Uteritt och tränsjakt!

Stall Lövholmen

Äntligen kom jag iväg på en uteritt igår med Natalie och Molly som sällskap. Vill inte rida ut själv ännu tack vare älgtätheten kring gården 😉 Just nu letar jag också efter fina dressyrträns!

uterittÄven om vår tur inte blev jättelång så var den väldigt mysig. Jag trodde mest det skulle bli skritt men det gick rätt bra att både trava lite och öva på lättridningen och att galoppera. Phantasia är inte fullt så tittig som hon kan vara när hon har sällskap med. Men.. hon kändes också väldigt trött och konstig igår, gick inte alls fram.

Börjar faktiskt oroa mig för hennes hälta nu, den har hittills varit jämn efter de behandlingar hon fick i vintras och hon har känts förvånansvärt bra under ridning men nu känns hon så där konstigt seg igen som hon kan göra när hon är obekväm med något. Tur att Chris kommer imorn onsdag, han ska kolla både Ph och Skrållan så då får jag se vad han har att säga nu.

Tyvärr anar jag att Ph måste fortsätta utredas nu, jag hade hoppats på att hinna komma igång lite mer så att jag skulle kunna rida HIbbi innan Ph:s utredning skulle fortsätta. Chris har ju tyckt att hon ska ridas så mycket som möjligt om inte hältan blir värre då det är varit en rätt liten men klurig hälta som syns ibland och så länge hon inte blir sämre och är framåt så är det bäst med rörelse. Troligtvis är det tal om operation i knäleden eftersom behandlingarna i knäet i vintras inte gett så mycket och då kommer hon bli konvalescent ett bra tag :(….
Men jag hoppas ännu att det ska gå att behandla med någon annan metod och få det bättre, har hört om olika alternativ, och hon har inget fel på röntgen så det känns inte helt utrett ännu. Chris får säga sitt imorn.

För övrigt är jag på tränsjakt, dressyrträns! Eftersom tävlingsplaneringen innehåller några starter under hösten, om det nu blir med Hibbi, Skrållan eller Phantasia återstår att se men troligtvis är det väl Skrållan och Hibbi som får gå mest. Efter mycket möda och mätande så fick jag tag i ett Hööks träns jag gillar som satt ok, de är ju lite lustiga i storleken måste jag säga, köper av den anledningen sällan träns därifrån.

hibbihööksHibbi fick vara modelejon tillsammans med Phantasia så man vet att flera kan ha tränsen också, man vet ju aldrig med Hööks tränsen ha ha 😀 Det blev i alla fall ett Aurora som fick stanna i sadelkammaren! 🙂

Har också skaffat en nosgrimma från Schockemöhle som är väldigt fin med vit fodring och tänkte att jag skulle sätta ihop ett eget träns men nu hittar jag inte de tränsdelar (nackstycke och sidostycken) jag ville ha till, pannband är ju inget problem att hitta, så det kanske slutar med att jag måste köpa ”hela” Kentucky tränset istället för bara nosgrimman.. får se hur jag ska göra!

Ett i-landsproblem med ack så roligt sådant! Har nog lite diller på träns och schabrak och bling och ja, typ allt i hästväg ha ha 😀

Ser nu fram emot kvällens och höstens första träning för Haking, Tessan ska vara med på Skrållan och sedan ska Tessan rida Ph efteråt och tanken var att känna lite på henne hur hon känns inför den planerade pay´n jumpen på söndag, kanske blir det inget med henne nu eller så är det så att jag som inte ännu kan rida så bra inte kan känna ordentligt på henne hur hon känns i formen, bättre när någon annan rider så kan jag titta. Tessan är också bra på att känna ev hältor så vi får se ikväll och sedan imorn med Chris.