Veterinärkoll check!

Stall Lövholmen

Igår kom Chris och kollade hästarna, en fantastisk service de erbjuder numera att de kan komma ut till hästarna även om vi nu inte skulle behandla, för det gör de helst på klinik fortfarande, så är det ändå otroligt förmånligt när man som vi hade 6 hästar att kolla till.

Först ut var Skrållan. Hon var i sämre skick än sist. Hon går inte igenom en besiktning sa han några sekunder efter att hon bara sprang iväg på rakt spår. Det är detta jag gillar med Chris, snabb och rak med besked. En sten föll och det kändes så skönt att hon inte var fräsch även om detta låter så himla konstigt nu när jag skriver det. Som jag våndats över detta beslut och hur jag ska göra, nu fick jag ett tydligt svar som jag väntat skulle dimpa ned i någon form till slut även om jag kanske räknat med att hitta rätt köpare till slut (vilket fortfarande inte är uteslutet) så innebär ändå detta en paus i mitt grubblande och jag känner mig lättad.

Hon var inte särskilt halt eller så utan visade mer på ungefär samma symptom som före operationen av ryggen dvs ömhet i ryggen och lågt båda fram. Men, eftersom hon fungerar så bra så vill han att hon ska fortsätta ridas och tävlas under hösten men med lite vila här och där för återhämtning, sedan ska vi ta en återkoll i vår om hon inte blivit sämre innan dess och därefter besluta om hon ska betäckas ett år för att få en lång vila ifrån arbete. Chris tycker redan hon växt i sig kropp ännu mer och är inne på att en lång vila är den enda lösningen att få henne bättre i det långa loppet om hon nu blir sämre, han menade att det lika gärna kan vara så att det är en häst som fungerar ändå och i flera år framåt men att försöka förklara det för en säljare blir nog svårt.. ”ja, hästen går inte igenom besiktningen men hon är i fin form..” öh? vem tror att man är seriös då?

Spelar ingen roll just nu i alla fall och vi kör vidare med Chris sätt att attackera hältor på – att träna hästen rätt och i bra form, blir den sämre går det inte, blir den bättre är det rätt metod istället för att behandla och förstöra leder och skapa pålagringar.

phskr

En som svarat på ”rid-bort-hältan-konceptet” är Phantasia som var nästa patient, jag som trodde hon känts sämre de senaste veckorna fick motbevis för Chris tyckte hon var betydligt bättre nu, i hela kroppen. Jag blev så glad 🙂 då kan jag ju fortsätta rida själv och Ph får också följa hösten plan med träning och tävling och sedan ska vi ta en återkoll på henne före jul, troligtvis någon gång i november, för lite ”hackig” var hon men som han sa att det är så lite så det knappt är något alls, inga böjreaktioner, och därmed onödigt att rota i just nu. Ytterligare en sten som föll alltså..

Hibbi har ju inte haft något konkret problem mer än att hon blivit sparkad på vä fram i sommar och haft ett envist sår på hö bak, han kände igenom henne och inga problem någonstans hade hon så det var bara att tuta och köra! 😀

Chindra däremot är just nu ett stort orosmoment, hon blev nämligen sparkad i hagen IGÅR innan Chris skulle komma, jag antar att det är en spark i alla fall – och förstås mitt på glidleden på vänster bak. Maximal otur som vanligt som jag brukar ha, ha ha 😉 men vad ska man säga, har man hästar ihop händer det till slut saker. För vissa, Hibbi och Chindra, lite mer ofta tyvärr och för andra mer ranghöga hästar lite mer sällan. Hon fick ett spritbandage och ska få penicillin som jag snart ska bege mig iväg för att köpa. Hon och Hibbi fick stå i lösdriften inatt och ett tag till och har nog sovit mycket gott i ligghallen 🙂 Hoppas nu att det inte blir en infektion i leden för då är det som Chris sa ”kört” och vad det innebär tänker jag inte helst på nu för jag frågade inte mer om det..

chindra

Det var veterinär rapporten det och i det stora hela var ju det mesta bra, hoppas nu bara att otursfågeln Chindra inte ställer till mer problem än hon redan gjort.