Veckorapport

Stall Lövholmen

Det har varit en ”fullt-upp-vecka” denna vecka, jag har varit på väg att skriva ett nytt blogginlägg flera gånger men varit så trött på kvällarna efter intensivarbete i studion som kommit igång igen efter ”jul uppehåll” 🙂 så jag har inte orkar komma mig för men nu så här på lördagen är jag pigg och utvilad. Tack Hanna för att du tar ut mina hästar på lördagar!!! En helig dag med sovmorgon och oftast rider Gullan också så det är riktigt lyxigt! Denna helg har jag dock hästarna själv. Saknar dig Gullan! 🙂

Ok, då kommer det en veckorapport här!
Väldigt bra väder denna vecka måste jag säga, ingen grusning (jippie!!) och det har gått fint att rida ut så jag har verkligen passat på och det har varit så himla mysigt att ”slippa” ridhuset om man nu får uttrycka det så när man lagt miljonbelopp på en investering… 😉

Har flera dagar denna vecka ridit ut med Skrållan som handhäst, har fungerat ypperligt och det verkar vara ett jättebra sätt för henne att få komma ut i skogen när det inte finns ridsällskap då miss jätterädd o töntig för allt inte är så inspirerande att rida ut själv… Det går mer uppåt än framåt kan man säga. I alla fall så är hon en fena på att ”gå fot” som de måste gilla när man har handhäst med sig, men Phantasia bredvid kommer man ingenstans, hon förstår inte alls konceptet! 😉 Var ute och konditionstränade en del på vägen vid travbanan ett par dagar denna vecka med dem båda:

I onsdags var det träning för Pelle, vi blev många som ville hoppa så vi gjorde en lite specialare denna vecka att jag och Natalie red enskilt för Pelle före dressyren, riktigt roligt att ha lite mer ”privatlektion” 🙂 Medan vi byggde hinder höll Skrållan på o bråkade för mycket med Molly så hon fick en egen hinderbox i ridhuset att vänta i tills vi var klara!

Det gick sådär på denna träning, helt ok i början och fin på marken men efter ett par rundor på övningen tappar hon tålamodet och ägnar sig åt att sparka bakut och slå något slags rekord i hur högt man faktiskt kan nå med bakbenen, springer till och med lite på frambenen. Funderar på av vilken anledning hon gör detta men det känns som hon fortfarande sitter fast i länpartiet och liksom blir obekväm och sur när man gör styrkeövningar för då känner hon förmodligen av det i ryggen. Det är ju helt klart så att hon har humör denna madam kan man nu konstatera, det återstår att se om det är 5-årshumör eller everydaymode.

Quramie har fått börja gå i skrittmaskinen denna vecka, verkar uppskattas och hon ser inte alls så tokig ut, inte så stel som man kanske skulle tro efter så lång vila och omusklad och med tanke på hur hon var innan hon betäcktes och skador etc etc. Det har gjort henne mycket gott att gå i lösdriften och röra sig ständigt och äta mer regelbundet, hovarna ser mycket fina ut också och hon har format sina bakhovar fint nu till det oskodda utomhuslivet, fram är hon dock skodd då hon blir lite för öm där.

Chindra och Qido hade lite svårt de första dagarna att lokalisera vart ”mamma” tog vägen, de såg ju att hon gick men efter en sådär en minut började de leta efter henne i hagen..? Öh, hästar är ju inte så kloka på detta med slutledningsförmåga 😉 Under den senare delen av veckan har de varit mycket duktiga och lugna när hon gått sin 20 min dagliga promenad.
Vad skulle jag göra utan skrittmaskinen?? Perfekt för hennes igångsättning som jag för övrigt tycker är jättesvår att veta hur den ska läggas upp exakt. Tänkte väl ha henne i skritten i två månader och sedan börja skritta uppsuttet en månad och se får man väl känna av hur det känns kanske och gå vidare utifrån det.

Chindra och Qido roar sig gärna på hästvis med mig under tiden vilket gör att jag får ganska mycket motion genom att hoppa åt sidan för de konster de försöker visa att de kan medan frustrationen av att Quramie inte är där bara växer och växer för varje minut tills hon är tillbaka igen! 🙂

Igår var det faktiskt möjligt att rida på utebanan, åh vad det kändes bra! Även om det nu inte var något toppunderlag direkt så gick det ändå att rida, is med snö ovanpå kan bli ganska sviktande och bra men med viss risk för halka givetvis så man får välja den mer balanserade hästen på detta underlag och det är såklart Phantasia, vi tittade båda nyfiket mot nya stallet ett par gånger, det är nämligen på gång med lite jobb där nu igen, super roligt, längtar!!!

Jag kommer ha första parkett till utebanan vilket passar mig utmärkt, utebanan är alltid favorit före ridhuset, naturen före inomhus när det kommer till ridning! Däremot inomhus före utomhus när det kommer till arbete, under veckan har det som sagt varit intensivt i studion och energin fortsätter göra sig påmind om att fortsätta med nuvarande låt som ska vara med på två kommande talangjakter, kul! Så snart är det dags att gå ned och göra dagens insats! 🙂