Så mycket bättre

Stall Lövholmen

Läste lite i min egen blogg, jag inser att allt är så mycket bättre nu när jag läser mina tidigare inlägg om benet!

Det är verkligen stooor skillnad jämfört med en månad sedan! Hittade det här inlägget och blev liksom helt paff när jag läste hur lite energi jag hade då och hur jobbigt allt verkade vara!
Kommer knappt ihåg hur det kändes konstigt nog, inte heller kommer jag ihåg särskilt mycket om hur ont eller inte jag hade. Jag har i alla fall insett att olyckan var värre mentalt än fysiskt trots allt, men även det har helt blåst bort, en fantastisk egenskap som kroppen har att man ”glömmer” och går vidare. Jag är i alla fall väldigt tacksam att just min kropp och hjärna gör så i den här situationen i alla fall 🙂

plastbandFrånsett mitt ben känns livet helt som vanligt, jag rider ju visserligen inte men jag är alert och pigg och vore det inte för benet så vore allt precis som vanligt. Jag har inte särskilt ont och sjukgymnastiken flyter på. mitt nya ”gym” är detta blåa plastband, ett otroligt hjälpmedel som verkligen kan träna hela kroppen och inte är det så lätt heller, detta band är väldigt starkt men har även ett lite tunnare som är mer elastiskt.

Behöver ju träna mina armar också då det gör ont av allt gående på kryckor och bandet kan jag ha till allt!

Jag har insett att en gång sjukgymnastik per dag faktiskt är lagom, det tar mellan 40-60 min att göra gymnastiken noga och om jag gör den noga och sedan på kvällen försöker att göra den en gång till är det som om benet liksom inte riktigt vill och har energi en gång till. Sjukgymnasten har sagt att läkningen vill ha sin tid och mer sjukgymnastik gör inte att det påskyndar det hela, det trodde jag faktiskt, så jag nöjer mig nu med en gång per dag ordentligt och sedan på kvällen bara lite fotövningar, där har jag ju ingen fraktur så foten kan minsann få jobba lite extra 😉

Igår var det en ovanligt rolig kväll för min annars ganska stilla vardag, även om jag är i studion så är jag ju rätt inaktiv fysiskt och osocial i jämförelse med min normala aktivitet. Jag var nämligen med Fredo till stan och kollade in Ugglas show som gjorde sin sista föreställning i Stockholm igår.

minabenkläderpåDet kändes verkligen superkonstigt att sätta på sig ”normala” kläder och sminka sig lite o allt ;)…

Låg och studerade mina ben i byxor en lång stund!

På bilden till vänster ses nu hur mycket konturerna av knäet på vänster sida har kommit fram, härligt! Kan också spänna låret så att knäskålen rör sig äntligen, hurra!! 😀

Det var väldigt uppfriskande att bara åka bil in till stan, se på alla människor och vattnet och grönskan i stan som kändes sommar sommar sommar överallt!!! Lyckades för första gången även få på min vänstra gympa doja! Oj oj! framgång…! 🙂

påstan

Fredo ska spela turnén i höst med Uggla i Göteborg och han behövde kolla in showen och som tur var hann han med detta igår innan den gör sommar uppehåll, perfekt för mig som fick åka med och se gratis show 😀

ugglashow

Fredo har ju även tidigare spelat (han är alltså trummis) med Uggla och just i Göteborg, det var 3 år sedan och nu är det då dags igen. Det ska bli kul att åka med vid tillfälle i höst och ta en liten semester trip och se showen där men det får bli när mitt ben är bra! Måste ju kunna gå och shoppa lite på stan på dagarna 😀

Så det blev en lyckad kväll! Roligt att göra något och det fungerade riktigt bra med benet, ingen värk men däremot väldigt trött när vi kom hem och idag känns det som om det blev en riktig utekväll igår även fast bara ett glas cola intogs. Otacksamt 😉 Några som också såg ut att ha haft en rolig torsdag kväll var hästarna i lösdriften som såg ut så här igår morse när Natalie kom ut, hon skickade såklart bildrapport till mig!

morgonlösdrift

Det går ju inte annat än säga att det är fantastiskt med lösdriften den här delen av året, de klarar sig själv, mockningen är minimal eftersom de är mycket ute i hagen och äter gräs och allt är helt enkelt frid och fröjd. Det enda som är synd är att Skrållan och Hibbi inte riktigt funnit varandra så jag vill inte släppa ihop dem förrän de ska gå i den stora beteshagen.

Idag är det dags för sladdning av banan och ridhuset, ska försöka mig på detta själv idag så jag hoppas benet också är med på aktiviteten!