Vårfint i ridhuset!

Stall Lövholmen

Valborg till ära blev det fixardag i ridhuset, salt och vatten stod på menyn! Detta tar ju sin tid så det gäller att ta sats när det är dags, puh! Var ett tag sedan det var kroppsarbete för min del så nu är jag helt mosig efter nästan en heldag ute i blåst och lite regn, men färdigt blev det!! 🙂

Fick krångla lite med saltet som förvandlats till betongklumpar…?! Aldrig varit med om saltet beter sig så även fast det legat utomhus i sina säckar i alla omgångar tidigare..

saltar

Det försvårade förstås det hela en aning och kläder, handskar och ända in på huden blev fullt med salt, blä!
Fick slåss för fullt mot hårda saltklumpar som inte alls ville dela sig och då absolut inte heller krossas och spridas i sandvagnen som jag använder för att sprida ut det i ridhuset. Suck.

Blev till slut klar med det i alla fall och kunde starta igång påfyllning av vatten medan jag sladdade runt i ridhuset och blandade saltet under tiden.

tankarvatten

Tog tag i att skotta hörnen också, det blir värsta drivorna där om man inte är där och krattar hela tiden och det är ju så fint när underlaget är helt slätt så det blev till att skotta och fixa där och sedan sladda igen!

Skottar

På väg in med vattnet!

körinvattenvagn

Den här egengjorda vagnen är toppen altså!
Frånsett att jag min klant glömt vattenpumpen ute hela vintern, alltså glömt ta in den i värmen då den INTE ska ligga i ett kallt ridhus i minusgrader, så fick jag i allt regnvatten efter lite krångel med pumpen som var trumpen efter att inte ha blivit omhändertagen 😉

Vagnen har trots lite läckage och några år på nacken, hållt bra och fungerar fortfarande toppen till det här underlaget som inte behöver mer än knappt 2 kubik vatten sisådär 2-3 ggr per år… = lycklig och tacksam anläggningsägare – det är jag det! 😀

vattnar

Så här fint blev det när det var klart!

ridhus underlag

Inspirerande va? 😀

Hästarna fick vilodag idag, detta skulle ta så lång tid och sedan hade jag annat gårdsgöra utomhus också så det blev inte mycket kvar av dagen och det som väl blev kvar fick faktist gå till studion. Har en deadline med ett jobb i mitten av maj så jag måste få klart det.

Med det sagt önskar jag en trevlig valborg! <3