Våndans tider… UPPDATERAD

Stall Lövholmen

Knaprar rastlöst på diverse ätbara saker och dricker hinkvis med te för att försöka distrahera mitt enorma begär efter det telefonsamtal som ska ringa inom kanske 20 minuter nu för att berätta hur det gått med Activia. Idag är hon alltså inlämnad på kliniken för att få sin benbit bortopererad. Nervöst.

Dagen började väl sådär, eller snarare redan igår kunde jag förstås inte somna och så skulle jag upp kl.5 imorse för att hinna vara på plats på kliniken som ligger på norra sidan Stockholm till klockan 7.30.

6.15 kom jag förvånande nog iväg vilket var planen, so far so good.
Jag brukar ju aldrig hålla tiden.
Jag kom väl ut på E4:an ungefär innan det var totalstopp.
Vädret, ösregn, bidrog till enorma köer redan från Alby nästan. Suck.

20 sek stillastående, åka 2 m, 20 sek stillastående, åka 2 m… och så höll det på ända till jag kom ut mot norra sidan, då flöt det på bra – i ungefär 5 min. Det hade skett en trafikolycka i några mil norr om Stockholm så åter igen då stillastående….! Jag skulle bli så sen…
Då blev det mer 1 min stillastående, 1 min stillastående, 1 min stillastånede, åka 1 m…
Resan tog 3 (!!) timmar från Tumba till Sigtuna som annars tar en dryg timme!!
Jag åkte 6.15 och var framme 9.15 istället för 7.30. Jippi.

Det gjorde inget som tur var, alla var på glatt humör när vi kom och efter en kort check på Activia på lina som idag tydligt visade problem med höger bak då vänster bak som hon var så att säga avlastningshalt på inte längre visade sig vara ett bekymmer eller en hälta. För att krydda det hela lite extra hade hon förstås fått sig ett litet sår på ett framben från racing i hagen igår, hon var lite tjock där, det var väl ingen fara men de är totalt hopplösa hon och Chindra, att de ska springa så mycket i hagen hela tiden!

Det kändes skönt att vi checkade henne, det var inget snack om saken, jag ledde in henne i operationsstallet och hon såg sig förvånat omkring, kunnig personal guidade runt mig till några få sysslor innan det var dags att säga adjö, jag fumlade runt lite där och hann smita in och snacka lite med A innan jag fick lov att åka och komma hem för att invänta det jag nu sitter och hetsäter och hetsdricker te inför – beskedet om allt gått bra.

Fy för att vänta på sådana samtal.
Ca kl.14 sa de…. Nu är klockan 13.41….

Hemresan gick i alla fall bra, lika mycket regn men inte lika mycket bilar.

lastbilenregn

Lyckliga 3:an fick idag gå ihop, Chindra är nog glad att få lite lugn och ro i hagen för matvraken Hibbi och Phantasia kan inte sluta ta för sig av hö-buffén nämligen, möjligtvis med korta stopp för att komma till grinden och checka om det är någon morot på gång möjligtvis?

lösdrregn

Eftersom det regnat i princip konstant hela natten och fram till lunch har de fått det lite lyxigt med ligghallen öppen idag så de har stått och myst där inne hela förmiddagen tror jag bestämt, det såg ut att vara en del att mocka.

De väntar nog de med, var är den 4:e liksom?

phohochilösdr

To be continued…

UPPDATERAD 13.57
Åh, för typ någon minut sedan ringde det!!! Till och med före kl.14 ju, de höll vad de lovade!

****HON ÄR VAKEN OCH STÅR UPP I SIN BOX! ****

Rösten var pigg och glad som ringde, det kändes bra och jag fick ett riktigt glädjerus när jag förstod att det gått bra och fnittrade nervöst medan rösten ivrigt berättade på om att benbiten satt bra till och inget var skadat vare sig i led eller ligament.
Med tidigare erfarenheter med komplikationerna kring Chindra och hennes operation ska Activia som förväntat vara kvar på kliniken tills imorgon. Då går de ronden vid 9 och ser allt bra ut åker jag och hämtar henne då.

Åh, va skönt det känns nu.
En stor sten som släppte.
Activia <3
Hoppas fortsättningen går bra nu också 🙂