Yes!!!

Stall Lövholmen

Åh vilken bra dag det blev idag! Besöket på kliniken var verkligen inte likt något tidigare, alla hästarna var nämligen hältfria och friska!! Yes!!!!!!! 😀

Phantasia som fått fasta nästan 20 timmar för att genomgå en endoskopi idag var förstås inte på bra humör vare sig igår eller imorse, något mildare imorse kanske konstigt nog, men jag hade i alla fall noga planerat morgonens resa genom att bara öppna stallet, borsta av dem och leda ut dem till bilen i princip.

Activia måste ju ha sin procedur först förstås, mocka Hibbis box där Activia bor på dagen men det var snabbt avklarat och alla tre som skulle med till kliniken, Phantasia, Hibbi och Chindra gick villigt på bilen och var hur nöjda som helst med att få åka tillsammans alla tre! 🙂

ibilen

parkeringegetstallFredo hjälpte mig med rampen hemma och på plats fick jag också snabbt hjälp att få ned den och så in med hästarna i ”deras” eget stall på klinken, allt flöt på smidigt och de stod där nöjda och fick morgonhö.

Väldigt praktiskt att åka till en sådan här lite klinik med möjligheter till avskilda boxar och just 3 st också i samma stall, jag får till och med parkera precis utanför och det underlättar enormt!

Phantasia var förstås först ut för att kolla magen då med tanke på fastan och att hon var omåttligt hungrig 🙂 Det tog lite tid att komma ned med kameran men väl där i magen fanns inget fel. Skönt. Nu är det i alla fall gjort och för tillfället kan vare sig jag eller veterinär komma på varför hon sväller i magen, hon kanske är gluten allergisk?! 😉 Kan en häst vara vete allergisk liksom..??

uljudKollade hennes hälta gjorde vi faktiskt som hastigast före magundersökningen.
Hon var förvånande nog ohalt och vet. tyckte hon såg bättre ut i sitt rörelsemönster än alla gånger tidigare.
Jaha ok? Öh, lite förvirrande faktiskt med tanke på de åren som gått och hon varit knackig länge.
Vi börjar nu tro att hon haft mycket långt gående problem med sin spricka i hoven sedan tidigare för sedan beslaget kom på sprickan vid senaste besöket verkar problemen med hennes frambens-knackighet ha helt upphört. Kan det verkligen vara så enkelt?

Vet inte… men idag fanns det inget mer att önska, ohalt på alla böjprov och även ligamentskoll med u-ljud visar inget och inte heller all röntgenbilder som är tagna.

Ingen är gladare än jag just nu!! 😀
Jo, Phantasia kanske 😉
Hon har varit väldigt aktiv i hagen länge nu och längtar nog efter aktivitet och nu kan vi ju äntligen sätta igen!! Det kan vi göra nu – Tjoho!!
Dock med viss försiktighet ett tag pga hennes hovspricka som behöver några till månader utan för mycket belastning med hoppning och så, men det är ju ett tag till nästa säsong 🙂

Phanta-Falsterbo

Chindra var nästa på tur – och hon var inte heller halt!! What? Vad händer..?
De måste haft terapisnack i hagen hästarna. Chris tyckte Chindra skulle igång nu och aktiveras, han har tyckt länge att hon är en fin häst med potential och att hon behövt växa och få till sig själv på egen hand innan hon är redo – men nu verkar hon vara det!

Det här är ju bara helt fantastiskt! Att komma in med hästarna med känslan av att ”detta kommer bli en lång dag med bedövningar och klianden i våra huvuden efter diagoser och analyser” och istället göra två korta och enkla checkar på hästarna för att konstatera att inget problem längre finns, ja det är ju helt enkelt bara great!!

Så nu ska Chindra få komma igång igen 😀
Det känns så spännande att så småningom få veta vad det ska bli av henne!
chindrajenn

Hibbi var ju bara med som sällskap, och fyllde en viktig funktion med sitt lugn trots att hon skriker väl mycket ibland, men jag fick faktiskt några minuter att checka henne också, hon var ohalt och i jättefin form tyckte Chris men lite bekymmer i sin mun hade hon, lite ärr aktigt och något gammalt förmodligen på insidan i bett-området så jag ska laborera med bett och kanske rida lite på hackamore var tipset.
Även om jag inte trodde det var något bekymmer med Hibbi så är det ändå så skönt att få det bekräftat.

Hoxer

Så nu skulle man kunna säga att ALLA 4 HÄSTARNA ÄR FRISKA?! 😀
Måste vara första gången som de ska ridas nästan samtidigt då förstås för Activia är ju inte igång ännu men å andra sidan är hon också ”bara” konvalescent ifrån en förväntad operation så uppstår inga komplikationer ska hon sättas igång någon gång kring jul tror jag det blir.

Activia-blåoxer

Det blir alltså lite mer att göra framöver med hästarna men det känns kul, hellre faktiskt att kunna göra något med dem än att de bara går och så mockar man mest hela tiden känns det som, det är ju inte så kul direkt 🙁
Jag blir ofta mer effektiv och får mer energi av att ha mer att göra.

matsäckLite ironiskt med tanke på dagens resultat att jag FÖR EN GÅNGS SKULL hade tagit med mig en rejäl matsäck med lunch, mackor, dricka o annat gott – jag förberedde mig på en heldag som senast på en så där 8 timmar utan resultat.

Det är bara att jubla och vara glad så länge det varar men nu jävlar ska det väl ändå funka!
Go Team Gula Stallet 2015 liksom! Då blir det tävlingar för ALLA 4 😀 😀 😀

Fram tills dess måste jag göra planeringar hur hästarna ska sättas igång och komma i form, det blir kul att planera lite och sätta upp mål, sedan hoppas jag bara att det ska fungera hela vägen fram till målen också! 🙂
Eftersom jag inte ville chansa var det 3 björnar som åkte till kilniken idag, skulle det bli sjukhage och väntan igen tyckte jag inte att de skulle klippas före det här besöket, men nu ska de få bli fina allihop!
Activia får vänta lite på sin klippning men de andra tre måste få skönhetsbehandling omgående ha ha 😀

Nu ska jag fortsätta njuta av min ”braiga” dag!! 🙂