Update huset!

Stall Lövholmen

Lite mindre styrfart i huset just nu, haft mycket annat att göra men några dagar i veckan som varit har vi i alla fall fått till lite jobb. Nu har vi provat att MÅLA väggar istället för tapeter, det var ju lite enklare. Men som med allting annat har ju allt sina för- och nackdelar…

Tapetsera var en riktig tankegrej, måla är ju liksom bara att blaska på så att säga 😉
Blir det bra eller inte hänger förstås på förarbetet (det tråkiga!!!!) och hur bra man sedan är på att måla i största allmänhet. Rätt kul var det till en början, resultatet blir ju synligt snabbt förstås vilket är roligt, det är bara att börja måla så ser man hur färgen ser ut, med tapeterna var det ju egentligen först när HELA rummet var klart som vi fick en ordentlig uppfattning!

Det rum vi nu startat upp att måla är ett av de andra sovrummen som ska vara gästrum tillsvidare, det är mammas gamla sovrum, det var en grå tråkig och trasig tapet där innan och vi ska göra rummet i lila/grå/brun ton 🙂 Roligt med färg tycker vi båda även om ”vårt” sovrum blev rätt diskret i sina grå ton.
I gästrummen kan man ju gå loss på något annat då 😉

gråsovrummet

Rummet har varit ”klart” för målning ett tag, jag spacklade det redan när vi jobbade med vårt sovrum men sedan har det stått och vi kunde inte bestämma oss för vilken fondtapet vi skulle ha – alltså vi ska delvis måla och delvis ha tapet – men beslutet blev till slut taget och färgen inköptes sedan för att matcha tapeten som har brun/grå botten och lila ”blommor”/mönster.

Lilaväggsovrum

Färgen kommer från Rusta såklart 😀 Fantastiskt bra och enkel färg i både kvalitet och färdiga kulörer, superbillig dessutom! Kan verkligen rekommenderas! Fick själv tipset av en kompis, Maria, som målat och fejat i flera lägenheter och använt Rustas sortiment.

VI har hunnit med den andra väggen till höger ovan också som är i en grå ton och förhoppningsvis får vi upp fonden inom kort också, ska bli spännande att se hur det blir!!

Det andra sovrummet, det finns 3 totalt i huset, blir också gästrum men i andra nyanser, det ska bli åt det blåare ”dala-blå” hållet, jag har ju lite ”rötter” ifrån Hälsingland och tyckte det kunde vara kul att få in lite sådan känsla någonstans i huset.

grönt-sovrum

spacklamåla

I detta grön-gula sovrum så som det ser ut nu har inget förarbete gjorts så jag har spacklat medan Fredo målade i andra rummet, och jag har också målat den gröna sockeln vit.

kökshyllaTrots att måla är rätt enkelt och det känns som om det går snabbt så gör det inte det, inte alls faktiskt, allt tar en sån väldans tid alltså! Nu när vi inte kan jobba med huset enbart som vi gjort hela sommaren så tar det ännu längre tid när ”vardagen” är tillbaka.

I köket har jag och Fredo med pappas hjälp till slut fått upp en hylla ovanför soffan, hyllan köpte jag för länge sedan och den har de senaste 10 åren bara legat på loftet och dammat. Trevligt att den kom till användning igen då! 🙂

Ja, det var väl lite av vad vi gjort nyligen, säkert massa saker jag glömt att berätta men det får komma sedan i den stora bildbomben när ”allt” är klart! 🙂