Vilken hingst???!!!

Stall Lövholmen

Ja, vad ska man säga, det finns så mycket hingstar så man blir galen till slut av att stirra på alla videos om och om igen, ena gången tycker jag den ena är bättre än den andra och vice versa! Har för tillfället 4 kandidater och en för tillfället klar favorit!

Nämligen Clarimo e. Clearway-Caletto II som är väldans flashig och gymnastisk med fin galopp, mycket energi och bra teknik! Lite av en wow hingst för mig! Har sett exteriör bild på honom och han är rätt kompakt men högrest och ok längd på halsen vilket är ett måste till både Quramie och Chindra. Inga fler korta halsar!! Dessutom en mycket bra stolinje i denna hingst, Clarimos mamma är också mamma till Cassini I och II… !! 😀
Clarimo ska enligt vad jag läst ridas av RGB fr o m nu vilket bör ge avkomman ett bra läge ur försäljningssynpunkt, kanske bättre ur den synpunkten än att jag själv ska rida den med Quramies egna bock egenskaper i kombo med hans?! Flera moment att väga in med andra ord. Har kollat in en del avkommor, viktigast att se på dem förstås före hingsten själv, och de ser ut att ha härlig utstrålning och flera hoppar fantastiskt, men det återstår mer foskning innan beslutet är klart (som vanligt!)… Han är lite över budget för mig i pris men en klar favorit i alla fall!

Sedan finns Connor e. Casall-Cor de la Bryére, också en mycket spänstig hingst med bra galopp och tryck likt Clarimo. Vore nice att inte ta två grå (eller vita) hingstar om man nu får diskutera i-landsproblem såsom färg på avkomman… I vilket fall också en hingst jag gillar och fastnade för vid första intrycket. Ganska stor, har tyvärr inte sett mer än en video på honom och lite skralt med bra videos på avkommor. Egentligen är jag inte så förtjust i Casall konstigt nog, dock gillar jag hans avkommor, har sett många fina och även söners avkommor. Connor kan absolut vara ett alternativ, till vem av dem återstår att fundera vidare på..

Ytterligare en hingst från Holsteiner förbundet är Cachas e. Caretino-Corrado I, har vissa fantastiska språng men galoppen är sådär i min smak, har sett flera fina avkommor dock! Det är detta som gör det så svårt, det gäller att kolla upp så mycket avkommor det bara går för att bilda sig en uppfattning om vad hingsten gett och inte hur han själv hoppar eller faktiskt ser ut, en del hingstar ger ju raka motsatsen till sig själva. Gillar stammen och han ser väldigt trevlig och ridbar ut. Helt klart ser han mer okomplicerad ut än ovanstående två hingstar, kan man ju inte veta såklart men han verkar mer sansad. Tanken är ju ändå att behålla avkommorna för egen del om de visar sig att de blir ”rätt” för mig och jag sitter ju hellre på en trevlig avslappnad häst än en som ska bocka och fara omkring för allt oavsett hur bra den hoppar. Är man amatör så är man, då ska man inte ta sig vatten över huvudet. Så tänker jag om Cachas, kan vara ett bra val.

Till sist bland de 4 hingstar som just nu fyller mina tankar kommer Clinton II, som jag redan nämnt här i bloggen vid annat tillfälle är han en möjlig kandidat. Han ser så stabil ut och hoppar jämnt och fint och verkar noga och tekniken är det ju inget fel på! Temperamentet är viktigare än flashigheten helt klart men lite mer energi kanske?! Gillar hans galopp och rörelser generellt. Har funderat fram och tillbaka på honom, ena stunden bländas jag av andra för att sedan nästa stund falla tillbaka på hans harmoniska utstrålning.

Igår vad jag och Gullan på Lövsta utanför Stockholm och såg deras hingstvisning, Clinton var med och såg väldigt okomplicerad ut, han hade lika fin teknik på 50 cm som han visar i denna och övriga filmer. Gluttade på honom i boxen på Lövsta och det verkade vara en cool och rutinerad herre. Det drar också en del att han har ”bättre” villkor än ovanstående hingstar där man betalar en avgift i förskott medan Clinton mfl andra hingstar har en språng avgift och sedan nästa avgift vid 90 dygn. Känns bra att inte behöva betala ut allt på en gång liksom, det är ju ändå en chansning, ett lotteri, spel eller hur man nu vill se det innan det förhoppningsvis tittar ut en levande bebis 11 månader senare som dessutom 5 år senare ska passa en som handen i handsken, ingen enkel ekvation!

Temat i detta hingst inlägg verkar ha blivit energisk gummiboll med risk för många bocksprång vs stabil och jämn avkomma med trevliga icke flashiga egenskaper?!

Frånsett ovanstående hingstar finns det några reservhingstar som är lite ”billigare” ex VDL Sheraton, Spitfire Z samt Hip Hop och säkert någon mer som jag nu glömt förstås? Cosmeo hade också varit med på denna lista om det inte vore för att han bara finns på fryst i år.

Som det ser ut nu ska i alla fall två hingstar väljas, kommer jag ha möjlighet ekonomiskt blir det betäckning av både Quramie och Chaccindra i år, speciellt nu efter Chindras operation idag på lösa benbitar och efterföljande konvalescens. Att Quramie ska betäckas är i alla fall 100% klart om jag nu inte lyckats få fram det i tidigare inlägg.

Endast det slutliga hingstvalet återstår att ta och det snart, kanske dyker det upp fler, kanske blir det någon av ovanstående?! Fortsättning följer…