Veckan snart slut igen?!

Stall Lövholmen

Tiden rusar fram, idag är det lördag och veckan är snart slut igen?! 

Träningen för Haking gick bra men det kändes också rätt ringrostigt, mest för mig, Ph hoppade fräscha språng men låg lite på innerskänkel och jag fick inte riktigt till svängarna bra i det högre galopp tempot vi jobbade med. Hon bromsar när kortsidan närmare sig och svänger innan det är dags, ganska naturligt kan man ju tycka 😉 men hon behöver få bättre tempo genom kortsidan och inte bromsa så detta ska jag öva på! 😀 Uppskattade övningen väldigt eftersom vi ridit rätt mycket lydnad för Haking tidigare och det nu var mer framåt tänk som jag och Ph behöver! 🙂

Som vanligt mycket bommar och markarbete!

ph-haking

Kom iväg till kiropraktorn som jag pratade om i förra inlägget, till både hans och min förvåning var det inget som behövde göras?! Mina ben var jämna och höft och axlar likaså… konstigt, både han och jag var så säkra på att det verkligen skulle behövas en justering… Men självklart var ju det här bra! Jag fick en liten korrigering i bröstryggen och sedan en rätt burdus massage över ryggen som jag känt av några dagar efter nu men det är alltid skönt att bli lite ”tillfixad” 🙂

Sprang på den näringsterapeut jag gått till ett par gånger och uppdaterade mitt mineralförråd 😉 Har varit och gjort tester där för att se mina värden, ungefär som man gör på vårdcentralen fast mycket mer detaljerat. Riktigt intressant, fick första omgången äta zink, magnesium och kalcium och fortsätter med det även nu fast har lagt till en multi vitamin/mineral för att täcka upp lite vitamin brister jag hade. Normalt sett är jag rätt slarvig med sådant här, vitaminer liksom?? Men, det har gett märkbara resultat, jag är piggare och koncentrationen är bättre när jag jobbat långa pass i studion. Jag funderar dock på om jag inte måste skaffa mig en sådan där dosett?! 😉 Nu ligger allt utsrpitt i dagordning på köksbänken för att jag inte ska glömma och ta dem! ha ha 😀

vitaminer

Chindra fortsätter att glänsa, den här veckan har det blivit uteridning några gånger, först en gång med Tessan och sedan med Jennifer och även imorgon ska hon ridas ut. Första gången i skogen var hon lite orolig, varför är svårt att säga, men de brukar kunna bli lite så där vimsiga bland grenar och ris kring benen och redan andra gången gick det lite bättre.

jenniferchuterittHon har himla bra kolla när hon går och ser sig för och så är hon ju enormt PIGG! Gissar att hon kommer bli ett jehu på banan så småningom, precis som sin mormor ;)…!

Det märks att det blir så mycket enklare för henne att galoppera nu när vi rider ute och hon kan galoppera på rakt fram, verkligen nyttigt och viktigt moment i det här läget när hon ska bygga upp muskler och kondition.

Hon verkar redan orka en hel del konstigt nog så hon har väl ärvt den genen också från mormor Activity, hon var en speciell häst, hon älskade verkligen att hoppa och springa fort och kondition, vikt och muskler var det aldrig problem med.

Men det som verkligen var speciellt med henne var hennes inställning till arbete, super ambitiös och ville vinna liksom, Chindra verkar ha fått en släng av det 🙂

Idag blir det en tur till Västerås för Fredos mamma fyller nämligen år, jag som älskar att åka bil, speciellt i Fredos fina bil 🙂 ser förstås fram emot detta! Imorgon är det studion för hela slanten då Gullan och Tessan rider och sedan är det ny vecka – igen! 😉