Inredningsmani!

Stall Lövholmen

Hästeriet och studion på sparlåga och jag har istället fullständig inredningsmani! Bestämt var att jag skulle gå in för detta fr o m mitten, slutet av maj – men det går inte! Det är redan igång och det är lika bra att åka med på tåget medan det är i rullning, tiden måste jag ta mig hursom så nu när det är sparlåga på övriga plan så varför inte vara effektiv liksom.

Har flängt runt i några möbelaffärer i veckan som var och hänger 24/7 på någon form av inredningssajt på nätet, puh! Känner mig rikligt mättad på intryck och förstås blir vissa saker bara mer förvirrande och svåra att ta beslut kring eftersom jag lider av enorm beslutsvånda kring alla typer av beslut som berör stil och design. Vem minns inte inlägget om klinker till sadelkammaren förra året?! Här finns det om någon vill läsa 🙂

Trots att jag ju inte skulle börja köpa så mycket innan vi ens påbörjat flytten så har jag ändå lyckats få med mig några gardiner och annat krims krams i veckan. Jag älskar ju att inreda när det kommer till småsaker som ljuslyktor, ljus, textiler och alla former av tillbehör. De stora posterna såsom hyllor, soffa, säng osv är också kul men inte lika lätt och därmed lite mer omotiverande!
Det finns så många stilar och det är svårt att bestämma sig.

Jag och Fredo spenderade 4 (!) timmar på Mio, i och för sig inklusive lunch, men ändå! Vad gjorde vi egentligen där liksom, vi köpte ju inget vilket inte var tanken utan mest se oss omkring vad som fanns. Vi hittade faktiskt 3 bra saker där, saker som tillhör de större posterna nämligen 1. Soffa 2. Fåtöljer 3. Säng

Soffvalet blev faktiskt annorlunda än vad vi tänkt när vi scannat nätet. Det visade sig att de soffor vi trodde vi skulle föredra var helt ok men när vi hittade denna så insåg vi att vi vill inte ha en normal ”sitt soffa” utan vi vill ha en riktig mys soffa förstås, djup och stor och gott om plats, vi har ju en del golvyta att fylla om man säger så. Dessutom var den billig, kanske då inte heller den mest flådiga men vi kände oss nöjda så denna ska vi beställa inom kort. Det fanns bara ett tygval, vi hade ändå tänkt oss grått denna gång, så det passade bra och beslutsvåndan kring det uteblev alltså helt. Perfekt. Det var nog därför den var billig också, för att den bara fanns i en färg 😉

soffa

Eftersom vi inte kan köpa allt vi vill ha ha 😀 så får vi prioritera och vara glada om det går att köpa dessa saker i första hand, det vi tycker är viktigt. Fåtöljerna som ska vara en sittgrupp framför kakelugnen i vardagsrummet är väl egentligen inte så himla viktigt just nu, mest att vi satsar på att få klart kök, vardagsrum och sovrum som en absolut första prioritet. Förstås hoppas vi nog, i alla fall jag, att få klart betydligt mycket mer än så tack vare möbler vi kan överta från mamma och pappa och kanske modifiera om dessa, måla, eller bara fräscha upp dem och placera om dem.

sänggavelsängGällande säng fick vi också en a-ha upplevelse. Jag hade ju tänkt mig lantligt värre och Fredo vill ha mer modernt, jag gillar också modernt men kanske inte riktigt ”hotell” modernt som Fredo med sina alla turnéer och gig överallt är van vid 😉
Till vänster en hel sängstomme vi ändå gillade båda två, till höger troligtvis den huvudgavel det istället kommer bli, vi insåg nämligen att en kontinentalsäng inte vore dumt, fint med hög säng också, gaveln gör med övrig inredning som komma skall att det kan tänkas bli den stil som vi båda gillar, modernt och ”gammalt” eller snarare lantligt i kombination. Fredo är inte riktigt lika hängiven som jag när det kommer till inredning så jag har fria händer i det mesta, inte hans kontor dock….! 😉 Detta ska då ligga i källarplanet och jag försöker inflika lite tips då och då men han är bestämd med hur det ska se ut så jag ägnar mig åt övriga yta, huset är för oss ett palats, med hela 350 kvm vet jag inte hur vi ska få ihop allt. Som tur är finns det inte så många rum, egentligen bara 4 rum (3 sovrum + vardagsrum) men på det en väldans massa öppen yta vilket är trevligt men svårmöblerat.

Så som det ser ut i huset nu känns inte lönt att visa, det är en riktig röra i min smak sett, jag kommer att visa efterhand som vi inreder hur det såg ut före och efter istället! 🙂

Möbler som vi definitivt återanvänder är mamma och pappas s k nyrenässans möbler, dessa ska in i husets ”matsal” och bilda ett lite slottsaktigt rum. Trots att jag inte gillar dessa typer av möbler i första hand så ser jag väldigt mycket fram emot att få till detta rum i just denna stil. Mycket guld överallt och valnötsmöbler…

möblermatsal

Nu när det finns känns det spännande att göra något av det. I detta rum, alltså inte rummet ovan utan ”matsalen” ska det då bli vinröda och guldiga/beige gardiner, efter att ha letat som en dåre efter detta på nätet insåg jag att vinröda gardiner inte är så poppis.. Av en slump såg jag att Rusta hade några!

vinrödgardinBegav mig i rasande fart dit för att undersöka detta närmare. Hoppades kvalitén skulle vara ok, den var tyvärr rätt dålig, men jag beslöt mig för att prova dem ändå och fick med mig 5 paket hem, alltså 10 längder, suck…

Det går ju åt så mycket av allt, dessa är för korta förstås och måste skarvas eftersom takhöjden är 3 m i typ hela huset och gardinerna bör vara minst 2.80. Behöver jag påpeka INGA gardiner i någrolunda prisklass finns i dessa mått. Absolut inte i vinrött heller.

Antingen får Rustas variant duga eller så får jag kanske byta färg. De såg bra ut på håll men kändes som en tunn plastbit att ta i..
Att sy gardiner har jag gjort mycket tidigare men till 350 kvm vore det tacksamt att få hitta färdig gardiner till en billigare peng.

Det kommer ändå bli en del meck med att få till ”slottslika” kappor och häng i dem som det är. Vi får se om Rusta håller måttet 😉

guldspegelI matsalen går vi all in med guldiga tillbehör, tavlor osv, hittade fina speglar för ändamålet på Mio, inte fasligt dyra heller. Mio är en bra butik, det finns saker i de flesta prisklasser konstigt nog, för det överväger ändå åt det dyrare hållet men så plötsligt hittar man något fynd.

Efter Mio var vi även på Ikea, där hittade vi nada, efter att ha varit på Mio tycktes ingeting vara något att hänga i granen, kanske hade det varit bättre att börja på Ikea.
Men i slutändan kommer vi komma dragandes med saker på Ikea i alla fall, det slutar ju alltid så eftersom plånboken gärna dras dit som en magnet istället för till andra möbelaffärer för att inte tala om Stalands, oj oj oj vilka priser… Det var tack o hej i entrén för oss…

På Rusta fanns förresten även en hel del annat kul, allting rätt billigt också, kunde absolut inte låta bli att köpa några gardin toffsar modell XXL med hem också, huset är som gjort för maffiga gardinanordningar med toffsar ha ha 😀

 

 

rusta

Ja, det var väl veckans skörd på inredningsområdet. Så mycket köpt blev det ju inte, men ett litet steg i taget i alla fall. Jag gissar att det blir körigt nog ändå när vi börjar flytta allt i maj, bra att vara genomtänkt innan!

En kort update kring hästarna också förstås!

Ph har sedan i onsdags fått börja röra på sig, hon känns förvånansvärt ovillig till detta trots att behandlingen är avklarad och hon sett ohalt ut. Fråga är om jag varit fel ute med att det är hältan som stör henne. Blir inte klok på henne ibland. Men som vanligt är det bara att köra på, hon är ur form och alldeles för överviktig av vilan. Till att börja med ska hon få gunga igång och så ser vi vart det bär.

Hibbi fick gå ett kort pass igår med Gullan och rids idag av Jennifer. Imorgon är det min tur, hon verkar rätt ok nu tycker jag. Tävling om 2 veckor är det tänkt eftersom hon egentligen inte varit ”skadad” utan fått två veckor i förebyggande syfte mer.

chkortisonakortisonChindra kämpar på med sin mask där hon får kortison spray 2 ggr dagligen, hon är betydligt bättre och jag hör henne knappt hosta alls, en liten då och då men så är det också 5 dgr kvar på behandlingen.

Även Activia har fått köra masken 5 dgr, passade ju bra nu när hon ändå skulle vila pga vartänderna, så att hennes ev reaktion, om hon nu var smittad av Chindra, förvinner också! Activia är klar med sin dos kortison i näsan och ska ridas första gången imorgon! Hon fäller något enormt just nu så jag försöker ha henne ute utan täcke så hon får skrubba bort det själv, det går sådär. Hon föredrar nog borstningen och är fin i kanten och lägger sig inte i leran, duktig häst. Chindra rullar inte heller mycket. Hästarna på andra sidan stallet, de däremot, de älskar att rulla. Jag pratar förstås om Ph och Hibbi. De har täcke på, upp till öronen tills det torkat i marken 😀

Om jag inte förklarat det med behandlingen ovan så är detta alltså en andningsmask, häst ”inhalator” man trär på nosen och i fronten av masken finns en ventil där man sprayar in en form av astma spray/kortison spray som köps på apoteket mot recept förstås.
Båda har varit jättensnälla att köra denna behandling på och den verkar väldigt effektiv, har inga biverkningar och är 1000 gånger bättre än att ge penicillin och krångla med sprutor och risk för chock osv.

Så snart är de igång igen åtminstone 3 av dem, Chindra ska på åb första och till och från ser hon bra eller något halt ut i sitt ben, svårt att se i hagen, vi får prova med ridningen så visar hon nog vad hon känner direkt då.

Vädret är fantastiskt dag efter dag och allt är rätt nice och det går mot rätt håll nu även om de senaste 3 veckorna varit sega utan hästarna och ridningen, det har dragit med sig omotivation på flera plan så som det blir ibland men nu hoppas jag att det vänder!