Första tävlingen – målet uppnått!

Stall Lövholmen

Den 19 juli satte jag upp årets ”största” mål vilket var att hoppa en 90 cm klass, det var tanken att det skulle ske imorn på Botkyrkas tävling. Istället blev det idag i Södertälje och i en 1 m klass som första tävlingen efter olyckan blev av. Det kändes härligt och det verkar som om uppehållet har gett några positiva förändringar.

Här är inlägget jag skrev den 19 juli.
Med positiva förändringar menar jag en mycket större medvetenhet om själva ridningen och känslan i att vara avslappnad eller inte, en mer skärpt koncentration i vissa lägen och en bättre känsla i hoppningen på något konstigt vis. Hur det blivit så har jag ingen aning om?

Jag förväntade mig ingenting prestationsmässigt idag, även om jag alltid vill vara felfri, utan dagens tävling handlade ju egentligen bara mer om att ”göra det” igen och känna efter om det fungerade.
Det gjorde det! Bra gick det också. Med vissa undantag om man ska vara petig, jag ser på filmen att jag är lite i obalans i överlivet till och från. Däremot försökte jag räta upp mig mer än vad jag kunde igår när jag tränade hemma vilket resulterade i att det knakade lite i knäet då och då 😉

Ingen fara skedd mer än möjligtvis lite stelhet i kroppen generellt ikväll vilket jag tror mest fortfarande faktiskt beror på dressyrlektionen för Pelle i veckan ha ha, den tog verkligen! 😀 Även Phantasia har varit stel och jag red fram riktigt länge idag för att få henne varm. Hon kändes bra på banan!

Något som var väldigt olikt mig var att jag inte kände minsta nervositet eller överhuvudtaget någon känsla av spändhet eller oro eller ångest eller adrenalin etc etc vad man nu kan känna på tävling ÄVEN om det inte innebär i någon negativ betydelse. Jag var bara helt lugn hela tiden. En konstig och oväntad känsla men helt fantastiskt förstås att sitta och rida och känna som om man är hemma och hoppar lite hinder istället för på tävling 🙂

Madde filmade, tack! Så roligt att ha, så här kommer ritten!

maddeVi var felfria och fick rosett! Kändes himla bra att det blev en så jämn och fin runda också 😀 Tror inte jag kunnat rida bättre idag, jo lite där mellan 2:an och 3:an där jag inte kunde bestämma mig för 7 eller 8 språng och därmed tog tillbaka lite mycket och kom lite bakom med överlivet men äsch, det är inte så viktigt för det som syftet var idag, att bara komma ut och komma runt banan.
Madde var ju med och hjälpte mig idag, lyxigt, och även om det gått väldigt bra att åka med 3 hästar så var det ändå VÄLDIGT skönt och LUGNT att åka med EN häst bara!! 😀 och ännu mer lyxigt förstås med extra hjälp trots att det bara var en häst!

Ph stod snällt och väntade i bilen själv innan det var dags för start. Hon fick också åka i fintäcke idag 🙂

rosatäcke

Rosa Kingsland täcket kom äntligen till användning med andra ord, sådana där täcken är liksom antingen för tunna eller för varma, men eftersom hösten är så mild så passade det bra idag med detta 🙂

Efter en ovanligt kort beslutsvånda bestämde jag mig för att rida själv imorgon i Botkyrka, Tessan kommer att starta Hibbi och Skrållan och jag tar Ph själv så som det var planerat, men jag ville känna efter först om allt kändes bra idag och det gjorde det ju så vi kör igen imorn! Då blir det en 1.05 klass, vi avancerar snabbt! 😉 Phantasia är verkligen en toppenhäst, jag är så glad att jag har henne och att jag kunnat komma tillbaka till tävling så här snabbt tack vare henne <3 Hon såg så nöjd ut med sin rosett idag också! 🙂
Återkommer imorn med ny rapport!

ph