i benet och inga muskler som gjorde nedstampet bekvämt. Tänk vad man inte vet hur ens ben egentligen fungerar förrän man bryter ett och vilka enorma funktioner varendaste liten del i benet har.

Nu till mina framsteg!

1. Ingen direkt värk, kramperna i vaden är borta!
2. Äter INGA tabletter alls sedan minst en vecka!
3. Tårna går att vicka rejält på, inte 100% men kanske 70%!
4. Det går att sätta ned hälen först när jag går, dock måste jag fortfarande böja benet.
5. Konturerna kring knä har kommit fram.
6. Knäskålen går att röra på med hjälp av lårmuskeln
7. Jag är allmänt piggare!

Det var väl en ungefärlig sammanställning, det är säkert mer bra saker men det huvudsakliga är att ALLT går framåt hela tiden. Går inte extremt mycket om dagarna men håller igång lagom och benet ger rätt respons tillbaka så jag är nöjd. Det är fantastiskt att slippa värk men jag anar att jag vid återbesöket den 12 juni när jag ska ”slutröntgas” kommer att få ont igen när benet ska belastas typ 100% med viss modifikation i början.

Det flyter på fint i studion, jag är där mer och mer och tycker i vanlig ordning att jag inte hinner något alls 😉 jag kan inte nog betona hur tacksam jag är att jag har studion och musiken att lägga fokus på nu!

Quramie är såld som ni redan sett, det var skönt att få det klart, även om det blev hastigt och det alltid är tråkigt att sälja så känner jag mig nöjd. Skrållan är fortfarande på annons och där har det inte dykt upp rätt hem ännu. Hästarna mår i övrigt bra och allt flyter på. Om två veckor blir de lyckliga hästar i sin beteshage och Natalie blir lyckligt ledig från stallarbete också, Gullan och Tessan tar ledigt i juli så allt lugnar sig lite på hästfronten då, kommer bli en skön månad för samtliga med andra ord!

I lördags hade jag och Anna en rmysig hemmakväll här hos mig, Fredo passade på att smita till Norrköping och fira sin bror som fyllde år så det passade perfekt att även jag hade lite roligt här hemma då. Vi hängde, åt supergod pizza (!!!) med ett glas vin till, pratade häst och åt ostbågar, en perfekt kväll alltså! 🙂

Hade även en mycket trevlig måndag denna vecka, den spenderades nämligen hos Emma som bor i stan så jag passade på att få åka med Fredo som skulle repa vid musikhögskolan och Emma bor nära där så då kunde vi umgås en stund. Vi jämförde såklart ärr eftersom Emma brutit fotleden 5 veckor före mig! Skönt att prata och jämföra vardagen med en likasinnad! Vi åt världens godaste räkmacka (!!) som Emma kokade ihop och även denna dag slank ett glas vin ned! 😀

räkmacka

Denna vecka är det nu studion som gäller och jag fortsätter där att färdigställa gamla projekt som inte blivit klara, orkar inte riktigt med att sjunga normalt när jag inte kan stå upp och spela gitarr gillar inte benet riktigt så det dröjer ett tag innan jag kan arbeta normalt och ta nya projekt, men det är roligt nog som det är och ett sätt att få dagarna att flyga iväg, snart är det ju faktiskt dags för mitt 8 veckor långa återbesök den 12 juni, hoppas verkligen att det ser bra ut på röntgen då och att det kommer flyta på att få börja gå!!! 🙂