Var är solen?

Stall Lövholmen

Fy vilket tråkigt väder det är, ingen sol på flera veckor, bara regn och dis varje dag, riktigt deprimerande väder faktiskt. Jag vill ha sol!!! Hösten är min favoritårstid men INTE om det ska regna och löven inte ens hinner bli röda och gula utan blir ruttna direkt och trillar av innan oktober ens har börjat?!?

Även om det nu är grusat och fint kring stallet så blir det ändå blött och slaskigt av det här vädret, det måste vara det sämsta höstvädret genom tiderna! Normalt sett är ju november en månad som är så här tråkig, ska det nu vara två sådana tråkiga månader i år???

Well…under veckan har det kommit en ny leverans och skörd av hösilage och nu är det även uppställt ett gäng balar vid mitt stall!

Leverantören är super att ha att göra med kring allt och ställer snällt och prydligt upp balarna där man vill ha dem 🙂 I like!

 

 

 

Pappa har också fixat till så lösdriftens vatten nu står på utsidan av hallen (istället för inne som tidigare) och tunnan har fått en fin liten ram för att stå stadigt!

Det går numera, till skillnad från tidigare, att koppla loss tunnan när det ska rengöras, lite smidigare än att gå med hinkar och tömma ur varje droppe, tunnan är ju alltid full eftersom det är flottör så det blir några vändor med hinkar annars när det är dags för rengöring…

 

Har ett dilemma, som faktiskt delvis beror på detta eviga regnande och det är att hästarna i lösdriften verkligen bor i sin ligghall, de är som katter som vill sova på fönsterbänken ovanför elementet, de lämnar inte hallen på hela dagen och står där inne och myser. Jättemysigt såklart men ett helvete att mocka! Det är ju som att mocka till 3 hästar som står inne dygnet runt OCH dessutom äter hösilage på fri tillgång = dubbelt så mycket skit! Puh.. riktigt jobbigt. Jag har helt enkelt fått jaga ut dem i hagen och stänga så de i alla fall är ute några timmar om dagen, inte riktigt vad man tror om hästar på lösdrift ha ha 😀

I alla fall så blir ju spånet delvis väldigt kissigt och blött av den orsaken men också för att det är så blött ute för när hästarna nu lämnar hallen några minuter för att äta (de går i alla fall ut för att göra det!) så drar de med sig grus och vatten in igen.. suck.

Spån är ju inget jag egentligen tänkt ha men halm är inte möjligt att tippa dit gödseln ska köras så för tillfället letar jag febrilt efter en leverantör av hackad halm, det tar de emot på tippen men inte vanlig halm. Hackad halm finns nog bara i södra Sverige såvitt jag vet och förmodligen apdyrt att köpa…

Kanske får bli torv och spån blandning denna säsong där inne. Inte så ekonomiskt eftersom man får betala för att tippa spånet men vad ska man göra… Halmen är dessutom mycket mysigare för hästarna att ligga i.

Det är skönt att de nya rutinerna är igång för hästarna, Molly och Phantasia verkar nu hyfsat nöjda att vara skilja från flocken och gå på baksidan av stallet, men det är väl samma dilemma här att de lämnar inte sin grushage utan står där och trycker hela dagarna.

Är det sol så är alla hästarna direkt ute i hagarna och spatserar så även de måste ju tycka att det är mysigare med sol?! Var är den???