Allt möjligt

Stall Lövholmen

Det har varit en fantastiskt fin sommardag idag, jag som egentligen inte gillar värme har ändå uppskattat det idag efter allt regn och trots att det var bra svettigt att rida så kändes det härligt efteråt. Red Quramie idag och hade Phantasia på släp, gick sådär. Quramie och Skrållan är mer lämpliga att ha på släp (alltså handhäst) då det är mer som hundar som går fot medan Phantasia mest undrar vad vi håller på med och antingen springer för fort, för långsamt eller inte alls och däremellan tror hon att hon ska bli sparkad av Quramie som inte bryr sig alls om sin galopp partner så ja, vad ska man säga. Det fungerar inte så bra med den här kombinationen helt enkelt 😀

Varför jag då ens rider så här är ju för att hästarna ska motioneras i lite högre tempo utan ryttare och det går såklart inte heller att tömköra i galopp-konditions-tempo, i alla fall kan inte jag springa ikapp den hastigheten 😉 Jag är inte ju inte särskilt springglad överhuvudtaget för den delen heller… 😀

Quramie kändes i alla fall förvånansvärt fin idag i galoppen och jag ser fram emot att enbart jobba med galoppen nu i 3 veckor enligt Chris rekommendationer. Imorn blir det dock enbart en häst i taget.

Nu när det blir ganska intensiv träning framöver ger jag en del tillskott till hästarna för att underlätta muskeluppbyggnad och allmänt bra tillskott, båda hästarna får E- och B vitamin och givetvis vanliga mineraler och vitaminer. Sedan får Phantasia kamomill-ört och Carrot Oil för att hålla magen i trim, Quramie får HylaRX Complete som är ett mycket bra ledtillskott och smörjande för det mesta i led-väg. Båda hästarna får också Cavalors svettersättning när det är så här varmt ute och de svettas så mycket som ex idag. Normalt sett ger jag inte så mycket tillskott men nu med betesgång och mycket ridning samtidigt är det ett bra koncept. De äter inte så mycket kraftfoder dock utan får mest lite havre till detta så glider det lättare ned 🙂 Till hösten funderar jag på att byta kraftfoder sort, har haft Mustang ett bra tag vilket jag är nöjd med men skulle vilja hitta något som innehåller högre näringsvärden så de dels inte behöver äta så mycket kraftfoder per dag.

Efter förmiddagens ridning har jag gjort en del administrativt arbete en stund, lite kring gårdens planering i allmänhet då det under sommaren ska göras en hel del arbeten och underhåll och beställas material och grus etc etc och sedan även kring stallverksamheten som inom kort utökas så det kommer bli 16 hyresgäster istället för 12 och då ska det planeras redan nu kring stallpass, träningar, hag- och boxfördelning och del andra smådetaljer.

Efter det åkte jag och Fredo för att dels leta solstolar på Fredos initiativ (bra där!) till vår balkong som är rätt tråkig numera efter att de stackars blommor som en gång fanns blommat ut och aldrig blev återplanterade och till slut åkte även blomlådorna bort helt och hållet. Nej, jag är ingen blom fantast. Det fanns en del spännande varianter av solstolar, t ex denna solsäng nedan, men vi beslöt oss för att ta dessa lite mer enkla och prisvärda stolar på Bauhaus. Vips så blev balkongen bra mycket trivsammare! Eller hur?! 🙂

På turen till Bauhaus blev det även en sväng till Hornbach där kakel till köksdelen i nya stallet inhandlades tillsammans med lite mer bets för att måla kommande möblemang där och även några armaturer som fattats och nu behöver monteras. Kan tillägga att det inte var lika svårt att välja detta kakel nu som det var med klinkret, se inlägget här, utan det gick väldigt smidigt då jag redan i förväg bestämt mig för att ta samma som klinkret fast i mosaik kakel.

Senare på eftermiddagen kom det en ny hyresgäst som skulle skriva avtal, det är den andra denna vecka så just nu rullar det på väldigt bra med intresse för stallplats. Det känns kul och det känns väldigt bra och passande med de två som nu tillkommit denna vecka och det kommer även fler före helgen som är nyfikna på anläggningen.

Fick sedan ägna en stund åt att rita på möbler till sadelkammaren i nya stallet, har dragit mig för detta moment länge, dels för att jag såklart inte kan bestämma mig för hur det ska se ut men också för att det är så många detaljer att ta hänsyn till.

Men nu är det bestämt i alla fall och jag längtar tills det är klart så vi kan börja flytta in saker i stallet snart! Men det kommer nog ta sin tid att få detta klart som allting annat med det nya stallet… och pappa har inte tid så mycket ännu men hoppas han snart tar lite ”ledigt” från sitt vanliga jobb då, som bygg inspektör, trots att han sedan länge är förtidspensionerad så jobbar han som om han vore 20 år… suck 🙁 vissa vill visst aldrig vara lediga kan man tro?

 

Så, efter att ha fått ganska mycket gjort har jag nu slagit mig ned i min nya solstol med Fredo och dryck och popcorn bredvid, verkligen toppen detta att kunna sitta på balkongen ”igen”. Inte för att det inte gått att göra det tidigare men nu med så fina solstolar så blir man ju alldeles lycklig av att sitta här i kvällssolen och sippa på en liten drink och mysa!

Så snart det blir en dag med mindre att göra ska jag ta och sola mig här en hel dag tror jag! 😀