Vart sitter On-Off?

Stall Lövholmen

Det är så länge sedan jag var ledig att jag inte vet hur man gör?! Klättrar på väggarna ena stunden, läser en bok en stund och sover i nästa andetag ha ha… 😀 Önskar jag hade en on-off knapp bara! Vart sitter den?
Så här i lediga tider vandrar tankarna till helt andra saker än musik faktiskt. MatHem t ex – vilken bra grej! Vilken hjälm ska jag köpa härnäst och vilka täcken ska hästarna ha under våren? Mer om det nedan.

Jag börjar med MatHem, vilken bra grej!
– Att slippa trängas och krångla i affären och istället få hemleverans med mat det är verkligen värt att berätta om!
 Det skiljer någon krona i pris här o där så visst, kanske blir det något dyrare. Men det kostar ju att ta bilen till affären och man sparar ENORMT med tid genom beställning på nätet!

Innan vi hade provat var vi motsträviga –  men nu – nu kan det vara det bästa som hänt oss! ha ha 😀 MatHem är alltså inte som Linas matkasse – det är helt vanlig mat handling fast på nätet, rekommenderar verkligen detta ställe och de levererar EXAKT som det sägs och maten är fräsch så vi är så nöjda. Enda minuset är att kassarna är väldigt tunna och tråkiga och inte kan återanvändas direkt – lite engångskasse liksom 😉 Inte för att det nu är viktigt.

mathem

Det är också en viss begränsning i urval men det ”mesta” finns. Första tanken var att ”oj, nu kommer vi aldrig mer handla i en affär..” men jo, det kommer vi ju! Det är ju trevligt att strosa runt och plock alldeles för många saker vi inte behöver vilket är lättare hänt om vi ”ser” allt…
Men detta är hursom ett väldigt bra som alternativ när man känner att man bara inte ORKAR åka och handla. Det finns ju roligare saker att göra, även om man är ledig 😉

Fr o m 2017 är det nya hjälmbestämmelser. Visst, det är ju ett tag till dess och de gamla trotjänarna från Charles Owen får förmodligen hänga med hela året. Men det kommer bli dags för ny hjälm förr eller senare så jag har spanat in lite från Kep. Provade en sådan hjälm för ett tag sedan och hade ingen aning om märket eftersom jag varit ”borta” ur hästträsket och istället klafsat i musikträsket ett tag.

Så jag tyckte det verkade vara en bra hjälm, trots att den kanske inte är den snyggaste vid första anblicken, så tänkte jag att ja, varför inte en sådan? Sedan upptäckte jag att visst ”alla” redan hade en sådan.
Hopplöst efter som vanligt!

Den mest enkla modellen rent utseende mässigt är matt, lite tråkig men neutral. Är lite förtjust i dessa glossy varianter både ”helglossy” och ”halv”…

halvglossykepglossykep

Men vet inte vilken…?

Sedan såg jag denna…. ”Mirror” modellen i blått. Mums… 😀

mirrorbluekep

Tills jag upptäckte att man kan typ göra sin hjälm ”personal” med alla möjliga varianter på färger och mönster och ja, oh my god…! Nu kommer det aldrig gå att välja. Kolla in denna liksom – Mirror i ”chrome” med front i ”flowers”… Åh, fin! Men.. lite rymdhjälm kanske… men ändå sååå cool.. Reflekterar himlen här och skiftar i blått eller vad det nu är för färg runt omkring…

mirrorflowerskep

Ja, detta blir inte lätt. Tur jag har ett år på mig!!!! ha ha ha 😀

Vill man göra hjälmen personlig är den inte billig såklart. Tur är väl att det rullar på riktigt bra med att sälja alla saker just nu. Har du inte redan kollat in sidan så gör det gärna här! HÄSTBLOPPIS

bloppisbild

Har förstås också allt på annons på Hästnet. Riktigt skönt att sälja saker! Och ännu roligare att köpa nytt sedan… ha ha… som en hjälm till exempel!
(och så börjar allt om igen om ett år när jag tänker ”Nä, nu måste jag rensa…” ha ha)

Jaha, det var lite om hjälm det.

amigoMed fler och fler täcken sålda så kommer en fundering vad hästarna ska ha för täcken när det blir varmt om de ska slita på sina fina Rambo året runt? De kanske blir extra varma för att de är svarta?! Ska de ha ett tunnare billigare täcke vid vår-väder, kanske med avtagbar hals??

Alltså slita gör de ju inte eftersom Rambo håller en livstid typ, men täckena kommer bli så smutsiga på insidan, nu har de ju liners där som skyddar och som är enkla att tvätta och så slipper man tvätta täcket och förstöra impregneringen. Hade Rambo haft en liner som var tunn och bara till för att inte äckla ned täcket med svettiga hästhår så hade det varit perfekt!

Varför har de inte det??!

Men efter att ha funderat en stund insåg jag att flugtäcken måste bli nästa prio. Somrarna är värst för hästarna och det blir mycket broms hos oss, förra året var en ganska bra sommar men året före tvärtom. Flugtäcken är mer nödvändigt än något annat i täckesväg så även om det är urtråkigt så får det nog bli det som kommer först på listan. Behöver jag nämna att Horseware har 9 modeller att välja mellan… suck.

Hoppas på att kunna köpa dessa i alla fall, Rambo Fly Buster.

ramboflybuster

Det som många inte tänker på som köper billiga och ofta väldigt snygga täcken är PASSFORMEN.
Märken är ju strunt samma! Helt ointressant vad hästarna klafsar omkring med (och förstör) i leran med liksom.

Men det är inte strunt samma med passformen!!! Det känns inte snällt att sätta på hästen ett täcke som stramar i bogen, ger skav på manken och det första de vill göra när de kommer in i stallet är att rulla helt hysteriskt i boxen för att klia av sig all täckes-stram. Skavsår kan till slut utvecklas till sår som gör ont och som tar jättelång tid att läka – bara för att det där billiga täcket var så fint… Jag har gjort det många gånger själv, fallit för prislappen och utseendet och glömt vem som ska ha det på sig.

Inte heller täcken som läcker så hästarna går och kyls ned hela dagarna för att täcket inte håller tätt. Blir tokig när jag ser hästar på sommaren med regntäcke på vid minsta regn (som om det nu skulle behövas till att börja med) och så håller de inte heller tätt! Vad händer då? Jo, det blir superfuktigt vilket bromsarna älskar när regnet avtagit och så kommer inte matte/husse förrän nästa dag och bromsarna har fritt fram att härja och bita… 🙁

Jag köper ju inte en för liten tröja i stickigaste ullen till mig själv och ställer mig i regnet en hel dag liksom.
Bättre köpa ”begagnat bra” i så fall än ”nytt och dåligt”.
Med tanke på hur känsliga (porslings) hästar är får säkerligen vissa en hel del problem av att täckena sitter o drar i bogen och muskulatur eller ligger och trycker bakom manken/sadelläget.
Men visst, prislappen på ex Rambo kunde varit trevligare med 4 hästar som ska ha sina likadana ”jackor” vid varje köp…

…vilket påminner mig om att jag ska annonsera några till täcken som jag glömt – flugtäcken som kommer att vara billiga på HÄSTBLOPPIS inom kort alltså! 🙂

Jaha, det var lite söndags-tankar det… Nu ska jag fortsätta leta efter ”off” knappen och återgå till min bok och bara att jag läser en bok vilket händer sisådär vart 5:e år är ju en ledighetsframgång bara det 😉