What a day!

Stall Lövholmen

Idag har det verkligen varit en aktiv dag, jag som numera har sämre kondition och styrka än en pensionär på seniorboende är helt slut efter idag när allt gått i ett från morgon till kväll.

Vaknade tidigt vilket jag gjort de senaste två veckorna, så pollen-koman är något bättre nu, kan få en dipp på dagen och blir superseg i en timme eller så, men kommer sedan igång igen och somnar som jag ska, i tid, och vaknar lika pigg dagen efter! Kommer till och med upp runt 6 tiden nu vilket är jätteskönt att starta igång dagen då, är ju en morgonmänniska när jag väl kommer ur sängen! 😉

Dagen började med ridning av Activia som var den enda att rida för dagen då Hibbi fick en välförtjänt vilodag efter två dagars tävling och Ph fortfarande saknar en sko 🙁

Activia kändes ”som vanligt” dvs jämn och stabil.
Vi jobbade lite med sidvärtsrörelser idag, i skritt, och hon har väldigt lätt för att lära och förstå vilket gör det roligare att utbilda henne.  Vi övade även galoppfattningar som hon inte riktigt kan förstå ännu om man fattar på rakt spår i båda varv, men det kommer nog snart. När hon rids så pass korta stunder fortfarande, även om jag nu utökat till 40 min totalt, gäller det att utnyttja tiden till vettiga saker utan att det blir för intensivt eller jobbigt, så sidvärts, galoppfattningar och avsaktningar till halt från trav var dagens övningar 🙂

Imorgon ska Activia få vara med och hoppa lite på Pelle träningen, mest några skutt och få känna av miljön på en träning med flera hästar och lite mer stress kanske, så hon är lite förberedd för söndagens pay´n jump på 60 cm! Ska bli jätteroligt att se vad hon tycker om träningen!! 😀

Efter jag ridit åkte vi och hämtade golvet till över hallen i huset, det enda stället vi ska lägga nytt golv på, nu är det ett mycket fult (!) plastgolv där så vi ansåg oss ”tvungna” att göra något åt det i alla fall, även om vi skulle vilja fixa med betydligt fler av golven i hela huset…

golv

Nästan hela huset består av furugolv som blivit så där fult gul-orange i färgen efter ett antal år, inte riktigt vår smak, trägolv i sig är jättefint dock men inte i denna nyans… Hade varit nice att slipa och luta golven ljusare och lacka om. Kanske blir det så i köket där golvet även blivit lite slitet, vi hoppas vi kan få till det!

Hem då med golvet och sedan satte jag igång med att vattna ridhuset vilket var klart i behov nu när det varit så varm i en vecka. Annars är ridhusunderlaget otroligt lättskött, nästan oförskämt väl fungerande på egen hand och klarar sig långe utan vare sig sladdning eller bevattning, det är också tur eftersom vi har begränsad tillgång på vatten med egen brunn! Med vårt system för bevattning (återvinning av regnvatten) tar det sin tid innan det är klart, pumpa upp vatten ur regnvatten tanken och så av och på med vagn och sladd om vartannat tills det är sladdat och vattnat i omgångar och ser jättefint ut 🙂

vattnarhuset

Jag är ju faktiskt rätt ovan nu att klättra omkring och göra mycket fysiska saker eftersom jag legat rätt lågt med mitt ben, jag kände mig rätt stark idag i benet och släntrade upp och ned flera gånger i nästan normal tempo vid ridhuset och testade benet lite 😉 Det gick bra men kan inte ta emot mig nedför jättebra, provade även att småjogga lite medan jag väntade på att vattnet skulle fyllas på i vagnen. Kändes bra! Är sugen på att komma igång och kunna springa lite smått för att bli lite mer rörlig, vill bara få klartecken från läkaren först!

Några timmar senare gjorde jag sedan en första ”flytt” ansträngning vilket tog resten av dagen ända till sent ikväll.
Jag startade igång med att rensa ur skåp, tråkigt!!! 🙁 Valde hallen idag där jag har alla hästkläder, vanliga ytterkläder och skor, och sorterade ut vad som ska ges bort/slängas/sparas osv. Jag kan inte förstå hur det kan ta sådan tid med en så enkel sak och ett så litet utrymme??

flyttarkläder

När jag ändå var igång beslöt jag mig för att även börja flytta upp ytterkläder till källaren i huset där detta sedan ska förvaras, det tog ju också sin tid, flyttade då även ned mamma och pappas kläder till oss.. puh, upp och ned i trappor med en massa kläder både hos mig och dem.
Även om jag nu har sjukt dålig kondis så är den ännu värre så här innan sommaren innan man kommit igång med kroppsarbete som det brukar bli mer av den årstiden när det är en massa annat, än flytt till hus, att göra på gården och i verksamheten.
Får hoppas jag kommer ifatt snart!!
Mitt ben gillar inte så här mycket aktiviteter på samma gång så under kvällen blev det tjockt och ville vila. Höll dessutom på att somna innan jag masade mig ut för att ta in hästarna och fodra.

Imorgon blir det nog fortsatt rensande i vanliga kläder, känns bra att ha börjat för även om själva flytten ska ske i slutet av maj så är det ju ofattbart mycket som ska göras före dess eller åtminstone förberedas, känns som ett heltidsarbete att bara förbereda allting!

Nu blir det i alla fall natti, natti och nya tag imorgon! 🙂