Vilodag med regn

Stall Lövholmen

Äntligen så regnade det och det ska tydligen pågåg under dagen idag, allting har varit så superdammigt och torrt så det var verkligen behövligt. Ingenting växer ju heller och en torr sommar vill man inte ha! Passar bra med regn på min ”vilodag” som jag kallar torsdagar. Vilodag för benet, eller häsfri dag eller vad man nu vill kalla den, ingen ridning i alla fall 😀

Tränade med Hibbi igårkväll. Gjorde det gigantiska misstaget att äta middag lite för tätt inpå träningen och kände mig hur fullproppad och osmidig som helst när jag skulle rida, verkligen en dålig planering.
Hibbi var fin på hinder, pigg och framåt, avslutade med att hoppa en 1.10 bana vilket kändes bra inför helgen. Däremot var hon lite jobbigt, stark och välta lite inåt, i sin högersida igen. Ett tag har det varit ganska bra och enkelt med båda varven men nu var hon lite allmänt flängig igår (spänd och på hugget) och då får man ofta jobba extra med högersidan och jag fick inte loss den igår trots att hon var avslappnad den sista rundan på övningen.

Det är ju mycket häst att rida, hon har en fantastisk galopp men så är den stor och rörlig att rida i och är man som jag är till och från nu, inte stark nog i sits och skänklar som ryttare, då bär det av framåt och med huvudet i vädret! 😉

galoppHHgalopp

Även om Hibbi på många sätt är en riktig sagohäst i min värld så skulle jag nog inte orka att ha fler likadana hästar ridmässigt som behöver jobbas på det sättet. Det är mycket nog att hålla igång 3 hästar i riktig träning och kondition så småningom och visst, jag kommer få bättre kondition och styrka vartefter, men ändå, det är för mycket häst att ha x 3 så att säga 😉 Är väldigt nöjd att hästarna är olika, det är lite det som är själva huvudsaken för mig att ha flera hästar – variation!

Efter att ha gjort mig en del erfarenheter genom åren med olika hästar har jag insett vilken egenskap jag absolut inte gillar och det är för mycket nerv, dels på det sättet som Skrållan hade dvs att hon ständigt blev ”rädd” för saker och att det var svårt att träna bort det, sedan gillar jag inte heller den nerv som jag tror att Chindra kommer ha som ridhäst dvs ”busig” – när något händer då kommer hon flyga i luften eller stå på bankbenen i ren energikick eller kanske som protest, hon är så som häst. Explosiv.
Däremot kanske det går att jobba bort på Chindra med åldern. Skrållan blev ju också bättre ju mer hon mognade och hästar man tycker mycket om som Skrållan och Chindra där finns ju en viss acceptans med egenskaperna. Men om jag fick välja, ingen nerv på något av dessa sätt. En häst som taggar till däremot och blir pigg och framåt och kanske lite dragig på det, det är mycket bättre!

Sedan gillar jag inte heller riktigt när hästarna lätt blir spända. Är de nerviga och spända får man lägga all energi och arbete på att få dem avslappnade och koncentrerade istället för att jobba på ”uppgiften”. Chindra och Activia är i alla fall inga spända hästar så det är skönt, Hibbi är spänd av sig men det är mest i vissa situationer som träning och tävling och det känns som att det går att få bort den sidan. Ph är väl lite light-spänd ibland men inte så att det är något problem direkt 🙂

kylÄr åter tillbaka i flyttplaneringen nu, det är dags att börja packa ned saker i lådor och börja bära upp successivt till huset, gjorde en veckas intensivt jobb i studion här emellan och ska ta tag i flytten nu istället.

Pappa lyckades ha sönder dörren till deras kylskåp i huset så vi fick helt plötsligt och oplanerat köpa ny kyl och frys, så onödig utgift mitt i allting!! Han fick dock stå för kylskåpet själv för det var sönder lite här och där och när dörren till slut åkte av också ja då var det ju inget att försöka laga, de var dessutom nästan 20 år (!) gamla så det var väl lika bra då. Eftersom spis och diskmaskin som är hyfsat nya är svarta så tog vi steget och beställde ett svart set med kyl och frys! Hiss eller diss? Vet inte, tror det kan bli bra med den design idé jag har i huvudet för köket och kul med något annat än vitt, de liknar dem på bilden men är inte riktigt samma.

Något som också blivit eller kan komma att bli en utgift är min bil.
Lämnade den på service för några dagar sedan och bad dem samtidigt felsöka då den gått dåligt på tomgång ett tag. Det var tydligen maskinskada det var tal om…
MASKINSKADA! Alltså det innebär ju att det inte ens är lönt att sätta igång och utreda. Verkstaden, som för övrigt verkar toppen bra, skulle ha 15000 kr (!!!) för att bara kunna utreda OM det var ett problem med en cylinder i motorn… och OM det nu var det då skulle det ”dra iväg i kostnad” som de uttryckte sig, MINST 30000 kr totalt då för att ”undersöka” och ”reparera” och detta på en 06:a som gått 4500 mil.. 🙁
Alla kliade sig i huvudet kring varför detta uppstått, det kunde vara för att den körs för lite eller för korta sträckor, men alla andra människor då som har fungerande bilar de inte kör långt med (långt = 50 mil)?!? Deras bilar pallar ju! Ja, jag kliade mig inte i huvudet, jag drog bara en djup suck och insåg att det är min vanliga tur som knackar på dörren igen.

tvättpoloJag och Fredo gjorde ett mesigt försök att dra ur bilen med lite STP injection cleaner ihällt i tanken, vi tyckte den gick lite bättre tomgången då men det var nog mer önsketänkande.. kanske går det att få ordning på det på ett enkelt sätt då det kunde vara sot i cylindern som orsakade problemet. Sådan tur har jag väl inte. Det känns snarare som ett sjunkande skepp, fina bilen som är så fräsch och ny enligt mig 🙂

Det går att köra vidare ett tag (hur länge då..?) så ännu blir det inget beslut taget men det lutar ändå åt försäljning och så får jag kanske vara utan bil framöver om man nu ska behöva utstå dessa ekonomiska problem med att köra ”korta sträckor”. Jag ska göra en sista övertalning och försöka få Pelle, min bror ”bildoktorn”, att rota i bilen. Det gäller att inte ge upp liksom! 🙂

Har som vanligt träningsvärk idag efter gårdagens träning och uppskattar att jag inte behöver rida idag, Gullan ska trimma hästarna för Hibbi ska ju gå dressyr i helgen också, på söndagen, och på lördagen blir det hoppning igen, denna gång i Mälarhöjden. Jag är anmäld till 1m OCH 1.10!
Får se om det känns så pass bra i 1 m klassen att jag debuterar ett steg upp 🙂