Vilken städhelg!!!

Stall Lövholmen

Oj, vilken städhelg det blev i helgen som var. Det var sedan länge planerat att städas denna helg för alla hyresgäster då vi varje år har en årlig städdag när boxarna skuras och övriga utrymmen inomhus och utomhus får sig en rensning och rengöring! 🙂

Själv passade jag på att starta igång redan på fredagen och Natalie var som vanligt med och fixade, puh…det blev riktigt mycket att göra och jag känner idag, tisdag, fortfarande av träningsvärken 😉

I fredags så blev det först gummimattorna i mitt ”gamla” stall som skulle rengöras, detta är riktigt tungt att få ut dem från boxarna, väl ute går det ganska smidigt att bara högtrycksspola dem, tanken är nu att det ska säljas då jag köpt nya mattor till det nya stallet eftersom jag inte hade så det räcker från gamla stallet.

Efter gummimattorna monterade jag ned de box-foderhäckar som suttit i mina 4 boxar sedan ett antal år tillbaka, dessa ska nu också säljas då de inte kommer till användning i mitt nya stall, även dessa fick spolas rena och tillsammans med mattorna köras inomhus i väntan på försäljning.

Det tog en faslig tid att få klart bara detta och sedan senare på kvällen också hinna med att skura boxarna, Natalie hjälpte flitigt till med allt 🙂 så jag hann till och med till Ica Maxi kl.21.30 för att stressa runt i typ 30 min för att hinna köpa både korv med bröd och tillbehör inför lördagens ”officiella” städdag för hela stallet och även handla det mest nödvändiga till oss själv. Väl ute ur butiken vid 22.20 insåg vi att Ica Maxi numera har öppet till 23!?! Typiskt, då hade man ju kunnat städa en timme till ju..!

Under lördagen kom det rätt många från stallet och städade sin del, några skulle även göra sitt på söndagen och några hade fått ”dispens” till måndagen 😉 Här är lördagsgänget!

Det skurades hel vilt överallt och det blev en väldigt trevlig korvlunch mitt på dagen som min sambo snällt hjälpte till med så vi hungriga hästmänniskor kunde få energi, även med skräpmat, till eftermiddagens insats!

 

Började själv lördagen med att att flytta över saker till nya stallet! Första turen fick bli ströbalar och sedan fick hästarna ett lass hösilage ut till hagen, även fast de är på bete tycker de om att smaska lite vanligt hö också, betet i min hage är ju inte heller jättekraftigt i år. Natalie fick därmed åka hölass för första gången!

Efter det gick första ”flyttlasset” med saker från foderkammaren och det var inte direkt lite att städa ur i det rummet, man kan knappt tro att det får plats så mycket skräp i ett så förhållandevis litet rum! Åter igen evigt tacksam att ha denna fantastiska lilla maskin som tar sig in i trånga utrymmen och sedan bär iväg med allt så man slipper gå tusen gånger fram och tillbaka, det är nog jobbigt som det är att bara städa!

Även på söndagen var det städning igen, då i sadelkammaren. Där fanns det däremot till min besvikelse inte så mycket att slänga 🙁 jag gillar ju att ”rensa” riktigt ordentligt när jag väl är i städtagen och slänger gärna eller ger bort saker, men jag vill minnas att jag redan gjort denna rensning vid något tidigare tillfälle i år så därför fick jag och Natalie istället påbörja ihop packning av allt som så småningom ska rymmas i den nya sadelkammaren – hur nu det ska gå till? – och hoppas det får plats där…? 😉 Blev inte så stor skillnad före och efter sadelkammar städningen men det mesta hamnade i alla fall i Ikea påsar eller i sina lådor istället för utspridda på golvet och i hela rummet som de legat under ett antal månader (år?) tidigare…

När jag väl hade ångan uppe under helgen passade jag på att fundera hur det skulle bli med stora stallets täckeshängare som i princip varit obefintliga under 2011/2012 då vi fick ta bort dem av säkerhetsskäl när länsstyrelsen var här och besiktade, förståeligt men ett svårt problem att lösa och att ha täckena nära till hands är ju en bra praktisk förutsättning för den som har utsläppet.

Så, jag kom nu på, när jag städade min sadelkammare, att jag kunde återanvända min sadelhängare till detta!! Riktigt fiffigt faktiskt för dessa går det inte att fastna i såsom länsstyrelsen anser med täckeshängare och dessutom går de att fälla ned när de inte används och tar på så vis ingen plats! De fick placeras längst ned i stallet och är då till 4 boxar, på motsatt sida i stora stallet kunde jag placera 2 vanliga täckeshängare för 4 boxar och sedan kommer hästarna i stora stallet att få ha sin extratäcken i mitt gamla stall där det är mer rymligt och får plats fler täckes-förvarings-möjligheter!

Njuter nu av att det är ett helt år tills nästa städdag och försöker för tillfället envist att förtränga allt annat som ska göras på gården under sommaren… 😉