Vinter!

Stall Lövholmen

Ja nu blev det vinter – och kallt! Usch, var inte beredd. Men fint med soliga dagar, det har man ju saknar. Men det var så väldigt bra att rida i det mjuka och mojsiga vädret innan, jag kan stå ut med leran av den anledningen. Snö är ju förvisso också ett bra ridunderlag, om det kommer rätt mängd. Nu är det sådär, lite mer behövs, alternativt att det smälter bort.

I vilket fall så red jag inne idag, hästarna har varit ute med Gullan i helgen så jag kunde med gott samvete låta dem gå varsitt pass i ridhuset. Började förresten dagen med att försova mig! Rätt mycket dessutom. Hade en tid att passa då Ph skulle få behandling så det var fel dag att försova sig på.

La i alla fall rätt mycket tid på Hibbi för att få henne avslappnad, tyckte hon kändes riktigt fin. Hon har varit lite meckig och stel den sista tiden, före det var hon ju verkligen toppenfin. Idag var alltså den formen tillbaka igen! Red en ”bom-bana” i ridhuset, mycket bra övning. Bommar är så underskattade. Hibbi var jättepigg och tyckte det var roligt och hoppade glatt över dessa rätt länge innan hon kom till ro och mer klev över i galoppen. Riktigt nice med vintersol ute men jag tycker det är kallt. Brrr…. Längtar efter våren!

hibbiute

Phantasia har varit sådär i formen ett bra tag nu, därför hade jag bokat en behandling till henne idag, det blev både lite ”massage” och laser, det visade sig att hon hade en del muskulära problem som förvisso inte var så komplicerade men som verkligen behövde åtgärdas så förhoppningsvis ska hon kännas bättre nu inom kort. Det blir lugnt ett par dagar för henne nu då men red igenom henne ordentligt idag också. Väldigt skönt att hon inte verkar ha några problem med sin tidigare hälta i alla fall 🙂 Hon får också mysa några dagar i sitt nya back on track täcke eftersom hennes problem sitter i bogar och ländrygg.

phback

Hästarna var inne rätt länge idag på morgonen och fram till lunch eftersom jag dels försov mig till att börja med men också blev sen med allt och skulle hinna med att rida innan behandlingen. Hibbi och Chindra kollades igenom snabbt men inget behövde åtgärdas på dem just nu. Alla tyckte det var mysigt med uppmärksamhet och åt nöjt på sitt hö medan jag red och pysslade <3

Tessan var här och red Chindra samtidigt som jag red Phantasia, vi vänjer Chindra vid att ha sällskap i ridhuset och att man rider förbi, galopperar ifrån eller emot henne osv. Hon tar det hela med ro och verkar inte bry sig nämnvärt om någonting alls. Tessan skrittade själv tillbaka till stallet då jag red Ph en stund till när Chindra var klar, det gick jättebra och även hela passet med Chindra gick bra. Hon rids ca 45 min 3-4 dgr i veckan just nu och tanken är att öka upp till 5 dagar fr o m febr-mars någon gång. Galoppen har blivit MYCKET bättre nu, hon galopperade till och med över bommar idag utan problem!

Igår hade vi stallmöte med alla nya hyresgäster som kommit, det var riktigt trevligt och det känns som ett väldigt bra gäng i stallet. Mycket allmän information gicks igenom och om 2 dagar är det ju dags att träffas igen när träningen ÄNTLIGEN drar igång, har saknat det! Det blir liksom inget mål med ridningen utan träningen även om det är skönt att slappa lite med allt i perioder.

Har bytt klubb också fr o m 2014 då jag återgår till att tävla för Södertälje Ridklubb igen, egentligen spelar det inte så stor roll vilken klubb man tävlar för, många är ju bra. Jag har tävlat för Södertälje i 15 år (!) tidigare innan jag bytte till Årsta, så nu tänkte jag prova Södertälje igen. Jag har också anmält mig till årets första tävling den 15 februari, om den blir av hänger på vädret. Lastbilen är inte den bästa att köra i vinterväder så kanske blir det trots allt tävlingsdebut för året i mars istället. Men det vore roligt redan i februari 🙂

Ikväll ska jag och Fredo iväg på lite galej med musikinslag, ska bli jätteroligt, så nu ska jag strax ta in hästarna som får gå in lite tidigare idag, hoppas bara att de tänker komma och vill gå in, det är inte alltid de vill det…! 😉

Återkommer med rapport efter första träningen på onsdag!! 🙂