Vecko update!

Stall Lövholmen

Hoppsan vad dagarna flög förbi, har haft massor att göra så jag har helt enkelt glömt bort att blogga på… ja hela veckan!! Men nu kommer det en update här. Både bra och dåliga saker som hänt under veckan.

hibbihakingI tisdags var det träning för Haking och jag red Hibbi. Hade väl en känsla av att hon skulle vara så där stirrig och tramsig som jag nu konstaterat att hon kan vara när hon vilat. Det blev inte alls så, hon var så duktig och väldigt avslappnad och koncentrerad, verkligen härligt när hon är så! Så enkelt det blir att rida och sprången känns jättebra och ja, allt känns jättebra. Var väldigt lycklig efteråt 😀

Mest glad var jag över att hon förstår mer och mer vad vi gör och hur hon ska hoppa, jag tycker hon är jättebra på att väga av höjden på hindren, visst ibland river hon ju ordentligt men då är det för att hon kanske tittade till på något eller missförstod skänkeln och tempot, små bagateller verkligen!

Känslan jag hade när träningen var klar var att jag lika gärna kunnat hoppa banan 10 cm högre och den känslan är verkligen toppen! Nu i helgen är det hoppkurs för Per Dahlgren hemma så då är jag med på söndag och hoppar bana igen, det är verkligen nyttigt med banhoppning och som jag tidigare skrivit är jag lite trött på alla övningar för tillfället så jag hoppar över dagens träning för Per där det blir mer övningar och går på banhoppningen direkt imorn 🙂

 

ApallenAvägenHar ridit Activia två gånger denna vecka, första gången i onsdags och andra gången igår fredag. Första dagen red jag mest runt ute på banan igen, hoppade en liten framställd övning och hon var generellt mycket lugnare än förra gången och jag skrittade fram på vägen själv (!) 🙂 så jag kände mig så kaxig ha ha, det gäller att bygga upp självförtroendet igen liksom. Jag känner att jag litar på A redan men måste ändå bibehålla koncentrationen för det kan ju ändå hända något som bekant även om det känns ”cool” med allt… Väldigt nöjd var jag i alla fall och jag njuter verkligen av att hon är så lättriden och liten och nätt liksom!

 

 

Efter morgonturen med A på onsdagen gick resten av dagen åt till kliniksbesök med Ph. Mina misstankar bekräftades, dock var det tvärtom, jag gissade på hö fram och vä bak men det var alltså vä fram och hö bak vilket faktiskt känns bra, då är det inte samma hälta som hon hade sist, hon är ju inte mycket behandlad och att göra samma behandling som sista fast motsatta ben känns realistiskt att det kunde komma problem där. Nu ska man ju komma ihåg att ”sista” behandlingen var för 1,5 år sedan tror jag ha ha så det är ju inte så ofta men hursom så var hon rätt halt på detta framknä och jag hoppas hon får en ”nystart” nu igen då Chris valde att köra en rejäl rundsmörjning med lite mer behandlingar än bara vä fram och hö bak (knä).

phbehandlas

phklinik-klarJag ska in igen om 2 veckor och då ska hon få liknande behandling i ryggen eftersom hon blir stel och något öm där av att ha gått med hältan, sedan bör hon vara klar och jag kan sätta igång igen i april och förhoppningsvis tävla i maj.

Eftersom Ph är en häst som behöver vara igång för att inte må dåligt både i sin mage och fysik allmänt så anpassas alltid hennes behandlingar och vilket preparat som används för att hon snabbt ska kunna komma igång igen vilket jag är tacksam för då hon lätt faller ur form! Skönt att få detta avklarat i alla fall. Som vanligt skötte hon sig som en ängel, snäll och tålmodig även om hon verkade glad att komma hem. Efter några dagars boxvila och promenader ska hon få stå i sjukhage några dagar och sedan gå ut i vanlig hage igen innan återbesöket som blir om knappt två veckor nu.

Torsdagen var som vanligt heldag i studion, jobbar med en del texter just nu vilket är drygt och svårt, fick till slut till det hyfsat men har massa texter kvar att skriva…puh… det är roligare när man ska börja sjunga in dem istället 🙂

Abanan

Hoppade bana med Activia igår, hade byggt upp en liten enkel bana på ca 50 cm som vi skulle ta oss runt på något vis 😉 Hon har ju bara hoppat enstaka hinder och väldigt lite dessutom men det är ingen stor grej att börja hoppa lite mer redan, det är bara att försöka styra så lär de sig snabbt vad det handlar om.

De första varven helt i trav var väl en aning vingliga 😉 och A försökte allt smita förbi ibland då hon fick syn på de blå markbommarna, hon tyckte väl att de såg ut som en smal vattenmatta ha ha 😀 Men helt plötsligt blev hon liksom pigg och ville galoppera mellan hindren och fick lite fart efter också! Jättekul tyckte både hon och jag men jag höll i mig lite i sitsen då hon var rätt snabb åt sidan när hon fick syn på något, hon är inte tittig vill jag påstå men hon tittar liksom till ibland och tycker att något är konstigt.

Några filmsnuttar:

Jag tycker hon är väldigt rolig att rida och uppskattar verkligen hennes sätt i att hela tiden ta det lugnt om det inträffar något, igår blåste det rätt ordentligt och det flög plast omkring mitt stall vid ridbanan från ströbalarna och hösilaget, det var inte ens något hon verkade märka av alls! Så skönt 🙂

jagoAbanan

Varje gång jag ridit henne ser jag fram emot nästa gång, så det är väl så det ska kännas när det är roligt att rida en häst ”varje dag” som jag brukar tjata om. Men visst är det lite nyhetens behag också 😉 Bara att prova vidare och se om hon fortsätter i rätt riktning med andra ord 🙂 Lite kul är det ju att hon ibland påminner så enormt om Activity att jag sitter och ler när jag rider och tänker tillbaka <3

Banan ska stå kvar ute så att det ska vara lite mer enkelt att träna banhoppning nu några veckor framåt, Hibbi ska också få hoppa i veckan som kommer så det är perfekt att bara sitta upp och så är allting klart!

Chindra är nu bättre från sin förkylning så jag tänkte igår att äntligen kan vi komma igång med henne igen men sekunden efter det upptäckte jag att hon antingen sparkat sig själv eller blivit sparkad av A i hagen, de går ju själva just nu och är minst sagt vilda till och från under dagen. Tyvärr sitter skadan/såret nära griffelbenet så det är bara att hoppas nu att det inte är av, hon verkar ha fått en rejäl smäll där i alla fall för hon var så varm, öm och tjock där igår. Får se idag om omslaget jag gjorde hade någon verkan..

Ja, det var väl veckan händelser, bra och dåligt men ändå mest kul tycker jag. Ph kommer igen och förhoppningsvis har Chindra bara ytterligare en gång fått en skada som går över, hon är verkligen skade hästen i stallet känns det som… 🙁 så nu blir det mer tid att rida de andra då, man får se det positivt! Mer tid i studion också vilket är bra när det är mycket att göra där!

Nu är det snart dax för dagens första grupp att börja träna för Per, hästarna ska få gå ut och jag ska sladda ridhuset så vi hörs helt enkelt!