Vet check på hela bunten!

Stall Lövholmen

Senaste tiden har mest handlat om att varva ned i stallet och göra den årliga vet checken. Något som känns både bra och dåligt när det väl är dags. Det är inte svårt att hitta fel på hästarna, letar man så finns de där i princip varje gång, alltid finns det något litet. Så det är ibland med viss beslutsvånda som jag funderar om jag ska kolla hästarna eller inte ha ha… speciellt när de känts bra. Men så kommer ändå den där känslan att man vill att ”allt ska vara ok” liksom. Inför våren vore det också skönt att slippa få problem på halsen då istället för nu. Det är ju trots allt roligare att rida då än nu, om det nu skulle vara något som behöver göras.

Så in med hela högen i lastbilen och iväg till kliniken i Rosersberg som bjuder på härliga utrymmen och fantastisk personal och service hos Chris Johnston – en veterinär jag anlitat länge nu och som känner mina hästar väl vid det här laget.

Nja förresten, inte hela högen. Drottningen i stallet, Phantasia, hade ju redan varit inne en vända och väntade på sin special behandling, så 3/4 var det som åkte och fullt i lastbilen med det för den delen då den ju ”bara” rymmer 3 hästar.. ?

Tur är väl det kanske för även om det är nog så fint och välordnat på denna nya klinik så är det såklart fullt liv på mina hästar som tror de åkt till sin sista station i livet varje gång de ska samåka och inte får stå helst i samma box när de kommit fram.

Nåja, det gav med sig fortare än vanligt och de fogade sig fint i sina boxar.

Guldstjärnan gick lite oväntat till Chindra som på besöket visade fin form och inget behov av eventuella ”justeringar” någonstans. Måste säga att jag nog inte trodde hon skulle åka hem utan någon behandling med tanke på förra höstens maraton för att få ordning på alla möjliga problem med rygg och bakknän och you name it till slut. Väldigt skönt för både henne och min plånbok att det givit med sig och dessutom med beröm för rundare och finare form – bästa någonsin enligt Chris – på hela henne!??

Hibbi och Activia hade inga större trubbel de heller faktiskt men de fick varsin ”shot” baktill båda två. Activias bakben som spökat med en mjukdelsskada förra året liksom faktiskt Hibbis tidigare senskada verkade just nu som bortblåsta, skönt! Så båda kom hem och fick ridas vidare ganska direkt.

Phantasia har nu också fått åka in och få stamceller i sina bakknän. Hon har ju lite problem där tyvärr. Efter en först akut hälta som åtgärdades har jag följt ett specifikt träningsschema med henne och generellt så är hon väl lite ur fas i känslan, trött bak och lite seg framåt. Men ridningen har den senaste tiden gått framåt mer och mer och med denna behandling är prognosen en annan än med ex kortison.

Det kan tänkas få henne rätt så mycket bättre så jag hoppas verkligen på att hon kan hänga med ett litet tag till mest för att hon är en så fantastisk häst att ha omkring sig mer än att hon ska prestera. Att hoppa lite småklasser tycker både hon och jag är en rolig krydda i vardagen om det går att få till. Går det inte så gör det inget, hon är lika phantastisk för det ❤️

Livet i övrigt är lite segt, det är mörkt och tröttheten smyger sig verkligen på när det närmar sig jul. Inne har vi inte hunnit pynta än men stallets hyresgäster har fått lite fint vid sitt stall.

Varje år tänker jag att ”i år ska vi julpynta redan vid 1:a advent”… men så blir det ju aldrig för det är alltid nåt annat som måste göras först.

På senare tiden har vi varit igång och renoverat i studion, ett projekt som gick bättre och snabbare än väntat. Jag tror både jag och Fredo hade känslan av ”övermäktigt” redan innan vi började tack vare huset renoveringen för några år sedan, efter det vill vi inte se vare sig färg eller tapeter. Men 60 kvm det gick rätt så snabbt ?…

Det var nog allt för just nu, snart är det jul – hörs då!?